úvod
homepage

Komentáře

článku: Zvěřinové recepty

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Co s opeřenci?, (Honza, 09.12.2009 20:05) celé vlákno | reagovat
Dobrý den. Potřebuji poradit, jak připravit divokou kachnu a bažanta. Jak dlouho nechat odležet, jak oškubat...Jsem v tomto úplný začátečník. Díky.
naložení divokého prasete?, (mira, 21.11.2009 15:00) celé vlákno | reagovat
Chtěl bych poradit s naložením kance, do jakého nálevu na jak dlouho? Dá se péci i s kůží? děkuji za odpovědi mirags@centrum.cz
Re: naložení divokého prasete?, (Jiri.J, 21.11.2009 19:53) celé vlákno | reagovat
Z kůží se nedá připravovat žádná zvěřina (mimo pernaté), ani domácí zvířectvo. To jako, že by se oholila srst? Vždyť každá zvěřina se před porcováním vyhání z kůže. Já si to nedokáži představit. Maso se musí dokonale očisti a odblanit! Do nálevu se dávají jen starší kusy, jinak je to zbytečné a chuti to reozhodně není na prospěch. Nálev slouží k tomu, aby maso nebylo tuhé, tedy ke skřehnutí masa. Nemáte snad na mysli spíš marinování v bylinkých? Jde o to: 1. Jakou úpravu plánujete 2. Z jaké části je dané maso 3. Jak je asi kus starý. Buďte konkrétnější a poradím Vám.
prase na rožni, (Jiri.J, 06.06.2009 20:07) celé vlákno | reagovat
V tomto směru hraje roli mnoho faktorů.
Stáří zvěře. Konkrétní maso a případný způsob nakládání. Osobně doporučuji k rožnění hřbet.
Kýta, plec může být problém, zvláště u starších kusů (50-70kg). Hřbet nemusíte ani u starších kusů nakládat. Přesto 1-2 dny v kyelém mléce a koření masu rozhodně neuškodí. Popř. marinovat v olivovém oleji s kořením. Sám mám kance z lednové honidby zamražého. Ale mezi zvěřinou je kanec k rožnění asi nejméně vhodný, maso je tužší. Lepší je srna, či daněk.
Kanec na rožni, (irena vítková, 06.06.2009 12:24) celé vlákno | reagovat
Dobrý den, zajímalo by mě, zda má někdo zkušenosti se zpracováním divokého prasete na rožni. Případné odpovědi posílejte na e-mail vitkovairca@seznam.cz
Vyhledávání