úvod
homepage

Komentáře

článku: Suroviny – věčný to problém

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Přerušené kvašení, (Prejzdroj, 31.07.2008 10:54) celé vlákno | reagovat
Zdravím,neměl jste někdo podobný problém?Zkusil jsem uvařit tmavé pivo a na kvašení jsem použil svrchní sušené kvasnice SAFBREW T-58 (zakoupeno na DOMÁCÍ MIKROPIVOVARY.CZ.Teplota kvašení byla cca 22˚(doporučená je 15-24).Vše bylo zpočátku OK.Kvašení začalo již po několika hodinách a druhý den probíhalo velmi intenzívně až jsem byl překvapen.Nicméně třetí den začlo náhle přestávat a čtvrtý den již nekvasilo vůbec.Vše vypadalo jako normální kvašení jen průběh a konec se mi zdál velmi rychlý.Na povrchu zůstaly tmavě hnědé pevné škraloupky a ostrůvky tenké hnědé pěny.Stočil jsem to petek a dal do lednice na cca 2-4˚C.Po prvním odfouknutí se petky již netlakují a pivko je velmi slabounké (jen slabě šumí jak burčák nebo slabý sekt).Dnes to jsou dva týdny co leží v lednici.Vím , že to je ještě málo,ale zdá se mi že už nedojde....Nevíte kde jsem mohl udělat chybu?
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání