úvod
homepage

Komentáře

článku: Za „svrchňáky“ do Německa

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Austria- Altbier, (Petr Žalio, 27.03.2008 11:10) celé vlákno | reagovat
Rakouskou variantu typu Alt - Schlägl Stift, jak se již zmínil JJ, vřele dopotučuji. Dle mého názoru asi BEST pivo v Rakousku. Je k dostání v síti Interspar nebo pokud si chce udělat výlet, tak pivovar je v pěkné, malebné krajině kousek od Lipna. Vaří též svrchně kvašený Roggen, ale na rozdíl od bavorských, kde se se používají kvasnice na Weissbier zde využívají svrchních kvasnic na Alt.

To Ludwig: USA export - to je problém více pivovarů. Naposledy mne rozčílila návštěva rakouského pivovaru Eggenberg, od které jsem si sliboval nákup novinek: Eggenberger Weizen Doppelbock a Dunkel Urbock 23. Bohužel jsem se musel spokojit pouze s běžně dostupnými Hell Urbock 23 a Samichlaus, protože obě novinky jsou určené jen pro USA.

Chtěl jsem se zeptat, pokud bych navštívil Au/Hallertau, jestli bych (ne)pořídil podobně? (viz Vaše věta: normálně se to tady neprodává?). Měl jsem za to, že B.Weisse vaří přímo Weihenstephan, ale pokud se to vaří přímo v Au, který mimochodem vaří jeden z nej Pilsenerů světa, stálo by to za návštěvu. Díky
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání