Komentáře
článku: Pablo’s Tacos v Pelhřimově - pivovar, hospoda a Paul Holborn
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé1 | 2 | 3 | 4 |
Zobrazit komentáře:
podle času
Vanocni pivni trhy budou opravdu v terminu 14.-16.12. Informace na webu Incheby je lehce zavadejici a bude brzo opravena.
a je to opravdu jistý, že to bude 14.-16.12.? nerad bych něco prošvihl... (tato informace vypadá oficiální: http://www.incheba.cz/main.php?pageid=963
definitivně asi uvěřím, až to tam bude opraveno)
definitivně asi uvěřím, až to tam bude opraveno)
Kromě Stříbra novinek není - o všech lokalitách se hovoří, že by tam výhledově minipivovary mohly stát, ale ani v jednom případě nic konkrétního, třeba nebude žádný (např. Na Rychtářce, kde se pořád staví a technologie nikde, byli zloději). U Rybiček Stříbro jsem rozpustil na spřátelených webech - u Marka K. a Chodyho. A za to info díky, holt si přeplánuju služby...
Vanocni pivni trhy letos budou o stejnem vikendu jako vloni, tedy 14.-16.12.
Pokud vis vic o dalsich mini, ctenari se urcite radi prectou novinky:)
Pokud vis vic o dalsich mini, ctenari se urcite radi prectou novinky:)
Tak to by bylo bezva - pomalu abychom převzali v Plzeňském kraji od severní Moravy druhé místo v počtu minipivovarů po Praze :-) - a to se hovoří výhledově o dalších minipivovarech v Domažlicích, Nepomuku, Plasích a Plzni-Rychtářce.
Mám dotaz - na kdy jsou plánované Vánoční pivní trhy 07? Donedávna byl termín 7.-9.12. a teď je týdenní posun (dělám na směny, tak abych věděl, jak si to v prosinci ošéfovat, navíc je tu dotaz od Poláka areka na to samé na PI). Díky za odpověď, zdravím
Mám dotaz - na kdy jsou plánované Vánoční pivní trhy 07? Donedávna byl termín 7.-9.12. a teď je týdenní posun (dělám na směny, tak abych věděl, jak si to v prosinci ošéfovat, navíc je tu dotaz od Poláka areka na to samé na PI). Díky za odpověď, zdravím
Pablo Tacos byl pred casem uzavren. Majitele se porozhlizeji po vetsim meste. Udajne ma jit o Plzen. Pokud vse pujde dobre, k otevreni by melo dojit pristi kveten.
Jinak pivovarek se zatim presune k jejich vyrobe zarizeni pro pivovary a budou se varit cvicne varky...
Jinak pivovarek se zatim presune k jejich vyrobe zarizeni pro pivovary a budou se varit cvicne varky...
Práce mne včera zavála do Ledče nad Sázavou, a tak jsem neodolal a stavil se v nedalekém Pelhřimově v Pablo's Tacos. Jsa řidič, vybaven vetším baťůžkem i s několika prázdnými lahvemi (navnaděn rozšířenou nabídkou točených piv viz příspěvek Petra Váchy), jsem vyrazil z parkoviště a... ono nic. oboje dveře na zahrádku zamčeny, nikde žádná cedule ani jídelníček. Nehodil jsem flintu do žita; zahrádka je zavřená a vchod je někde z druhé strany. Není. Pouze slečna ze sousední kavárny mne potvrdila, že již asi 2 týdny to vypadá, že mají zavřeno. Na webu bohužel nic nepíšou. Snad se jedná jen o nějaké stavební úpravy, aby vyhověli hygienikům (jsem optimista) a ne o úplné zavření. Aspoň jsem nakoupil několik Poutníků.
Díky Petře za aktuální info! Točená se pěkně rozrustají už i o USA lahůdky, jen tak dál.
