úvod
homepage

Komentáře

článku: Tentokráte Měšťanský pivovar v Poličce

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Zvyšující obsah alkoholu , (Dandy, 05.11.2010 17:40) celé vlákno | reagovat
Pozor! 11 má už 4,5% alkoholu. Nechci hanit toto pivo, ale někdy mi připadá trochu vodové.Také se prý experimentuje s přidáváním lihu.
Škoda, že tam není více chmelu a méně cukru. Kdo si měří cukr v krvi,tak vám potvrdí, že toto pivo dokáže prý pěkně rozházet jeho hladinu v krvi.Plzeň je proti tomu prý v pohodě.
Re: Zvyšující obsah alkoholu , (Roman Holoubek, 05.11.2010 18:26) celé vlákno | reagovat
Nesmysl. Totální nesmysl. Přidávat do piva líh, to se opravdu neděje.
Polička Otakar není 10,9% jako většina "jedenáctek", které mají alkohol 4,5-4,8%. Poličská 11 má 11,4% EPM a má alkoholu 4,5% To naopak svědčí o tom, že jde o přirozený alkohol a o tom, že toto pivo není hlubokoprokvašené.
Zvýšení % obj. alk. na etiketě je jen dáno tím, že jsme zjistili, že už hodně dlouho máme na etiketě špatný údaj a nyní při dotisku nových se jen začalo psát správné číslo.

Co se týče chmelu, kdy jste naposledy pil Poličku? Pravdou je, že ještě loni bylo opravdu více sladké, než by se na Poličklu slušelo. Ale už mnoho měsíců je hořkost Poličky tam, kam patří. Tam, kam ji svým uměním a umem postavil exsládek pan Váša. A to není žádná výrazná sladkost, ale pivo u kterého po počáteční sladové nastupuje příjemná střední hořkost. Ochutnejte a pak teprve posuzujte.
A dalším nesmyslem ve vašem komentáři je ten o cukru. Cukr se přidává do Poličky v době vaření mladiny (z technologických důvodů daných naší technologií). Jenže tento jednoduchý cukr celý jako první prokvasí, takže z něj nezůstane nic pro vaši hladinu cukru v krvi, jen alkohol.

Co se týče vaší poslední věty, nebudu komentovat obecně pořád opakovanou a všem lidem vsugerovanou nepravdu.

PS: jste-li místní, což usuzuji, ozvěte se. Rád vás provedu pivovarem a ukáži to přidávání lihu :-)
Re: Zvyšující obsah alkoholu , (tomino, 05.11.2010 22:02) celé vlákno | reagovat
tenhle příspěvěk nelze brát jinak než pouze jen jako směšný :D:D
Vyhledávání