úvod
homepage

Komentáře

článku: Suroviny – věčný to problém

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Přerušené kvašení, (Prejzdroj, 31.07.2008 10:54) celé vlákno | reagovat
Zdravím,neměl jste někdo podobný problém?Zkusil jsem uvařit tmavé pivo a na kvašení jsem použil svrchní sušené kvasnice SAFBREW T-58 (zakoupeno na DOMÁCÍ MIKROPIVOVARY.CZ.Teplota kvašení byla cca 22˚(doporučená je 15-24).Vše bylo zpočátku OK.Kvašení začalo již po několika hodinách a druhý den probíhalo velmi intenzívně až jsem byl překvapen.Nicméně třetí den začlo náhle přestávat a čtvrtý den již nekvasilo vůbec.Vše vypadalo jako normální kvašení jen průběh a konec se mi zdál velmi rychlý.Na povrchu zůstaly tmavě hnědé pevné škraloupky a ostrůvky tenké hnědé pěny.Stočil jsem to petek a dal do lednice na cca 2-4˚C.Po prvním odfouknutí se petky již netlakují a pivko je velmi slabounké (jen slabě šumí jak burčák nebo slabý sekt).Dnes to jsou dva týdny co leží v lednici.Vím , že to je ještě málo,ale zdá se mi že už nedojde....Nevíte kde jsem mohl udělat chybu?
Re: Přerušené kvašení, (framax, 11.08.2008 22:58) celé vlákno | reagovat
Ahoj, četl jsem tvůj příspěvek. Mám jeden pocit, po přetočení do PET si šel moc nízko s teplotou!!! Teplota 2°C je spíše teplotou na zrání a nebo také uchování stavu, nikoliv na dokvašení a tím zvednutí množství CO2. Zde jsi asi vynechal jednu dobu. Z popisu nevím jestli jsi vařil klasicky a nebo z koncentrátu, není zmínka o dropsu. Můžeš to ještě zkusit zachránit vyšší teploto a případně přidáním dropsu a nebo trošky cukru na rozkavašení. Tak zatím ahoj framax.
Re: Re: Přerušené kvašení, (Prejzdroj, 12.08.2008 23:06) celé vlákno | reagovat
Zdravím a díky,jak o tom přemýšlím,tak máš pravdu.....Jen škoda že jsi nereagoval o něco dřív teď už je várka na hnoji.Vařil jsem klasicky,přidat cukr mě nenapadlo.Takže je to normální-že svrchní kvašení probíhá takhle rychle??Zatím dík a čus.
Vyhledávání