No to ano. Obecně Cantilonská jsou pravděpodobně vůbec nejkyselejší, zejména ta mladá:)
No to ano. Obecně Cantilonská jsou pravděpodobně vůbec nejkyselejší, zejména ta mladá:)
Po mé páteční a sobotní návštěvě podniku je třeba sdělit následující:
a) pivovar - pivo se ještě stále nevaří, přičemž první várka - bohužel - není otázkou zítřka ani příštího týdne (zlobí úřední šiml, ale taky hygiena, která má námitky proti tomu, aby nádoby na hlavní kvašení byly ve stejné místnosti jako hosti podniku).
b) kuchyně - výrazné zlepšení i způsob servírování a kromě mexických dlabanců a nabídce i český obvyklosti
c) obsluha - v pátek za 1* (jako ve škole), v sobotu 2
d) prostředí - příjemné, inspirativní k návštěvě, provoz přestěhován dovnitř - a s tím souvisí to hlavní - dvě třináctikohoutové pípy v interiéru, díky čemuž má Paul Holborn v úmyslu chvályhodně rozšířit (snad už během příštího týdne) takto
e) výběr točených belgických piv:
1. LINDEMANS KRIEK
2. LINDEMANS PECHERESSE
3. LINDEMANS FRAMBOISE
4. CERVOISE
5. KWAK
6. LaCHOUFFE TRIPLE
7. McCHOUFFE BRUINE
8. DUCHESSE DU BOURGOGNE
9. MOINETTE BLONDE
10. KARMELIET TRIPLE
11. ANCHOR LIBERTY ALE (z Kalifornie)
To by stálo za návštěvu - co říkáte ??
P. S. k diskusi na téma míry kyselosti piva Rodenbach Grand Cru: dal jsem si před ním Castillon Kriek a Grand Cru byl pak jako beránek ...
a) pivovar - pivo se ještě stále nevaří, přičemž první várka - bohužel - není otázkou zítřka ani příštího týdne (zlobí úřední šiml, ale taky hygiena, která má námitky proti tomu, aby nádoby na hlavní kvašení byly ve stejné místnosti jako hosti podniku).
b) kuchyně - výrazné zlepšení i způsob servírování a kromě mexických dlabanců a nabídce i český obvyklosti
c) obsluha - v pátek za 1* (jako ve škole), v sobotu 2
d) prostředí - příjemné, inspirativní k návštěvě, provoz přestěhován dovnitř - a s tím souvisí to hlavní - dvě třináctikohoutové pípy v interiéru, díky čemuž má Paul Holborn v úmyslu chvályhodně rozšířit (snad už během příštího týdne) takto
e) výběr točených belgických piv:
1. LINDEMANS KRIEK
2. LINDEMANS PECHERESSE
3. LINDEMANS FRAMBOISE
4. CERVOISE
5. KWAK
6. LaCHOUFFE TRIPLE
7. McCHOUFFE BRUINE
8. DUCHESSE DU BOURGOGNE
9. MOINETTE BLONDE
10. KARMELIET TRIPLE
11. ANCHOR LIBERTY ALE (z Kalifornie)
To by stálo za návštěvu - co říkáte ??
P. S. k diskusi na téma míry kyselosti piva Rodenbach Grand Cru: dal jsem si před ním Castillon Kriek a Grand Cru byl pak jako beránek ...
Popis je umístěn pod článkem Ale či ležák, toť otázka... plus další info o Belgii.
Petře děkuji za tip. Já pil mladý G.C. viz muj popis.
Mladý Rodenbach Grand Cru je opravdu extra kyselý - jako ocet z červeného vína. Pokud je to na vás až přespříliš, zkuste nechat 2-3 roky archivovat (nebo i déle cc 10let). Octová svíravost vymizí a pivo je víc tělnaté a zakulacené až čokoládově-griotkovým tónům. Pokud by to byla dlouhá dob, zkuste v obchodě koupit Grand Cru s datem spotřeby cc alespoň 12/2007, tam už ta trpkost ustupuje do pozadí
Navštívil jsem pouze dva pivovary. Viz komentáře pod článkem ale či ležák.
