Komentáře
článku: 3-3-3
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé1 | 2 | 3 | 4 |
Zobrazit komentáře:
podle vláken
tak 75 drhů piv SR z 20 pivovarů. některé jsou už dávno zaniklé (Trnava, Ilava, Martin, Námestovo...Košice ad.)
No a o víkendu bývají U zmije pravidelně Svijany 13 a 12. Občas jsou i tmavé Svijany 13.
No a o víkendu bývají pravidelně Svijany 13 a 12. Občas jsou i tmavé Svijany 13.
Ale o tom mi celý čas ide! Ochutnajte a potom podebatíme.... Najlepšia skúsenosť je vlastná...
Môžem Vás ubezpečiť že Urpiner pred 7 rokmi a teraz sú 2 rozdielne pivá....
Len otázka k tým 75 značkám - môžete mi vysvetliť ako to bolo myslené? Lebo tolko značiek u nás nemáme ani sme nemali... (pre mňa je 1 pivovar = 1 značka
Leda že by ste to brali tak, že čo pivo a stupne to iná značka.... Potom možno áno
Môžem Vás ubezpečiť že Urpiner pred 7 rokmi a teraz sú 2 rozdielne pivá....
Len otázka k tým 75 značkám - môžete mi vysvetliť ako to bolo myslené? Lebo tolko značiek u nás nemáme ani sme nemali... (pre mňa je 1 pivovar = 1 značka
Leda že by ste to brali tak, že čo pivo a stupne to iná značka.... Potom možno áno
mno, doufám, že tohle byl jen nepovedený ftip :-) včera jsem Hluchou zmiji navštívil a moc se mi tam líbilo, Sklepák a Polička v nekuřácké restauraci se skoro rovná snu obyčejného českého milovníka dobrého piva :-)
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rochefort 10 - exlusiv likér,
(Dwarf, 15.02.2008 10:06)
celé vlákno | reagovat
netvrdím, že jste to škatulkování vymysleli vy, chápu zcela dobře, že pivní kategorie prostě existují a včem se liší... ale NECHÁPU proč p. PŽ srovnává zástupce jednotlivých kategorií vedle sebe, a to způsobem, jakým to provedl... to je stejné jako rozhodovat, jestli je lepším atletem Jan Železný, když hodil 98 m oštěpem nebo Roman Šebrle, když v desetiboji dal přes 9000 bodů - oba jsou výborní atleti, ale každý v jiné kategorii a jejich výkony nelze srovnávat (proto si myslím, že celý Ratebeer má podobnou vypovídací schopnost jako anketa o sportovce roku - prostě se snaží udělat žebříček z neporovnatelných skutečností)
Dalibore, Rusko jsem záměrně nejmenoval (Baltika Porter je skutečně vynikající a dokonce i jejich běžný ležák je pitelný). Z Ukrajiny jsem pár desítek piv měl a žádné mě nepřesvědčilo, dokonce bych řekl, že horší piva jsem neměl (Lvivskije, Oboloň, Rogaň ad.), uvidíme, jak bude chutnat jejich Porter, který je prozatím u Petra.Ž. ve spíži.
Máte pravdu, dost emocí. Ale prostě má zkušenost se slovenským pivem (75 značek) je špatná. Ale jak jsem psal jsou i výjimky, např. Palatín z Bytče je vynikající pivo typu Bock. Nedovedu si ale představit, že by se Urpín proměnil v něco fantastického. Už jsem napsal bratrancovi, aby se mi v Blavě po něm kouknul, ale očekávám zklamání. Jak jsem psal Slovensko mám rád, jsou tam fajn lidi, tamní víno je skvělé, slovenskou kuchyni také miluji, ale to pivo...prostě ne. Ale necháme to až po degustaci toho Urpineru:-)). Všiml jsem si, že sám pivo vaříte, tak Vám přeji hodně štěstí do toho počínání, třeba nakonec vybudujete nějaký minipivovárek. Také mám chuť na léto začít vařit, tak si třeba časem vyměníme pár zkušeností.
Máte pravdu, dost emocí. Ale prostě má zkušenost se slovenským pivem (75 značek) je špatná. Ale jak jsem psal jsou i výjimky, např. Palatín z Bytče je vynikající pivo typu Bock. Nedovedu si ale představit, že by se Urpín proměnil v něco fantastického. Už jsem napsal bratrancovi, aby se mi v Blavě po něm kouknul, ale očekávám zklamání. Jak jsem psal Slovensko mám rád, jsou tam fajn lidi, tamní víno je skvělé, slovenskou kuchyni také miluji, ale to pivo...prostě ne. Ale necháme to až po degustaci toho Urpineru:-)). Všiml jsem si, že sám pivo vaříte, tak Vám přeji hodně štěstí do toho počínání, třeba nakonec vybudujete nějaký minipivovárek. Také mám chuť na léto začít vařit, tak si třeba časem vyměníme pár zkušeností.
Zase tá istá pesnička. Pil ste ukrajinské,ruské, bulharské, rumunské,... pivá? Keď máte o nich také poznámky.
Ja som už nejaké pil a poviem Vám, že aj tam majú dobré pivo. Napríklad Persha Stare Misto Bile (pšenica)- je podľa mňa jedna z najlepších "pšeníc".
Takisto Porter od Baltiky je skvelý....
S Bažantom ma nevytočíte, to nie je dobré pivo ani pre mňa, toho by som Vám "nenútil"
Mimochodom správne je SR, to len tak pre istotu....
Ja som už nejaké pil a poviem Vám, že aj tam majú dobré pivo. Napríklad Persha Stare Misto Bile (pšenica)- je podľa mňa jedna z najlepších "pšeníc".
Takisto Porter od Baltiky je skvelý....
S Bažantom ma nevytočíte, to nie je dobré pivo ani pre mňa, toho by som Vám "nenútil"
Mimochodom správne je SR, to len tak pre istotu....
Pán Jiri.J - vy ste naozaj divný človek... Prečo stále provokujete? Mne od začiatku o nič iné nešlo, len o to, aby ste napr. toho Urpinera ochutnali a potom ho zhodnoťte. Hodnotiť na základe cudzích výrokov z ratebeer je predsa pod Vašu úroveň....
PS: nerobím si nádeje, že Vám bude čokoľvek zo Slovenska chutiť (z princípu)
PS: nerobím si nádeje, že Vám bude čokoľvek zo Slovenska chutiť (z princípu)
Už jsem Honzovi Ch. (majitel a provozovatel) U hluché zmije několikrát navrhoval, aby začal konečně točit Zlatého bažanta. Nerozumím tomu, proč na to nechce slyšet. Prosím Dalibora o to, zda by nám nemohl zajistit pravidelnou dodávku nějaké slovenské lahůdky. Ty Svijany jsou už nuda, tak snad dostane pan majitel rozum a bude točit to fantastické banskobystrické.
Nějaká belgická, německá a anglická piva tady nechceme! maximálně Ukrajinu, Bulharsko, Rumunsko, Albánii a samozřejmě Sr.
Nějaká belgická, německá a anglická piva tady nechceme! maximálně Ukrajinu, Bulharsko, Rumunsko, Albánii a samozřejmě Sr.
Dwarfe, to škatulkování jsme si nevymysleli my. Možná Ti to připadne zvláštní, ale jsou to standardní pivní kategorie. Zatím tam není zařazeno slovenské pivo, což mě mrzí. Kontaktoval jsem bratrance (občan SR), aby mi přivezl alesoň basu Urpineru, Corgoň(e) a dalších lahůdek. Je to pro mě hrozné zjištění, že jsem celý život žil v bludu a pil jen patoky, ale pravda nakonec zvítězí (jak je psáno na prezidentské standardě). Teď to ale napravím, včera jsem si koupil basu Bažanta (bohužel je vařený ve Starobrnu, ale aspoň něco), bratranec dodá Urpiner a kámoš je na velvyslanectví v Albanii, tak snad i on mi něco doveze. Jen nevím jak to vysvětlím manželce, protože ona (spátečnice) má ráda piva z Belgie a GB. Jinak strašně mě zklamali ve Starobrnu, jelikož v pivovarské začali čepovat místo lahodného Bažanta debilní Schoferhoffer.
