úvod
homepage

Komentáře

článku: 3-3-3

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
1234
 Zobrazit komentáře: podle vláken

Re: Ach jo.., (Jiri.j, 28.03.2008 12:54) celé vlákno | reagovat
Herr Ludwig, možná se známe od vidění, když chodíme ddo stejných hospod. S Honzu Ch. znám už od vzniku Osamělých srdcí, kdam jsme chodili od jeho vzniku. U Zmije máme dokonce extra svijanské sklo:-)). Treba se tam někdy potkáme...Tak ať v Němcích šmakuje. Jim
Ach jo.., (Ludwig, 27.03.2008 21:55) celé vlákno | reagovat
Co by to bylo za diskuzi aby se v ni chlapi nepohadali!
Predpokladam, ze Petr Zalio a Jarin sou Brnaci, stejne jako ja.. (akorat ze ja su uz 10 jarin v Dojcu ;-) )
takze:
@Jarin: Ze by ve Zmiji cepovali prechlazenou a nakyslou brecku.. sorry, tomu NEVERIM, znam Honzika a Radka ( 2 majitele) osobne, tihle lide sou milovnici dobreho piva. Nakysly pivo zadnej sladek nevyrobi, to je trubkama, a ty se cisti ve Zmiji po kazde becce (!) takze i treba 2-3x denne.
Okolo rest. u Dana jsem pred 2 tydnama prochazel, beznadejne zavreno, asi zkrachovali.. Vim ze tam meli cas od casu nejaky ochutnavky solidnich piv, ale jinach na cepu byly jen eurobiry a´la Starobahno atd..
Co se Fledy tyce: Budwajser nepiju je to neskutecnej dunihlav, ty ochutnavky sou ale OK.
@Petr Zalio: Souhlasim, Zmije ma v Brne fakt nejlepsi pivo, krome toho se tam nekouri, ti je super, clovek si muze vychutnat v pivu chmel a slad bez smradu z tabaku, to v Brne nenabizi zadna hospoda krome nejakych cajoven! Ale nemuzu souhlasit s tvrzenim, ze Dudak je brecka sama o sobe :o(
Ja ve Zmiji preferuju Policku, jasne, ale Dudak je kazdpadne pitelny pivo.. (kdyz neni Policka, tak piju Dudaka)
No.. tak zatim..
Dej Buh stesti!
Ludwig
Re: Hluchá Zmije, (Jarin, 27.03.2008 19:56) celé vlákno | reagovat
Jak jsem napsal,moje první návštěva Zmije mě zklamala.Rozhodně bych ji nehodnotil jako top.Kdysi jsem za nejlépe ošetřené pivo považoval pivo z restaurace U Dána.Teď jsem tam dloho nebyl.Teď beru jako nejkvalitnější Flédu.Ale pivo mi chutnalo i v Prádelně,na Petrově se taky děvčata snaží a rád si zajdu i do Mlsného Slona...
Jinak souhlasím s Vámi,že Strakonice jsou nic moc,ale když se podíváte po brněnské pivní poušti tak to začíná být to nejlepší,co v Brně máme.
Re: Hluchá Zmije, (Dwarf, 27.03.2008 13:41) celé vlákno | reagovat
ááá, pan ZNALEC promluvil, už mi to tu pomalu chybělo...
Hluchá Zmije, (Petr Žalio, 27.03.2008 11:25) celé vlákno | reagovat
Myslím, že Hluchá Zmije je jediná hospoda v Brně, kde umí ošetřit a čepovat pivo (na české poměry - nepočítám zahraničí). On Strakonický Dudák je totiž břečka sama o sobě, to bych asi nedával na vinu hospodě. My tam chodíme pravidelně každý týden na Svijany Bitter 12, popř. 13 a je vždy skvěle ošetřená a výborná (až na pár letních zakolísání).
Re: max 20!, (Jarin, 26.03.2008 20:47) celé vlákno | reagovat
Hluchá Zmije a dobré pivo?
Nerad bych nad tímto podnikem lámal hůl.Byl jsem tam všeho všudy jednou a to cca před měsícem.Ale to co dokázali udělat s Dudákem,to nemělo obdoby.Přechlazená nakyslá břečka.A to Stakonické beru jako jedno nejlepší z piv v Brně.Je pravda že na soutoči měli Kněžnu a ta byla pitelnější.Ale mezi dvě nejlepší nálevny bych Zmiji neřadil...
max 20!, (Ludwig, 26.03.2008 20:00) celé vlákno | reagovat
Pak je zde další problém, v ČR je extémně nízký počet hospod, kde umí pivo opravdu dobře ošetřit a správně čepovat(myslím, že tak max 20?)
Souhlasim..
Dovoluju si mluvit jen za Brno, tam znam cele "2" hospody kde maji poneti o tom jak se toci pivo. Hlucha Zmije na Jugoslavske a Hercna na Podebradove( Cesky: Club osam. Srdci) To co nekteri "pseudo"hospodsti dokazou s dobrym pivem udelat je fakt strasny




