Komentáře
článku: Suroviny – věčný to problém
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé1 | 2 | 3 | 4 |
Zobrazit komentáře:
podle času
sacharometr, (ci hustomer) prodava za rozumnou cenu firma mistr sladek, a take zatkovace a korunky
Používám refraktometr ze zasilame.net
Prosím někoho, aby mi poradil, kde se v současnosti dají sehnat základní suroviny k vaření piva (žádné speciality) v rozumném množství. Všiml jsem si, že i Raven zrušil kilogramová balení a nabízí jen půlmetrákové pytle.
Děkuji
Děkuji
Nejjednodušeji na http://www.domacimikropivovary.cz/
je to sice dražší, ale rychlý.
Nebo se musíš zkusit domluvit se sládkem v nějaké hospodě, kde si sami vaří pivo.
je to sice dražší, ale rychlý.
Nebo se musíš zkusit domluvit se sládkem v nějaké hospodě, kde si sami vaří pivo.
Vazene damy a panove, dodavame az na misto
slad,chmel i kvasnice, baleny v 25-50 kg pytlich. Prijimame i male
objednavky.
prosim kontaktujte mne udelam Vam nabidku.
Hrneckova
Tel. 0049 9131 9085439
slad,chmel i kvasnice, baleny v 25-50 kg pytlich. Prijimame i male
objednavky.
prosim kontaktujte mne udelam Vam nabidku.
Hrneckova
Tel. 0049 9131 9085439
A to jsou produkty Weyermann, nebo i neco jineho?
Ahojte, podělte se, prosím, o zkušenosti se zráním v KEG. Rád bych přešel z ležení v Bernardových patentových lahvích na 30l KEG. Může být po dozrání soudek naražený a konzumovaný cca měsíc (po celou dobu v lednici, výtoč cca 2piva/den)? Jak často je třeba proplachovat výčepní zařízení? Co použít - CO2 nebo Biogon? O kolik se přibližně zvýší cena piva (myšleno plyn, ne zálohy)? Lze natočit pivo do láhve (např. pro převoz) s dostatečným obsahem CO2?
Mnohoceré díky
Mnohoceré díky
Já vařím várku 50litrů a vždy 30l do kegu a zbytek do lahví. Stáčím dvanáctku při 4% zbytkové cukernatosti měřeno vinařským moštoměrem. Podle toho jak se situace vyvíjí v lahvích můžu buď tlak ze sudu pomocí uvolněného ventilu na narážeči odpustit, nebo naopak přidat z bomby (max 0,4bar). Ležím při 2stC. Když narazím, mám sud v lednici s vyvedeným kohoutem a tlačím CO2 s minimálním tlakem (skoro se nehne tlakoměr). Když jsem dříve i filtrovaný pivo držel na tlaku 1,8baru jako v hospodě tak se druhý den začlo sytit kysličníkem až z kohoutu tekla jenom pěna. Nikdy jsem neměl naraženo domácí pivo déle jak čtyři dny, a to stačilo po delší době vždy odpustit jen pivo z vedení cca 1,5dl. Jinak po těch třech dnech bych doporučil odrazit a pípu propláchnout a narážecí fitink otřít. Těsnění se mačká a zalepuje. Když trochu odtočíš tak můžeš celkem dobře nastavit kohout tak aby moc pivo nepěnilo a dovychlazené lahve jde natočit. Nejčastěji používám 2l džbánky s patentním uzávěrem nebo PET. Když tlak držíš na minimu tak ti 6kg bomba za 160Kč naplnění dojde jenom když ti někde uteče. Při tlakování na 2,5baru vydrží 6kg CO2 cca 15 50l sudů.
Vyčerpávající info. Díky. Dnes stočím poslední várku - pšeničného - do KEGu. Výčepní propriety už by měly čekat na poště a plyn bych měl mít k dispozici zítra. Jen bych se ještě zeptal na druh plynu. Mně nabízí (MESSER TECHNOGAS s.r.o.) 6kg potravinářského CO2 za cca 500Kč. Technický se pohybuje (u jiných dodavatelů, zjištěno na netu) do 200Kč. Ty nejspíš píšeš o technickém, jaký je v tom rozdíl? Nemůže to být zdravotně nebo jinak závadné?