Ohledně látky na šaty skutečně nevím, ale zkusím kontaktovat svého krejčího ve Wien. Myslím, že se v tonm celkem vyzná a má moji plnou důvěru.
Během včerejšího večera jsem šel konečně do sebe. Už nebudu pít zahraniční pivo, kromě Urpiner.
Pane Žalio a Jobánku, vy musíte mít hodně těžký život. Váš Ratebeer vám tu nikdo nehaní, zato vy haníte to, co chutná ostatním. Berete si právo na 100% pravdu.
Zajímalo by mě, jak by se vám líbilo, kdyby vám někdo začal kritizovat třeba vaše oblečení tím stylem, že takovým hadrem, co vy máte na sobě, bych si nevytřel ani podlahu. Kkdyby jste si radši oblékl vynikající ručně šité tričko od afrického kmene , které bylo ušito jemných vláken fíkovníkové kůry, za použití těch nejlepších materiálů z tichomořské oblasti. Tričko vonící po malinách z jemným nádechem manga a příjemný ořechovým ocáskem, když si ho přetáhnete přes hlavu.
A jestli máte na sobě nějaký obyčejný šmejd koupený v nějakém obchodě a nešitý na míru, tak vás opravdu lituju, jste naprostý neznalec a typický Brňák, který při nákupu oblečení není schopen opustit hranici ubohého Brna a pořád si myslí, že tam nakoupí nějakou kvalitu, přitom znalec oblečení by si tím co máte na sobě ani neutřel prdel, jak by se toho štítil.
Zároveň vyzývám Honzu Kočku, aby se vyjádřil k příspěvkům p. Jobánka a Žalia. Chtěl bych znát jeho upřímný názor, zda považuje jejich používaný styl za vhodný, a zda s nimi souhlasí?
Zajímalo by mě, jak by se vám líbilo, kdyby vám někdo začal kritizovat třeba vaše oblečení tím stylem, že takovým hadrem, co vy máte na sobě, bych si nevytřel ani podlahu. Kkdyby jste si radši oblékl vynikající ručně šité tričko od afrického kmene , které bylo ušito jemných vláken fíkovníkové kůry, za použití těch nejlepších materiálů z tichomořské oblasti. Tričko vonící po malinách z jemným nádechem manga a příjemný ořechovým ocáskem, když si ho přetáhnete přes hlavu.
A jestli máte na sobě nějaký obyčejný šmejd koupený v nějakém obchodě a nešitý na míru, tak vás opravdu lituju, jste naprostý neznalec a typický Brňák, který při nákupu oblečení není schopen opustit hranici ubohého Brna a pořád si myslí, že tam nakoupí nějakou kvalitu, přitom znalec oblečení by si tím co máte na sobě ani neutřel prdel, jak by se toho štítil.
Zároveň vyzývám Honzu Kočku, aby se vyjádřil k příspěvkům p. Jobánka a Žalia. Chtěl bych znát jeho upřímný názor, zda považuje jejich používaný styl za vhodný, a zda s nimi souhlasí?
Re: Re: Re: Re: Rochefort 10 - exlusiv likér,
(Dalibor Hanzel, 14.02.2008 22:32)
celé vlákno | reagovat
presne tak...
a ještě jedna věc mi po 5 pivech U hluché zmije přišla na mysl - klidně se z Ratebeer a toho svýho škatulkování a nesmyslnýho porovnávání po.....
malý dodatek = přirovnání: Na soutěži sadařů se jeden den hodnotí odrůdy jablek - jedna odrůda je hodnocena známkou 3. Druhý den se hodnotí odrůdy hrušek. Opět je jedna z nich hodnocena známkou 3. Myslíte, pane PŽ, že hrušky a jablka se dají srovnávat?? Já myslím, že moc ne. Proto chápu hodnocení jednoho z českých ležáků za 3 i hodnocení jednoho z trapistů za 3, aniž bych je musel srovnávat vzájemně. Ne nadarmo se říká, že nelze sčítat jablka a hrušky. HOWGH
S tím se nedá nic jiného než souhlasit ...
