úvod
homepage

Komentáře

článku: Nové minipivovary

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Re: "Bodující" Štofko J...., (Neštofko, 13.12.2009 12:56) celé vlákno | reagovat
Jestli ten Štofko "neboduje" ve více časopisech. Namátkou v časopisu sběratelů pivních suvenýrů Rytíř (Jirkov) obsadil v Bodovačce: r.2005-1.místo, r.2006-1.místo,r.2007-1.místo...V r.2008 a 2009 asi po kauzách "nebodoval"...
Minipivovar Praha Opatov, (Jiri.J, 25.11.2009 19:26) celé vlákno | reagovat
Honzo, jak se ten nový minipivovar v Praze- Opatově bude jmenovat? Kdy by měl být otevřen? Jaká bude nabídka piva? Máš o tom nějaké bližší informace? Díky.
Nevím,nevím, (brewers, 25.11.2009 10:03) celé vlákno | reagovat
Ale v budování minipivovarů a domácích mikropivovarů budoucnost nevidím. Každý strejda vaří v kotli pár litrů piva. Moc mě to nebere.
Re: Nevím,nevím, (Henri, 25.11.2009 10:11) celé vlákno | reagovat
A v čem ji vidíš? V nadnárodních kolosech? No a ty piva od těch "strejdů" zase mě berou, a to moc!
Re: Nevím,nevím, (Weetek, 25.11.2009 10:30) celé vlákno | reagovat
V pestrosti je síla, a taky zajímavost. Dřív byl pivovar v každém městě a mnoha vískách. To se už nevrátí, není to ekonomicky únosné. Minipivovary, pokud jsou správně vedeny, mají šanci poskytnout lidem lokální produkt, se kterým se budou identifikovat, budou na něj pyšní a budou ho moci doporučit lidem odjinud. To není zrovna málo, ne?
dotaz, (Jaro, 22.11.2009 14:43) celé vlákno | reagovat
Len taká malá pripomienka Ústeckého kraja, aj v Litvínove varí v jednej hospode vlastné pivo pan Švarc a tam ho aj čapuje, len neviem kde to presne v Litvínove je nejako to zistím.
Re: dotaz, (velbloud, 22.11.2009 17:03) celé vlákno | reagovat
Zatím se pivo čepuje jen v restauraci U Tygra. http://www.beerborec.cz/page.php?page=hosp_detail&pub_id=43046. Majitel plánuje otevřít i pivovarskou hospodu v Chudeříně, ale zatím nevím kdy.
Chtěl bych se zeptat, zda někdo neví kdy přesně zahájí provoz minipivovar v Mostě a kde to bude, byl jsem nedávno v restauraci u Kosmosu a viděl jsem všude jen logo Gambrinus. Takže nevím, jestli bude minipivovar přímo v této restauraci, nebo někde jinde. Díky
Re: Re: dotaz, (Honza Kočka, 23.11.2009 18:55) celé vlákno | reagovat
Pivovar bz mel mit tento tzden oficialni zahajeni. Vchod je z prave strany ze venkovnim sezenim, zluta cast...
Re: dotaz, (Weetek, 23.11.2009 10:04) celé vlákno | reagovat
Vážený pane Štofko, kontaktujte mě prosím urychleně na email icejumper@seznam.cz, rád bych s Vámi probral Váš nedávný pokus publikovat ve sběratelském časopise pod svým jménem sérii mých článků o berlínských minipivovarech!
Re: Re: dotaz, (Jiri.J, 23.11.2009 12:24) celé vlákno | reagovat
Tomu říkám skutečná ubohost. Je vidět, že nešvar plagiátorství nezasahuje pouze naše vysoké školství, ale inspiruje i zlodějíčky ze Slovenska. Upozorňuji pana Štofka, že publikace jakýchkoliv textů, pod cizím jménem je plagiátorstvím a podléhá trestnímu zákoníku. A je zcela jedno, zda plagiátor získává informace z tištěného média, či internetového zdroje.
Pane Štofko, co Vás k tomu vede? Jaké jsou Vaše motivace?
To Weetek: Co ještě chtěl tento zlodějíček
publikovat pod svým jménem?
Re: Re: Re: dotaz, (Weetek, 23.11.2009 13:01) celé vlákno | reagovat
Je to taková trapná a nepříjemná záležitost. Pan Štofko si stáhnul texty mého miniseriálu o berlínských restauračních pivovarech, které jsem před několika lety uveřejnil na tomto serveru. Ty se pak pokoušel pod svým jménem vydávat v tištěném sběratelském časopise téhož jména. S malou poznámkou v textu, že jsem je napsal já a bude je uveřejňovat "mým jménem". Nemusím zdůrazňovat, že jsem mu k ničemu podobnému nedal souhlas a neměl jsem o žádné psaní mým jménem nejmenší zájem. Po debatě se šéfredaktorem časopisu bylo vydávání dalších dílů utnuto a v následujícím čísle zveřejněna redakční omnluva. Pana Štofka se mi přes veškerou snahu kontaktovat nepodařilo, na čas se dokonce vytratil i z internetových diskusí. Teď se zase vynořil, tak využívám této příležitosti a vyzývám ho, aby mě neprodleně kontaktoval a svoje chování vysvětlil.
Jak se zdá, podobnou zkušenost s panem Štofkem udělal před časem i Roman Holoubek. Motivaci tohoto nectného jednání neznám, ale jak jsem vyrozumněl, mezi přispěvateli dotyčného sběratelského periodika probíhá jakási bodovaná soutěž. Pan Štofko už řadu čísel mimo jiné zveřejňuje nejrůznější recepty na vaření piva z různých ingrediencí, u kterých mám rovněž podezření, že nejsou jeho vlastní, ale odněkud je kopíruje či překládá (bez uvedení zdroje). Ale mohu se mýlit.
Re: Re: Re: Re: dotaz, (Roman Holoubek, 23.11.2009 20:53) celé vlákno | reagovat
Tak, tak, mám stejnou zkušenost jako Weetek. V daném časopise jde o bodovou soutěž. Vítěz, či vítězové mají tuším další ročník zdarma + nemýlím-li se ještě jim je proplacena cesta na nějakou burzu.

A ty recepty bylinných piv opisuje z knihy Posvátná a léčivá bylinná piva od Stephena Harroda Buhnera. Český překlad vyšel v roce 2002.
Re: Re: Re: dotaz, (Libor, 23.11.2009 15:35) celé vlákno | reagovat
len by bolo vhodné opraviť vaše tvrdenie na jednotné číslo...
zlodejíček zo Slovenska.... Takto totiž Váš príspevok vyznieva tak, že to je niečo ako národný šport... Čo samozrejme nie je pravda...
Ja mám totiž podobnú skúsenosť s fotkami, kde dotyčný zberateľ z ČR bezostyšne použil moje fotky z mojej webovej stránky a ešte mal tú drzosť si tam dať svoj vodoznak...
Re: Re: Re: Re: dotaz, (Jiri.J, 23.11.2009 17:15) celé vlákno | reagovat
Omlouvám se, samozřejmě jsem to myslel pouze na pana Štofka a nikoliv na Slováky. Experti a rekordmani na plagiáty a krádeže duševních výtvorův v rámci EU a jsme aktuálně my:-))
Vyhledávání