úvod
homepage

Komentáře

článku: Tentokráte Měšťanský pivovar v Poličce

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
123
 Zobrazit komentáře: podle času

Vynikající Záviš 12, (Jiří, 01.10.2012 15:23) celé vlákno | reagovat
Zdravím všechny příznivce pěnivého moku a přeji všem pěkný den. Mně osobně Polička, konkrétně dvanáctka Záviš, moc chutná, je to fantastické hutné pivo. Mám moc moc rád i piva z ostatních menších pivovarů (Uherský Brod, Pelhřimov, Hlinsko, Svijany apod.) a Polička patří myslím mezi ta nejlepší a nejchutnější piva na českém trhu. Čepovaný Záviš piji již více než rok a půl (konkrétně v Brně)a je skutečně skvělý. Prostě vynikající chutné pivo, nemůžu snad ani nic vytknout. Ale jasan. co člověk, to jiná chuť a jiný názor. Za sebe píšu Poličce za 1 a jen tak dále, přeju hodně zdaru a úspěchů...Jiří, 38 let, Břeclav
Sladkost, (David Ručka, 18.09.2011 10:37) celé vlákno | reagovat
Opět jedna vzrušivá diskuse. Já jen suše: Nemám žádný důvod nevěřit, že v Poličce dělají poctivě. Pil jsem jen jednou Otakara v Richtáru Jakubovi v Bratislavě a bylo na mou chuť neuvěřitelně sladké. Dokonce jsem se zamýšlel, zda mi výčepní nedonesla Urpiner, ale ten je typicky slovensky nasládlý v dochuti a Polička od začátku do konce. Netvrdím, že je to chyba, jen mi to vůbec subjektivně nevyhovuje. V každém případě hodně zdaru a příležitostně znovu okoštuju.
Re: Sladkost, (David Ručka, 18.09.2011 10:40) celé vlákno | reagovat
Ještě doplněk: DR v diskusi nejsem já!
kvalita je uplně pryč, (Holoubek, 13.09.2011 14:20) celé vlákno | reagovat
Tak Vás zde zdravím, poličskému pivu se již začalo říkat kalužovka, ne snad že by to bylo tím, že ho vaří Ing. Kaluža nýbrž proto, že chutná jak voda z kaluže. Po loňském excesu s každou várkou jiné chuti a příměsi dnes poličské pivo má jakýsi standard, ale velmi nízký. S pivem které se v Poličce vařilo v roce např. 2007 se nedá vůbec srovnávat, teď je to opravdu odpad, který se rovná staročechu. Apeluji tímto na vedení, aby se vzpamatovalo a bídnou situaci řešilo, nebo se ten pivovar prostě položí. To nebude nikdo pít.
Re: kvalita je uplně pryč, (Roman Holoubek, 13.09.2011 15:56) celé vlákno | reagovat
POZOR!!!
Předešlou reakci jsem nepsal já. Někdo se za mne vydává. Za prvé to není pravda - Poličské pivo je stále vynikající a rád si jej příležitostně (nyní žel už jen příležitostně) dávám.
Za druhé, takovéto nesmyslné a urážlivé cancy bych nikdy nevypustil.
Re: kvalita je uplně pryč, (tom, 13.09.2011 18:24) celé vlákno | reagovat
Zdravím tohoto špinavce co se snaží poškodit tento pivovar-typl bych to na nějakého naštvaného poličáka a nevím proč se vydává pod jménem p.Holoubka-hnus. Je vidět, že jeho inteligence moc toho nepobrala. Jinak Poličskému pivku zdar a vařte stále tak dobré pivko.
Re: Re: kvalita je uplně pryč, (hroch, 14.09.2011 22:05) celé vlákno | reagovat
Je zajímavé, že takovéto nesmyslné reakce jsou pouze na piva, která mají svojí vyšší kvalitu a přímo v místě vzniku mají svojí kvalitou a příznivou cenou zajištěný téměř monopol. Ono je těžké pro zástupce nějakého gigantu nabízet v regionu takového piva svůj extra produkt bezpohlavní výčepní (něco mezi 8-9Plato) za cenu o tři koruny vyšší než je cena vynikajicí místní dvanáctky.
Re: Re: Re: kvalita je uplně pryč, (Lukáš "Elf" Provazník, 15.09.2011 10:44) celé vlákno | reagovat
Nenapadlo náhodou diskutjící, že může jít o shodu jmen? Také nemám pocit, že by mělo poličské pivo v místě svého vzniku monopol. Navíc zrovna v úterý jsem měl nefiltrovaného Záviše plného diacetylu (sud byl naražen v pondělí). Na druhou stranu Poličku občas beru k nám na třetí pípu a většinou jsem spokojen. Jednou jsem musel sud odrazit a vrátit, naštěstí reklamace proběhla bez problémů. Každopádně by to chtělo nereagovat mírněji na tyto hysterické výlevy.
Re: Re: Re: Re: kvalita je uplně pryč, (Roman Holoubek, 15.09.2011 16:02) celé vlákno | reagovat
Lukáši, nikdy tady nikdo nereagoval jako Holoubek mimo mě. A najednou někdo reaguje jménem Holoubek a navíc o poličském pivu. To by byla opravdu velká, ale velká shoda náhod. A na to já nevěřím. Proto si myslím, že někdo chtěl poškodit jak pivovar, tak mne.
Proto jsem se musel ozvat a reagovat, jak jsem reagoval.

Polička: monopol sice nemá, ale do okolí 20 km, má poličské pivo majoritu v hospách (vyjma větších center - Svitavy a Litomyšl).

PS: A kdy si vezmete Vyškov? :-)
Re: Re: Re: Re: Re: kvalita je uplně pryč, (Lukáš "Elf" Provazník, 15.09.2011 16:59) celé vlákno | reagovat
Já vím, že je to více náhod najednou, ale také jsem reagoval na všechny předešlé příspěvky dohromady. A co se týče Vyškova, přes prázdniny jsme to trochu omezili a teď máme Oktoberfest a piva z Franků, takže sorry, ale tomu Vyškov nemůže konkurovat, ale jeho čas snad brzy přijde:o).
Kvalita jde dolů, (BB, 16.11.2010 11:26) celé vlákno | reagovat
V současné době je velmi rozdílná kvalita 11° Otakar. Z řad restaurací si lidé stěžují a výčepní přeráží sudy. Pivo má různé pachutě. Bohužel, ale pivovar na to nereaguje a tvrdí, že je to hospodským.Možná za to nemůže pan sládek, ale majitel p. Witz, který prý vše žene k levnějšímu pivu.
Re: Kvalita jde dolů, (otakar, 18.11.2010 20:31) celé vlákno | reagovat
Co datum expirace to skoro pokaždé jiné pivo. Čím to, ptám se já, ikdyž nejen já?
Jestli pak na kvalitu piva nemá vliv například voda? nový vrt nová chuť...
Re: Re: Kvalita jde dolů, (Pivař, 19.11.2010 16:24) celé vlákno | reagovat
Takové zkušenosti má v Poličce: Bowling,Motorest Starohradská, Hotel Pivovar...v okolních vesnicích prý také. A o tom lihu, co se má přidávat do piva se po Poličce také dost mluví,takže to může být pravda?
líh, (poličák, 20.11.2010 10:58) celé vlákno | reagovat
O tom lihu jsem teda neslišel a hlavně je to blbost. Je vidět, že máte přehled jak se vaří pivo nejen v Poličce. Takže uvaříme vodu obarvíme a přidáme líh no a máme pivo-hurá.
kvalita nejde dolů, (rozumbrada, 20.11.2010 11:20) celé vlákno | reagovat
Třeba na chalupě je pivo pořád stejné a poslední rok určitě lepší - není tak sladké. Ale to si už asi nikdo nepamatuje. A že je rozdíl mezi pivem z konce sudu a ze začátku nového, to je snad normální.
Kvalita jde dolů, (K, 21.11.2010 10:02) celé vlákno | reagovat
A to myslíš tu Chalupu, kam většina chodí na Svijany 13?
blbost, (poličak, 21.11.2010 11:22) celé vlákno | reagovat
Jaká většina třicítku tam točí týden-dobrou chut.
Re: blbost, (otakar, 22.11.2010 20:07) celé vlákno | reagovat
prostě co datum expirace to jiná chuť.a někdy to divně smrdí.je to vodou muj názor
Zvyšující obsah alkoholu , (Dandy, 05.11.2010 17:40) celé vlákno | reagovat
Pozor! 11 má už 4,5% alkoholu. Nechci hanit toto pivo, ale někdy mi připadá trochu vodové.Také se prý experimentuje s přidáváním lihu.
Škoda, že tam není více chmelu a méně cukru. Kdo si měří cukr v krvi,tak vám potvrdí, že toto pivo dokáže prý pěkně rozházet jeho hladinu v krvi.Plzeň je proti tomu prý v pohodě.
Re: Zvyšující obsah alkoholu , (Roman Holoubek, 05.11.2010 18:26) celé vlákno | reagovat
Nesmysl. Totální nesmysl. Přidávat do piva líh, to se opravdu neděje.
Polička Otakar není 10,9% jako většina "jedenáctek", které mají alkohol 4,5-4,8%. Poličská 11 má 11,4% EPM a má alkoholu 4,5% To naopak svědčí o tom, že jde o přirozený alkohol a o tom, že toto pivo není hlubokoprokvašené.
Zvýšení % obj. alk. na etiketě je jen dáno tím, že jsme zjistili, že už hodně dlouho máme na etiketě špatný údaj a nyní při dotisku nových se jen začalo psát správné číslo.

Co se týče chmelu, kdy jste naposledy pil Poličku? Pravdou je, že ještě loni bylo opravdu více sladké, než by se na Poličklu slušelo. Ale už mnoho měsíců je hořkost Poličky tam, kam patří. Tam, kam ji svým uměním a umem postavil exsládek pan Váša. A to není žádná výrazná sladkost, ale pivo u kterého po počáteční sladové nastupuje příjemná střední hořkost. Ochutnejte a pak teprve posuzujte.
A dalším nesmyslem ve vašem komentáři je ten o cukru. Cukr se přidává do Poličky v době vaření mladiny (z technologických důvodů daných naší technologií). Jenže tento jednoduchý cukr celý jako první prokvasí, takže z něj nezůstane nic pro vaši hladinu cukru v krvi, jen alkohol.

Co se týče vaší poslední věty, nebudu komentovat obecně pořád opakovanou a všem lidem vsugerovanou nepravdu.

PS: jste-li místní, což usuzuji, ozvěte se. Rád vás provedu pivovarem a ukáži to přidávání lihu :-)
123
Vyhledávání