Komentáře
článku: Na malé pivní návštěvě u Antoše ve Slaném...
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit komentáře:
podle vláken
Chlapi, tak othle je věc :-D 1,5l samochladící půlitr. K telce jako dělaný :-D Mrkněte tady
A já se k sikiho prosbě připojuji. A mimochodem, nejhezčí jazyk používá J. B. Stehlíček, ten je opravdu sqelej, stejně jako pifka u něho v tramu čepovaná
Dobrý den. Pivo miluju, a když se někde něco v mém dosahu uvaří, už tam mažu. Slánská piva jsem koštnul a musím říci, že mi chutnají. Nebojím se říci, že jsou výtečná.
Aby ne. Projekt vytvoření minipivovaru v domě, jenž byl v minulosti ověnčen právem várečným, často ve spojitosti s pivem citován v historické literatuře a zmiňován v mnohém průvodci (a to nejen kvůli zachovalému domovnímu znamení), je totální trefou do černého. Troufám si také říci, že je pan sládek fakt dobrej.
Prostředí- od gotického sklepa, přes původní hodovnu s naprosto epesně zachovalými svorníky klenutí, až k modernějšímu pojetí galerie s výhledem na varny a pípu- mě dodalo notnou dávku nálady a chuti se konečně napít. Bylo to božský doušek : )
A můj favorit?
Plná čtyřsladová tmavá dvanáctka mě dost překvapila svojí až javorově medovou vůní, která v kontrastu s nižší sladkostí a příjemnou hořčinkou burcovala moje chuťové kanálky tak, že jsem sklenici polknul na tři hlty. Tmavé mezi mé favority mnohdy nepatřilo, ale to slánské- to je prostě jiné: )
K Antošům určitě ještě zavítám!
Jo, a prý bude k pivu i pravý talián!!!!
Aby ne. Projekt vytvoření minipivovaru v domě, jenž byl v minulosti ověnčen právem várečným, často ve spojitosti s pivem citován v historické literatuře a zmiňován v mnohém průvodci (a to nejen kvůli zachovalému domovnímu znamení), je totální trefou do černého. Troufám si také říci, že je pan sládek fakt dobrej.
Prostředí- od gotického sklepa, přes původní hodovnu s naprosto epesně zachovalými svorníky klenutí, až k modernějšímu pojetí galerie s výhledem na varny a pípu- mě dodalo notnou dávku nálady a chuti se konečně napít. Bylo to božský doušek : )
A můj favorit?
Plná čtyřsladová tmavá dvanáctka mě dost překvapila svojí až javorově medovou vůní, která v kontrastu s nižší sladkostí a příjemnou hořčinkou burcovala moje chuťové kanálky tak, že jsem sklenici polknul na tři hlty. Tmavé mezi mé favority mnohdy nepatřilo, ale to slánské- to je prostě jiné: )
K Antošům určitě ještě zavítám!
Jo, a prý bude k pivu i pravý talián!!!!
Už (j)sem to psal jednou na PI, napíšu (napíši) to i sem. Až si budu chtít přečíst česky správně napsanej (napsaný) článek, přečtu si Literární noviny, když si budu chtít přečíst článek o pivu, čtu tady (tu, zde) a nějaká ta pravopisná chyba je mi zcela u rektálu. Tím bych chtěl poprosit, ať už Malakin přestane otravovat svými připomínkami ohledně pravopisných chyb všude, kde to jen jde (naposled (naposledy) třeba včera na beerborci). Pochopím nenásilné a přátelské upozornění, ale ne rýpání do každé pitomosti a do každého překlepu. Tak to je asy fšechno co, jsem chtěl napsaťi.
O pivo se zajímám pár roků, možná že se pouštím na tenký led, ale stejně jako pan Kočka říkám, tvrdím a za tím si stojím, že sládek z tohoto nového minipivovárku je dobrý sládek. V mém případě to není díky první várce ve Slaném, kterou jsem měl tu možnost taky vyzkoušet, ale díky i jiným várkám v jiných pivovarech, kde tento sládek působil. Nejsem odborník, jen fanda piva, žádné pivo jsem nikdy neuvařil, ale mám zato, že 3 druhy piva (ve článku popisované) asi nelze udělat "po haluzi" dobře. Jedno možná, ale tři, to asi ne. To by byla asi velká náhoda. Toliko můj názor:)
O stálém otomování nemluvě :-)
Opravdu mám na práci lepší věci, než opravovat češtinu v Honzových článcích. Nemůžu se ale ubránit úsměvu nad tvou kritikou pravopisu, když sám jsi měl chybné skloňování jména "Louny" hned ve dvou titulcích svých elaborátů. A ještě jsi to tradičně okecával stejně nejapně, jako ten Honzou zmiňovaný trapas s ležákem, co byl vlastně ejl...
