úvod
homepage

Suroviny – věčný to problém vytisknout článek

Přidáno: 17. ledna 2008  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 6139x

Nedostatek surovin, malá nabídka a omezené možnosti nákupu - to je asi největším problém současného rozvoje homebrewingu u nás. Dnes si ale dovolím položit otázku opačně – byl-li by u nás výběr, měli byste vůbec o zakoupení těchto surovin(a dalších propri

Možná tato otázka vypadá absurdně, ale má svůj důvod. Ale začnu hezky po pořádku.

V rámci projektu serveru Homebrewing.cz se snažím i suroviny prodávat. Při zaměstnání a provozování dalších pivních serverů, zejména pak hlavního Světpiva.cz to není jednoduché. Nestěžuji si, sám jsem si to vybral. Spíš mě mrzí, že to bohužel nefunguje tak, jak bych si přál. Z toho plynou prodlevy při odesílání zboží a vaše oprávněné naštvání. Stačily dva týdny nemocenské v listopadu(po mnoha letech) anebo pokládání nové podlahy minulý týden a nemožnost šrotovat na pořádném stroji,a hned je z toho problém. Velký problém.

Možná se ptáte, proč třeba nepoužívám online shop, přece by to celou věc zjednodušilo. Důvod je nasnadě, nezaplatil by se. Proto prodej zatím funguje tak, jak funguje, tedy přes emaily. A proto je je každá výluka v zasílání zboží komplikovanější.

Protože se ale blíží ke zdárnému konci ukončení prací na stavbě pivovaru Kocour ve Varnsdorfu, a protože se zde budou vařit i všechny možné speciály z různorodých surovin(a protože jsem do celého projektu „namočen“ - vím, je to blbá čeština, kostrbaté souvětí, ale teď mě nenapadá nic lepšího), jeví se reálná možnost prodeje těchto surovin i homebrewářům.

A proto jsem se v perexu tohoto mého písemného ulevování zeptal tak, jak jsem se zeptal - byl-li by u nás výběr, měli byste vůbec o zakoupení těchto surovin(a dalších propriet) zájem? Tedy pokud by byla možnost koupit si chmel nejen český, ale i německý, případně anglický a americký, kvasnice svrchně kvašené nejen sušené, ale i živé, slady nejen české ale i nakuřované, speciální atd, byl by o tyto věci mezi homebrewáři zájem?

Nežádám vás nyní, abyste mi v diskusi napsali něco ve smyslu...jasně, hned si objednávám 5 kilo chmele Challanger. To vůbec ne. Jde mi jen o to, že bych rád věděl, jestli by ten zájem případně mohl být. Souvisí s tím i možnost spolupráce s jedním americkým homebrewářským shopem, spolupráce s polskými, eventuálně dánskými a italskými homebrewáři. V důsledku třeba i založení homebrewářského sdružení, další degustační klání...

A nebo mi spíše do diskuse nebo na redakce(zav)homebrewing.cz napište, co byste ke svému homebrewaření potřebovali, co sháníte a co by vám udělalo radost. Jestli byste raději nový chmel, nebo online shopík pro přehlednost, nebo byste preferovali jedno výdejní(zdráhám se napsat prodejní) místo, byť by mělo být v suterénu. Ano, mám teď na mysli již loňské léto anoncovaný prodej živých kvasnic v suterénu SPŠPT v Podskalské ulici...

Když už nic jiného, prodej přes emaily a webou stránku homebrewing.cz nejspíš zůstane zachován. Slibuji, že se vynasnažím, aby vše mělo hladší průběh než doposud. Další vývoj záleží na tom, co se bude a kdy vařit v Kocourovi. A také na vás...

Vážené čtenářstvo, přeji vám úspěšná a mezi kamarády doceněná piva.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 80 komentářů, poslední komentář: 19.10.2009 12:06 Komentovat
Re: sacharometr Jan19.10.2009 12:06
Používám refraktometr ze zasilame.net
Re: Re: Prodej surovin Honza Kočka22.04.2009 14:24
A to jsou produkty Weyermann, nebo i neco jineho?
Re: Prodej surovin Hrneckova22.04.2009 12:33
Vazene damy a panove, dodavame az na misto slad,chmel i kvasnice, baleny v 25-50 kg pytlich....
Re: Re: Re: Ležení v KEG hroch27.08.2008 20:31
Já plním lahve u f. Albeco 6kg za 160Kč, kromě plnění lahví na CO2 servisují i hasicí...
Re: Re: Ležení v KEG Jamie27.08.2008 16:09
Vyčerpávající info. Díky. Dnes stočím poslední várku - pšeničného - do KEGu....
Re: Re: Přerušené kvašení Prejzdroj12.08.2008 23:06
Zdravím a díky,jak o tom přemýšlím,tak máš pravdu.....Jen škoda že jsi nereagoval o...
Re: Ležení v KEG hroch12.08.2008 12:39
Já vařím várku 50litrů a vždy 30l do kegu a zbytek do lahví. Stáčím dvanáctku při 4%...
Ležení v KEG Jamie12.08.2008 07:13
Ahojte, podělte se, prosím, o zkušenosti se zráním v KEG. Rád bych přešel z ležení v...
Vyhledávání