Pánové PŽ + JJ,
jsem jedním z amatérských hodnotitelů uvedených v článku a rád bych zdůraznil, že opravdu AMATÉRSKÝ. Rumové máslo jsem ve svých pokročilých 39 letech nikdy nepozřel a nepamatuji se, že bych o něm dokonce někdy někde slyšel. Kandované ovoce jsem měl nejspíš naposled ve svých raně jinošských letech na pouti na Křemešníku nad Pelhřimovem a to bude, bratru, před takovými třiceti lety (nepočítám zapečený do pečiva). Zároveň se bez mučení přiznávám, že snad dokážu poznat ovocnou příchuť v pivu, ale už ne to, jestli převažuje rozinková nebo po sušeném ovoci. Tak se do mě - laskavě - nenavážejte (v tom smyslu, že jsem R 10 "nepochopil").
Rád bych vyjádřil úctu vašemu rozhledu a znalostem (především díky vašemu článku Helles Rauchbier jsem loni 3x navštívil Bamberg a okolí ke svojí maximální spokojenosti a díky za to!), ale zvažte, jestli nezvolit přece jen poněkud civilnější a širšímu čtenářstvu bližší projev. Takhle mi upřímně řečeno trochu připomínáte co do mentorství tu samolibou figuru, co jí máme, bohužel, pořád ještě na Hradě.
K hodnocení Bernarda a R 10 - chutnaly mi obě piva a dal jsem jim tedy zhruba stejnou známku. PŽ si je nesporně vědom, že se jedná o dva různé typy piv. Takže jsem nepochopil, co že jste to nepochopil.
Pro Chodyho - zkusit R 10 rozhodně stojí za to a nemá smysl si vytvářet vůči němu a priori averzi! Na Lipana bych zašel okamžitě, ale zítra večer bych si stejně tak rád dal R 10 a pustil se k němu svoji oblíbenou desku.
Pivu zdar ale zmar G
Petr Vácha
jsem jedním z amatérských hodnotitelů uvedených v článku a rád bych zdůraznil, že opravdu AMATÉRSKÝ. Rumové máslo jsem ve svých pokročilých 39 letech nikdy nepozřel a nepamatuji se, že bych o něm dokonce někdy někde slyšel. Kandované ovoce jsem měl nejspíš naposled ve svých raně jinošských letech na pouti na Křemešníku nad Pelhřimovem a to bude, bratru, před takovými třiceti lety (nepočítám zapečený do pečiva). Zároveň se bez mučení přiznávám, že snad dokážu poznat ovocnou příchuť v pivu, ale už ne to, jestli převažuje rozinková nebo po sušeném ovoci. Tak se do mě - laskavě - nenavážejte (v tom smyslu, že jsem R 10 "nepochopil").
Rád bych vyjádřil úctu vašemu rozhledu a znalostem (především díky vašemu článku Helles Rauchbier jsem loni 3x navštívil Bamberg a okolí ke svojí maximální spokojenosti a díky za to!), ale zvažte, jestli nezvolit přece jen poněkud civilnější a širšímu čtenářstvu bližší projev. Takhle mi upřímně řečeno trochu připomínáte co do mentorství tu samolibou figuru, co jí máme, bohužel, pořád ještě na Hradě.
K hodnocení Bernarda a R 10 - chutnaly mi obě piva a dal jsem jim tedy zhruba stejnou známku. PŽ si je nesporně vědom, že se jedná o dva různé typy piv. Takže jsem nepochopil, co že jste to nepochopil.
Pro Chodyho - zkusit R 10 rozhodně stojí za to a nemá smysl si vytvářet vůči němu a priori averzi! Na Lipana bych zašel okamžitě, ale zítra večer bych si stejně tak rád dal R 10 a pustil se k němu svoji oblíbenou desku.
Pivu zdar ale zmar G
Petr Vácha
nenašiel by som asi lepšie slová...
vetou: "jak si jen mohli dovolit hodnotit stejně české pivo a trapistu, proboha!" si trafil klinec po hlavičke na 1 000 000%
vetou: "jak si jen mohli dovolit hodnotit stejně české pivo a trapistu, proboha!" si trafil klinec po hlavičke na 1 000 000%
1 | 2 | 3 | 4 |
Vyhledávání