Myslím,že IPA Samurai je hodně dobrá a dobře chmelená a Kocour to má pěkně rozjetý:-)
A jak se budou piva jmenovat? Už je znám název?
A co ten American Pale Ale. Kolik má % EPM a jaký užívá chmel?
A co ten American Pale Ale. Kolik má % EPM a jaký užívá chmel?
cizackych chmelu? Takze na piva IPA by mel byt pouzit treba cervenak?:)
Ono to vypada, ze Ty mas od jiste doby problemy se vsim od Kocoura. ale pripady, kdy se Ti rekne, ze je to ejl a Ty prohlasujes, ze ten nas lezak je na hrane pitelnosti, jsou celkem usmevne...
Ono to vypada, ze Ty mas od jiste doby problemy se vsim od Kocoura. ale pripady, kdy se Ti rekne, ze je to ejl a Ty prohlasujes, ze ten nas lezak je na hrane pitelnosti, jsou celkem usmevne...
diky za upozorneni na gramaticke nesrovnalosti
Diky za pripominku.
Kostovna bude v budoucnu misto pro zajemce o prohlidku a ochutnavku s vykladem. Mely by byt i degustace jinych piv.
Jinak opravdu budou tocit z pretlacnych tanku, coz me hned nedoslo. Napr. u nas v Kocourovi tocime ze sudu, lidi pri prohlidce pivovaru radi ochutnaji z tanku. Z tohoto pohledu je to tedy misto, i kdyz hezke, kde se v klidu neco dozvi o pivu a pivovaru. Pridana hodnota ochutnani z tanku tu neni. jeste jednou diky...
Kostovna bude v budoucnu misto pro zajemce o prohlidku a ochutnavku s vykladem. Mely by byt i degustace jinych piv.
Jinak opravdu budou tocit z pretlacnych tanku, coz me hned nedoslo. Napr. u nas v Kocourovi tocime ze sudu, lidi pri prohlidce pivovaru radi ochutnaji z tanku. Z tohoto pohledu je to tedy misto, i kdyz hezke, kde se v klidu neco dozvi o pivu a pivovaru. Pridana hodnota ochutnani z tanku tu neni. jeste jednou diky...
Oprava: malakinipaóza
Honzo, nechtěl bys místo vymýšlení kravin typu malakinióza věnovat svůj čas spíše nějakým těm lekcím češtiny? Možná si myslíš, že to není potřeba, že zas až takový negramot nejsi, ale chyby v článku dle mého názoru ukazují na opak. "Vym(í)vání lahví" se sice tentokrát nekoná, ale "na moj(í) trasu", "jakém( )si", "místem určen(ý)" "pozitivní(mu) vztahu", 1( )000 apod. jsou víc než trapné a měly by být hned opraveny. Pro příště zkus využít služeb Weetka či Jirky Kani, kteří ti tvé články před zveřejněním zajisté rádi zkontrolují a případné chyby opraví.
Jinak termín malakinióza není tak úplně správný, lépe by se hodilo označení kocouroejlonauzea, neboť jak jistě víš, problém nemám se všemi hořkými pivy jako takovými, ale jen s některými druhy vašich ejlů. Čím to, že jiné ejly u mě dávivě nepůsobí, byť mi třeba taky nechutnají, ovšem netuším. Možná za to může nějaká složka vámi používaných cizáckých chmelů, ale možná je to něčím jiným. Opravdu těžko říci.
Co se obsahu článku týče, vůbec nechápu, jak můžeš na základě jedné ochutnávky piva o nějakém sládkovi prohlásit, že je to dobrý sládek. Copak už k tomu není zapotřebí vyváženosti várek v delším časovém horizontu?
Jinak termín malakinióza není tak úplně správný, lépe by se hodilo označení kocouroejlonauzea, neboť jak jistě víš, problém nemám se všemi hořkými pivy jako takovými, ale jen s některými druhy vašich ejlů. Čím to, že jiné ejly u mě dávivě nepůsobí, byť mi třeba taky nechutnají, ovšem netuším. Možná za to může nějaká složka vámi používaných cizáckých chmelů, ale možná je to něčím jiným. Opravdu těžko říci.
Co se obsahu článku týče, vůbec nechápu, jak můžeš na základě jedné ochutnávky piva o nějakém sládkovi prohlásit, že je to dobrý sládek. Copak už k tomu není zapotřebí vyváženosti várek v delším časovém horizontu?
"ve sklepní části pivovaru se připravuje koštovna, kde bude k ochutnání pivo přímo z tanků". Tzn. pivo se jinak bude točit z KEGů? Nebo v čem má být ta výhoda oproti klasickému minipivovarskému provozu, když se pivo čepuje tak jako tak přímo z ležáckých tanků?
Vyhledávání