Re: Re: Min trvanlivost = 5 let, (Jiří Kaňa, 16.03.2008 11:26) celé vlákno | reagovat
Při jaké teplotě by se to mělo takhle dlouhodobě skladovat? Stačí nějakých 15°C, nebo je potřeba míň?
Re: Min trvanlivost = 5 let, (Petr Žalio, 16.03.2008 11:22) celé vlákno | reagovat
Máte pravdu, u těchto u piv většinou platí- pravidlo čím starší tím lepší. Měli jsme možnost ochutnat ve speciální restauraci s archivními pivy - Kulminator v Antverpách 15-20 let staré vzorky a byl to skutečně chuťový nářez. I ve sklepě máme spoustu archivních lahůdek(5-10let staré),které čekají na ten správný okamžik. Postupně je otvíráme po určité době a porovnáváme změny senz. vlastností.
Na druhou stranu zcela mladé pivo pár dní po stočení je také zajímavý zážitek. Je to naprosto jiné pivo - čerstvě voňavé, s lehkým tělem, jednoduché, s výraznou chutí po karamelu.
Min trvanlivost = 5 let, (Ludwig, 15.03.2008 11:15) celé vlákno | reagovat
Rad bych podotkl jednu malickost k tomuhle pivu.
Je na nem datum vyroby a datum doporucene spotreby, a mezi temato 2 datumy je vzdy 5 let rozdil.
Co bych NIKDY nedelal, je : Koupit si cerstve pivo, donest domu a vypit. Tohle specialni pivo MUSI par roku zrat, znalci doporucuji pockat min. 3-4 roky. Klidne muze byt ale i 6-7 roku stare, ta chut se musi poradne rozvinout.
Cetl jsem zpravu, ze nekdo koupil na e-bay 10 roku (!) stare trapisticke pivo, a chutnalo pry moc dobre..
Chutove je to veliky, preveliky rozdil, pokud je tohle pivo 1 nebo 5 let uzrale..
S pozdravem, L.
6 plus 1, (Honza Kočka, 28.02.2008 23:44) celé vlákno | reagovat
Je to tak, Bavaria byla vzata na milost. Takze soucasny stav je sevt v Belgii a jeden v Holandsku...
Re: La Trappe, (Petr Žalio, 28.02.2008 12:57) celé vlákno | reagovat
Tak poslední zpráva hovoří, že od r.2005 se dohodlo vedení společnosti Bavaria a řád Trapist o opětovné celé kontrole nad výrobou piva trapisty a proto může znovu užívat ozn. Authentic Trappist Products. Zajímavé je, že pivovar má volné kapacity a vaří zde Chimay a Wieckse Witte. Jen jedna oprava: trapist.pivovarů je celkem 6+1
La Trappe, (Petr Žalio, 28.02.2008 12:13) celé vlákno | reagovat
Ono to má ale jeden háček. V roce 1999 došlo bohužel k převzetí a následné komercionalizaci holandského trapistického pivovaru Koningshoeven velkým pivovarským koncernem Bavaria. Piva tak nesplňují kritéria označení ochranou známku - Authentic Trappist Products (zdroj Biére Passion).
Ovšem na etiketách je používají vesele dál.
Tak nevím..
drobnost, (Kejna, 28.02.2008 10:51) celé vlákno | reagovat
prima článek a legrační diskuse. bylo pro mě zajímavé srovnat svoje, opravdově amatérské, poznámky k tomuto pivu s odborníky! Jednu výhradu bych přesto měl, "ne všichni modří vědí" neboť, co já vím, ne všechna trapistická piva jsou z Belgie (jen 5, to šesté, La Trappe je z Holandska).