Jiří žádné omluvy. Sem s každým postřem a hodnocením ! To platí samozřejmě i pro ostatní.
Degustacím zdar !
Degustacím zdar !
Omlouvám se, že vstupuji do vaši diskuze, ale nedalo mi to, jelikož R mám velmi rád v obou verzích. Osobně jsem sudové Grand Cru neviděl.
Alexander R jsem měěl cca v r. 1993, takže si chuť moc nepamatuji. Tehdy byl běžný R v lahvi s lakovanou "etiketou" a GC v hedvábném papíře. S vašim hodnocením piv R souhlasím
Alexander R jsem měěl cca v r. 1993, takže si chuť moc nepamatuji. Tehdy byl běžný R v lahvi s lakovanou "etiketou" a GC v hedvábném papíře. S vašim hodnocením piv R souhlasím
Ahoj, měl jsem čepovaný (xkrát), lahvový a plechovkový Classic. Barvu si vystihl velmi správně (webu nelze věřit...). V chuti také - ovocné chutě tam rozhodně jsou - spíše to jablko (něco jako jabčák či kyselý jablečný mošt) švestku jsem tam nevnímal. Grand Cru jsem měl pouze lahvový a pouze jednou (musím mu dát ještě šanci...). Nemyslím si, že by byl více osvěžující, ba naopak kyselostí až náročný na vnitřnosti - pít se dal opravdu po douškách a to velmi malých! Mnohem více osvěžující mi naopak připadal Classic (mimochodem ho mají čepovaný v "české" restauraci Golem v Bruselu, mají PU a právě Rodenbach. Jo a utopence za 10 Euro... a další české speciality). Tedy já volím Classic.
Degustacím zdar!
Degustacím zdar!
To Zbyněk H.: Chutnalo. Otevřeli jsme si s bráchou Classic i Grand Cru současně a porovnávali. Barva byla u obou červenohnědá, spíš víc do hněda (na jejich webu jsou podstatně červenější). Tvoje přirovnání vůně Grand Cru k červenému vinnému octu je podle mne namístě, k tomu trochu jablek a višní. U Classicu nebyla ta vinněoctová vůně zdaleka tak dominantní. I v chuti u Grand Cru vystupovala zmíněná kyselost podstatně ostřeji. V Classicu je přeci jenom trochu "schovaná" ve sladu, trochu višní a snad i chuť po švestkách jsem tam cítil. Plnost střední, říz menší až střední. U bráchy to vyhrál Classic, já bych dal přednost výraznějšímu (jak níže psal PŽ více osvěžujícímu) Grand Cru. Škoda, že již nevyrábějí Alexandra. Jestli nebyl moc sladký, tak to mohl být pro mne velice zajímavý nápoj.Byla to moje první zkušenoust s pivem stylu Flanders Red Ale a určitě se k němu zase někdy vrátím. Teď čeká v lednici Duchesse de Bourgogne.
Měl jsi i lahvový Grand Cru? Jestli ano, je mezi točenou a lahvovou verzí nějaký podstatnější rozdíl? A nebyl jsi se při své návštěvě Belgie podívat do jejich pivovaru?
Měl jsi i lahvový Grand Cru? Jestli ano, je mezi točenou a lahvovou verzí nějaký podstatnější rozdíl? A nebyl jsi se při své návštěvě Belgie podívat do jejich pivovaru?
Tak co chutnalo? A jak? Co Grand Cru ??
To Petr Žalio: Byl jsem tam celkem 3x a točená piva se obměňují na 5-6 pípách. Na ceníku je také 75 lahvových piv. K dispozici, bych odhadoval, je asi tak polovina, ale i tak mám vždy problém si vybrat. Minulý týden jsem si přivezl Rodenbach, Rodenbach Grand Cru, Duchesse de Bourgogne a Martin's Pale Ale. Večer asi dojde k ochutnávce, tak navnaděn Zbyňkem Holanem jsem žádostiv...
1 | 2 | 3 | 4 |
Vyhledávání
Tož tak ...