Komentáře
článku: 3-3-3
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Máte pravdu, u těchto u piv většinou platí- pravidlo čím starší tím lepší. Měli jsme možnost ochutnat ve speciální restauraci s archivními pivy - Kulminator v Antverpách 15-20 let staré vzorky a byl to skutečně chuťový nářez. I ve sklepě máme spoustu archivních lahůdek(5-10let staré),které čekají na ten správný okamžik. Postupně je otvíráme po určité době a porovnáváme změny senz. vlastností.
Na druhou stranu zcela mladé pivo pár dní po stočení je také zajímavý zážitek. Je to naprosto jiné pivo - čerstvě voňavé, s lehkým tělem, jednoduché, s výraznou chutí po karamelu.
Na druhou stranu zcela mladé pivo pár dní po stočení je také zajímavý zážitek. Je to naprosto jiné pivo - čerstvě voňavé, s lehkým tělem, jednoduché, s výraznou chutí po karamelu.
Při jaké teplotě by se to mělo takhle dlouhodobě skladovat? Stačí nějakých 15°C, nebo je potřeba míň?
Vyhledávání
Je na nem datum vyroby a datum doporucene spotreby, a mezi temato 2 datumy je vzdy 5 let rozdil.
Co bych NIKDY nedelal, je : Koupit si cerstve pivo, donest domu a vypit. Tohle specialni pivo MUSI par roku zrat, znalci doporucuji pockat min. 3-4 roky. Klidne muze byt ale i 6-7 roku stare, ta chut se musi poradne rozvinout.
Cetl jsem zpravu, ze nekdo koupil na e-bay 10 roku (!) stare trapisticke pivo, a chutnalo pry moc dobre..
Chutove je to veliky, preveliky rozdil, pokud je tohle pivo 1 nebo 5 let uzrale..
S pozdravem, L.