Dva poznatky, (MirEgg, 22.02.2008 11:33) celé vlákno | reagovat
Za sebe musím říci, že z těchto žabo-myších válek jsem si odnesl dva poznatky:
1) Rochefort 10 zkusím při nejbližší příležitosti. Ačkoliv jsem ležákopijec, rád poznávám nové chutě :-)
2) U Hluché zmije se nekouří, což je pro mě více než potěšující zpráva! Při mé poslední návštěvě bylo celkem nahulíno, takže zážitek z piva nebyl plný :-(
Re: Nejspíš..., (Petr Žalio, 19.02.2008 11:55) celé vlákno | reagovat
Moc pěkně jste to napsal..
Re: Re: Nejspíš..., (Borowiec, 19.02.2008 02:09) celé vlákno | reagovat
Nikoli, jde o šanci pro lidi, kteří nejsou tolerantní, aby nepsali nesmysly.
Re: Nejspíš..., (Martin Borský, 18.02.2008 22:45) celé vlákno | reagovat
...nejkvalitnější pivo na světě - to je jako kulatý čtverce...
Nejspíš..., (Borowiec, 18.02.2008 21:26) celé vlákno | reagovat
Pivo jako Rochefort 10 si nezaslouží takovýto článek a ještě méně takovouto debatu. Jde o celosvětově natolik respektované pivo, jehož kvalita se dlouhodobě nemění, že jeho hodnocení má asi stejný smysl, jako zjišťovat, jestli je Rolls Royce poruchové auto. Pití piva sice zůstává konfliktem zvuku a zvědavosti, ale z vlastní zkušenosti mohu každého zájemce o trappistické pivo ujistit, že jde pouze o počet návštěv Belgie, poznání, jak s tímto pivem zacházet, jak se k němu chovat, kdy a kde jej pít, aby z něj měl originální a nezapomenutelný zážitek. Kdo nenavštívit Belgii by se k tamním pivům měl vyjadřovat s určitou zdrženlivostí, i když její nepřítomnost není tak protivná, jako když někdo při pití belgického piva z nezávislých pivovarů nezíská nadhled. Protože právě belgické pivo je nejspíš nejkvalitnější pivo na světě.
Kaltenecker IPA, (David Ručka, 18.02.2008 20:51) celé vlákno | reagovat
Nestíhám v posledních měsících pít pivo ani sledovat svetpiva.cz :-( Ale zneužívám diskuse nad slovenským pivem, abych se podělil o další zážitek s Kalteneckerem. Bohužel v tomto rožňavském pivovaru jsem se zastavil jen na chvíli, abych nakoupil všech sedm druhů piva v plastu. Krom desítky všechna hodnotím na výbornou, co mě ale úplně dostalo, byla čerstvá novinka: Indian Pale Ale. Pil jsem tento typ poprvé a byl jsem okouzlen. Neskutečné chmelové aroma, plná dlouho doznívající pořádně hořká chuť atd. Jedná se o čtrnáctku, přesto nebylo cítit příliš alkoholem, což mi u vícestupňových piv obvykle vadí. Není to ovšem pivo k velké konzumaci, litr mi vydržel tři dny, tím delší byl však zážitek. Pro mne zatím suverén tohoto roku. Jedná se o zimní speciál, takže nevím jak dlouho bude v dispozici. Pokud tedy zvažujete cestu na Východ, neváhejte. Pokud bude zájem, mohu zde vypsat z etikety podrobnosti o výrobě, hlavně užitých chmelech, které mají zřejmě zásluhu na neobvyklosti a síle buketu.
1234
Vyhledávání