Komentáře
článku: Za „svrchňáky“ do Německa
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Rakouskou variantu typu Alt - Schlägl Stift, jak se již zmínil JJ, vřele dopotučuji. Dle mého názoru asi BEST pivo v Rakousku. Je k dostání v síti Interspar nebo pokud si chce udělat výlet, tak pivovar je v pěkné, malebné krajině kousek od Lipna. Vaří též svrchně kvašený Roggen, ale na rozdíl od bavorských, kde se se používají kvasnice na Weissbier zde využívají svrchních kvasnic na Alt.
To Ludwig: USA export - to je problém více pivovarů. Naposledy mne rozčílila návštěva rakouského pivovaru Eggenberg, od které jsem si sliboval nákup novinek: Eggenberger Weizen Doppelbock a Dunkel Urbock 23. Bohužel jsem se musel spokojit pouze s běžně dostupnými Hell Urbock 23 a Samichlaus, protože obě novinky jsou určené jen pro USA.
Chtěl jsem se zeptat, pokud bych navštívil Au/Hallertau, jestli bych (ne)pořídil podobně? (viz Vaše věta: normálně se to tady neprodává?). Měl jsem za to, že B.Weisse vaří přímo Weihenstephan, ale pokud se to vaří přímo v Au, který mimochodem vaří jeden z nej Pilsenerů světa, stálo by to za návštěvu. Díky
To Ludwig: USA export - to je problém více pivovarů. Naposledy mne rozčílila návštěva rakouského pivovaru Eggenberg, od které jsem si sliboval nákup novinek: Eggenberger Weizen Doppelbock a Dunkel Urbock 23. Bohužel jsem se musel spokojit pouze s běžně dostupnými Hell Urbock 23 a Samichlaus, protože obě novinky jsou určené jen pro USA.
Chtěl jsem se zeptat, pokud bych navštívil Au/Hallertau, jestli bych (ne)pořídil podobně? (viz Vaše věta: normálně se to tady neprodává?). Měl jsem za to, že B.Weisse vaří přímo Weihenstephan, ale pokud se to vaří přímo v Au, který mimochodem vaří jeden z nej Pilsenerů světa, stálo by to za návštěvu. Díky
Podobných případů, kdy se vyrábí piva pouze pro US trh je více. Např. světoznámý pivovar
Weissbierbrauerei G. Schneider v Kelheimu vaří svůj pšeničný bock Aventinus i jako Aventinus Eisbock (12% obj. alk.). Když přijedete do pivovaru, tak na Vás koukají jako na blázna, kde jste na to přišli. Je velká škoda, že jsou tato piva v Evropě nedostupná, ale co se dá dělat. Nic.
To: Ludwig. Frankenheim není pravé alt? Je to sice velký producent, ale co bych za to dal, kdyby tady toto pivo bylo na našem trhu.
Weissbierbrauerei G. Schneider v Kelheimu vaří svůj pšeničný bock Aventinus i jako Aventinus Eisbock (12% obj. alk.). Když přijedete do pivovaru, tak na Vás koukají jako na blázna, kde jste na to přišli. Je velká škoda, že jsou tato piva v Evropě nedostupná, ale co se dá dělat. Nic.
To: Ludwig. Frankenheim není pravé alt? Je to sice velký producent, ale co bych za to dal, kdyby tady toto pivo bylo na našem trhu.
@ Petr Zalio: Bohuzel jsem osobne v Au/Hallertau nebyl, tudiz nemuzu nic konretniho rict. Chystam se ted v lete na cestovani bavorskymi pivovary, takze mozna koncem leta budu vedet vic.
@ Jiri J. : No jo.. "pravnicky" vzato je samozrejme Frankenheim 100% Altbier.
Jenze pasterovany a filtrovany!, a tudiz 12 mesicu ma min. trvanlivost, na rozdil od Schumacher, Schlüssel, Uerige a Füchschen Alt (a jeste Boltens Ur-alt) ktere maji min. trv. zhruba 30 dni (Boltens asi 60 dni)
Ty chutnaji proste lip, uz s duvodu nepasterace a nefiltrace.
Ja osobne preferuju piva z mensich pivovaru, a Frankenheim je pomerne velky pivovar, pochopitelne nevim z hlavy jaky ma vystav.. ale velky.. Tak jsem to myslel..
@ Jiri J. : No jo.. "pravnicky" vzato je samozrejme Frankenheim 100% Altbier.
Jenze pasterovany a filtrovany!, a tudiz 12 mesicu ma min. trvanlivost, na rozdil od Schumacher, Schlüssel, Uerige a Füchschen Alt (a jeste Boltens Ur-alt) ktere maji min. trv. zhruba 30 dni (Boltens asi 60 dni)
Ty chutnaji proste lip, uz s duvodu nepasterace a nefiltrace.
Ja osobne preferuju piva z mensich pivovaru, a Frankenheim je pomerne velky pivovar, pochopitelne nevim z hlavy jaky ma vystav.. ale velky.. Tak jsem to myslel..
To je velmi přesné dělení pivovarů , které vaří Alt. Nejmenší výstav drží "U lišek" a "U klíče", i když zde si neopustím poznámku, ačkoli znám vzájemnou nevraživost těchto bašt pivních stylů, že jde o nejlepší Kölsch v Düsseldorfu, Uerige dnes vaří pro čtyři hospody a nejvyšší výstav z této čtyřky má okolo 40 000 Schumacher, místními znalci velmi vážené pivo, a drží tradiční kvalitu. Tím se zřejmě nikoli náhodou podobá mé nejoblíbenější značce Kölsch Mühlen, která se s výstavem pohybuje okolo 50 000, a spolu s Päffgen, která má v Kolíně nad Rýnem nejmenší výstav opět představuje kvalitu oproti značkám v majetku pivních gigantů z Dortmundu v tomto směru potkal takovýto osud z Altu spojovaných s Düsseldorfem pouze Schlösser Alt. Naopak zapomínat bychom neměli ani na pivovar Alt z pivovaru Pinkus i ten stojí za návštěvu.
Vyhledávání
@Jiri J. > Frankenheim a Schlösser Alt se jeste vari, ale ja tyhle piva moc doporucovat nemuzu, jsou to obycejne "masove" produkty.
Sice pitelne, ale nemozno srovnavat s temi 4 opravdovymi Alty.
1809 Berliner Style Weisse> Opravdu zajimave pivo, na rozdil od normalnich Weisse z Berlina to ma 5,0%alc. /ty berlinske tak asi 3,0%alc./ a je to vareno v Au in der Hallertau, tedy v Bavorsku. Je to "uz zase!" urceno jen a vyhradne pro USA trh, a v SRN se to neprodava, tedy: normalne se to tady neprodava.