Díík
Díík
Já plním lahve u f. Albeco 6kg za 160Kč, kromě plnění lahví na CO2 servisují i hasicí přístroje. Nikdy jsem nebyl upozorněn, že se nejedná o potravinářský plyn. Myslím, že plyn bude shodný, jen ho třeba dají do spešl lahve se spešl závitem aby si od nich člověk zapůjčil, nebo koupil i hodiny. Jinak hodiny v bazaru okolo 600-1000Kč, případná výměna membrány a přetěsnění hodin cca 600Kč. Tento plyn používáme v hospodě pro piva naražená delší dobu (hlavní sortiment je kompresorem)již osm let bez problému, tlakové lahve repasované hasicí přístroje provádělo se cca do roku 1998 (vypískování vnitřku, přetěsnění, tlaková zkouška, přebarvení lahve) lahve mají životnost čtyřicet let od výroby, nyní je nutná změna barvy na šedou s označením N -neutrální plyn.
Zdravím,neměl jste někdo podobný problém?Zkusil jsem uvařit tmavé pivo a na kvašení jsem použil svrchní sušené kvasnice SAFBREW T-58 (zakoupeno na DOMÁCÍ MIKROPIVOVARY.CZ.Teplota kvašení byla cca 22˚(doporučená je 15-24).Vše bylo zpočátku OK.Kvašení začalo již po několika hodinách a druhý den probíhalo velmi intenzívně až jsem byl překvapen.Nicméně třetí den začlo náhle přestávat a čtvrtý den již nekvasilo vůbec.Vše vypadalo jako normální kvašení jen průběh a konec se mi zdál velmi rychlý.Na povrchu zůstaly tmavě hnědé pevné škraloupky a ostrůvky tenké hnědé pěny.Stočil jsem to petek a dal do lednice na cca 2-4˚C.Po prvním odfouknutí se petky již netlakují a pivko je velmi slabounké (jen slabě šumí jak burčák nebo slabý sekt).Dnes to jsou dva týdny co leží v lednici.Vím , že to je ještě málo,ale zdá se mi že už nedojde....Nevíte kde jsem mohl udělat chybu?
Ahoj, četl jsem tvůj příspěvek. Mám jeden pocit, po přetočení do PET si šel moc nízko s teplotou!!! Teplota 2°C je spíše teplotou na zrání a nebo také uchování stavu, nikoliv na dokvašení a tím zvednutí množství CO2. Zde jsi asi vynechal jednu dobu. Z popisu nevím jestli jsi vařil klasicky a nebo z koncentrátu, není zmínka o dropsu. Můžeš to ještě zkusit zachránit vyšší teploto a případně přidáním dropsu a nebo trošky cukru na rozkavašení. Tak zatím ahoj framax.
Zdravím a díky,jak o tom přemýšlím,tak máš pravdu.....Jen škoda že jsi nereagoval o něco dřív teď už je várka na hnoji.Vařil jsem klasicky,přidat cukr mě nenapadlo.Takže je to normální-že svrchní kvašení probíhá takhle rychle??Zatím dík a čus.
Funguje zde ještě prodej surovin? Objednával jsem asi před 10 dni e-mailem na prodej@homebrewing.cz a zatím nic nepřišlo ani potvrzení objednávky. Tak nevim jestli mám čekat nebo shánět jinde.
Zatim shanejte jinde. Doufal jsem , ze bude od kvetna prodej v Podskalske ulici, ale rozjezd pivovaru Kocour zabira vice casu nez jsem si planoval. Pokud prodej jeste bude, tak od zari.
Honzo,bude od září zahájen prodej surovin,jak to vidíte?
30.3.sem uvařil 12%,dnes sem změřil a má 7% zb.cukru -kdy mám stočit do nádob pro ležení?A je třeba přiživit kvasnice ?
Já 12-ku suduji při 3,5%
Dík snad vydržím.A co s přislazením,dále už nepřislazuješ?
Nepřislazuji. Pokud jsem sudoval dříve pivo, bylo dost sladké a hodně pěnilo. Při vykvašení na 3,5% pění méně, ale po měsíci je to OK.
1 | 2 | 3 | 4 |
Vyhledávání