úvod
homepage

Komentáře

článku: Bavorský Weizenbier

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

české pšenice, (Míra Šmíra, 17.07.2009 15:12) celé vlákno | reagovat
Já mám dojem, že nově vařené pšeničné ze znovu českého pivovaru Herold v Březnici je svrchně kvašeno, zatímco Weizen z Náchoda (komu teď patří, pod čí hlavičkou teď LIFruje piva na trh?:)je počesku spodně kvašeno. Když tak mě opravte někdo zasvěcený, díky.
Re: české pšenice, (Honza Kočka, 17.07.2009 15:27) celé vlákno | reagovat
Herold ma mit kvasnice z Bavorska, Primator je bral, alespon do nedavna od Pivo Praha. ta, je bereme i pro Kocoura a vychazi nam z toho dobra psenice:)

Re: české pšenice, (Honza Kočka, 17.07.2009 15:27) celé vlákno | reagovat
LIFruje...:)
Re: Re: české pšenice, (Míra Šmíra, 17.07.2009 15:38) celé vlákno | reagovat
Po pravdě řečeno (a né proto, že píšu příspěvek na Svět piva :) tak nejlepší česká pšenice, co sem pil byla ta kocouří ve stanu letos v Letňanech. Čestný pionýrský.
Re: české pšenice, (Lukáš Provazník, 22.07.2009 17:16) celé vlákno | reagovat
Podle dostupných informací je to přesně naopak. Weizen z Náchoda je svrchně kvašený, za to na březnickém pivu je správně napsáno Wheat Lager, neboť se jedná o spodně kvašený pšeničný ležák, ovšem natolik zvládnutý, že se zdá být fermentovaný svrchně.
Re: Re: české pšenice, (Jegorič, 24.07.2009 00:37) celé vlákno | reagovat
Ad Herold - na webu pivovaru se píše o svrchně kvašeném pivu: "Pro sládka Františka Pinkavu nebylo vaření "svrchně kvašené pšenice" nic nového, v roce 2005 jí navařil téměř pět set hektolitrů. O technologii a surovinách nám toho nechtěl mnoho říci, podle jeho slov "aby to nedělal každý".
Prozradit můžeme jen že kvasnice jsou z Bavorska, k pšeničnému sladu se přidává malé množství ječmenného sladu pro barvu piva, místo chmelového extraktu se vaří z žateckého chmele."
Re: Re: Re: české pšenice, (Lukáš Provazník, 27.07.2009 15:29) celé vlákno | reagovat
Jo, to je pravda, na stránkách uvádějí, že se jedná o svrchně fermentované pivo. Jenže mě zas člověk z VÚPS říkla, že maj kvasnice spodní. Tak teď babo raď. A jelikož se na stránkách objevují i takovýhle pitomosti: "Světlé výčepní pivo Herold je skutečně poctivá desítka s obsahem alkoholu 4,1%. Pro srovnání dvanáctka Pilsner Urquell má obsah alkoholu 4,4%, světlé výčepní pivo Pardál 3,8%.", tak nevím, jestli jim věřit.
Re: Re: Re: Re: české pšenice, (Petr Buriánek, 27.07.2009 16:56) celé vlákno | reagovat
4,1 % alk. desítce odpovídá. Pardál má EPM 9,7 % a Prazdroj je jedenáctka, takže alkohol k EPM vcelkuu všech piv odpovídá.
Vyhledávání