úvod
homepage

Komentáře

článku: Pablo’s Tacos v Pelhřimově - pivovar, hospoda a Paul Holborn

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Belgická točená, (Petr Buriánek, 29.08.2007 10:59) celé vlákno | reagovat
To Zbyněk H.: Chutnalo. Otevřeli jsme si s bráchou Classic i Grand Cru současně a porovnávali. Barva byla u obou červenohnědá, spíš víc do hněda (na jejich webu jsou podstatně červenější). Tvoje přirovnání vůně Grand Cru k červenému vinnému octu je podle mne namístě, k tomu trochu jablek a višní. U Classicu nebyla ta vinněoctová vůně zdaleka tak dominantní. I v chuti u Grand Cru vystupovala zmíněná kyselost podstatně ostřeji. V Classicu je přeci jenom trochu "schovaná" ve sladu, trochu višní a snad i chuť po švestkách jsem tam cítil. Plnost střední, říz menší až střední. U bráchy to vyhrál Classic, já bych dal přednost výraznějšímu (jak níže psal PŽ více osvěžujícímu) Grand Cru. Škoda, že již nevyrábějí Alexandra. Jestli nebyl moc sladký, tak to mohl být pro mne velice zajímavý nápoj.Byla to moje první zkušenoust s pivem stylu Flanders Red Ale a určitě se k němu zase někdy vrátím. Teď čeká v lednici Duchesse de Bourgogne.
Měl jsi i lahvový Grand Cru? Jestli ano, je mezi točenou a lahvovou verzí nějaký podstatnější rozdíl? A nebyl jsi se při své návštěvě Belgie podívat do jejich pivovaru?
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání