úvod
homepage

Komentáře

článku: Tentokráte Měšťanský pivovar v Poličce

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
123
 Zobrazit komentáře: podle času

Polička? mňam!, (Weetek, 10.07.2008 10:17) celé vlákno | reagovat
Jako začínajícho sběratele pivních tácků mě před lety z pivovaru v Poličce docela bolela hlava. Tácky na první pohld stejné, ale na rubu se pořád měnily kontaktní osoby a telefonní čísla na nonstop pivní pomoc, aby se v tom čert tehdy vyznal :-) Ale služba je to asi moc užitečná a bohulibá, má s ní někdo ze čtenářů osobní zkušenost?
Jsem moc rád, že je v Praze hned několik míst, kde si člověk může dát piva z Poličky, včetně kvasnicového. Jen ve mně trošku hldá červík pochybností. Žádný export, minimální marketing? V dnešní době... Snad to bude na dobré fungování poličského pivovaru stačit i dál.
Re: Polička? mňam!, (Tchoř, 10.07.2008 20:38) celé vlákno | reagovat
Ano, mňam! Příští týden bych se měl sejít s kamarády v Hromu do police na Vinohradech a co myslíte, že asi bude hlavním chodem večera?
Jsem rovněž nadšený táckař a poličské tácky mne naprosto ničí. Mám jen útržky katalogu pana Štěrby, který se tácky detailně zabývá, má to asi dobře zmapované a do Poličky to koneckonců nemá daleko. Ale stejné logo pivovárku na přední straně, v něm maximálně zaměněná zelená barva za zlatou, na rubu pak měnící se jména a mobilní čísla členů pivně rychlošípovské jednotky, to je silná káva i pro zkušeného sběratele a luštitele hlavolamů (typu "hledejte pět odlišných detailů").
Ale tohle vše mi nevadí, hlavně aby takový skvělý pivovárek a jeho výtečné pivečko přežily, bohužel vinou vývoje vlastnických vztahů v poslední době o tom u řady podobných podniků nejsem vůbec přesvědčen. Držím mu palce!
kvalita, (stofko jaro, 10.07.2008 15:49) celé vlákno | reagovat
samozrejme,že poličské pivo je kvalitné,mne osobne chutilo výborne,lebo práve v takýchto menších pivovaroch sa dá uvarit kvalitnejší mok.
s pozdravom jaro
já a Polička, (Roman Holoubek, 10.07.2008 15:42) celé vlákno | reagovat
Ad ceny: jsou opravdu velmi mírné - ba jedny z nejnižších v ČR - viz: http://www.pivovar-policka.cz/

Ad nákup jednotlivých lahví: již roky řeším nákup v obchodě (Jednota?)ty při výpadovce z centra na Hlinsko - vždy celý sortiment a parkování u obchodu

Ad kvalita a chuť: dlouhodobě bez větších výkyvů na velmi vysoké úrovni - mám štěstí, že i u nás si mohu dát točené vč. nefiltrovaného

Ad výrobní technologie: vskutku "skoromuzeum" - prostě klasika v dnešním významu tohoto slova. Před stopadesáti lety by někdo řekl - tož tu modernu nám sem netahejte :-)
zajímavosti poličky, (hroch, 10.07.2008 11:50) celé vlákno | reagovat
Na fotografiích ze sklepa je krásně vidět jak probíhá postupně výměna ležatých i stojatých ležáckých tanků za nerezové. V jedné části již nové za rohem ještě staré. Za zmínku ze zajímavostí pivovaru patří funkční a používaný sprchový chladič na mladinu a chmelový cíz. Bohužel chybí na fotkách. Kvasnicové je vynikajicí, ale při prvním nákupu překvapí přirážka 30% k ceně pasterovaného piva za ruční manipulaci. Ono ale při těch příznivých cenách stejně nevyjde tak draho.
Lahvové pivo, (Petr, 10.07.2008 11:43) celé vlákno | reagovat
O kvalitě Poličského piva nelze pochybovat.Docela je ale škoda,že jako v jednom z mála pivovarů si nekoupíte v pivovaru samostatně láhvové pivo popřípadě bednu s celým sortimentem.Pivo se prodává pouze po bednách tj. bedna 10°, 11° atd. Nebo pak dárkové balení - 4 láhve 10sv, 10tm, 11sv, 12sv. Když jsem tam byl naposledy tak to tak bylo a s nepříjemnou paní účetní nebyla vůbec řeč. To je pro pivní turisty docela potíž. Nezbývá než doufat ve zdravý rozum. Co vy na to pane Witzi?
123
Vyhledávání