Komentáře
článku: Tentokráte Měšťanský pivovar v Poličce
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Mám trochu jiné informace.
10 dnů pivo zraje jen v případě, že se zrovna nedaří odbytu a nestáčí se, jinak postačí 6-7.
Aby se zvýšil obsah alkoholu, nesype se cukr, nýbrž přilévá líh. A protože chtěli v Poličce ušetřit, koupili to nejlevnější, co bylo na trhu - se slevou dostali celý kamion prošlého broskvového likéru. Odtud ta sladkost.
Navíc se zvýšila teplota hlavního kvašení na 20°C (v létě až 35°C) a zrání na 10°C, protože je potřeba šetřit na energiích. Místo kvasničných kultur hážou zaměstnanci do spilky kostky pekařského droždí.
Kromě toho byli zaměstnanci pověřeni, aby ve svém osobním volnu chodili na rybníky sbírat puškvorec, chmelový extrakt totiž podražil. (Dubovou kůru už v okolí Poličky nenajdete, hádejte proč asi...)
A nejhorší na tom je, že lidi jim to pořád pijou a ještě si chválej kvalitu, jejich pivo odebírají dokonce i hospody na jihu Čech.
=======
P.S. Říkám si, že by v Poličce opravdu mohli ušetřit na chmelu - stačilo by hořce zaplakat nad blbostí některých příspěvků.
10 dnů pivo zraje jen v případě, že se zrovna nedaří odbytu a nestáčí se, jinak postačí 6-7.
Aby se zvýšil obsah alkoholu, nesype se cukr, nýbrž přilévá líh. A protože chtěli v Poličce ušetřit, koupili to nejlevnější, co bylo na trhu - se slevou dostali celý kamion prošlého broskvového likéru. Odtud ta sladkost.
Navíc se zvýšila teplota hlavního kvašení na 20°C (v létě až 35°C) a zrání na 10°C, protože je potřeba šetřit na energiích. Místo kvasničných kultur hážou zaměstnanci do spilky kostky pekařského droždí.
Kromě toho byli zaměstnanci pověřeni, aby ve svém osobním volnu chodili na rybníky sbírat puškvorec, chmelový extrakt totiž podražil. (Dubovou kůru už v okolí Poličky nenajdete, hádejte proč asi...)
A nejhorší na tom je, že lidi jim to pořád pijou a ještě si chválej kvalitu, jejich pivo odebírají dokonce i hospody na jihu Čech.
=======
P.S. Říkám si, že by v Poličce opravdu mohli ušetřit na chmelu - stačilo by hořce zaplakat nad blbostí některých příspěvků.
Jen bych upřesnil. V nejbližších dnech instalujeme v Poličce HGB, už nás nebaví vyrábět 11,4% pro Poličskou 11 Otakara. Zkusíme na to jít ekonomicky. Naším cílem je, aby se Otakar prodával za cenu 3,-Kč maximálně 3,50 Kč v točené podobě v hospodách a tak musíme začít ještě více šetřit na surovinách.
PS: Neví někdo o barvivu, abychom získali zlatou barvu aniž bychom užili slad?
PS: Neví někdo o barvivu, abychom získali zlatou barvu aniž bychom užili slad?
Myslím, že by bylo dobré vidět hořkost těchto piv (v jednotkách EBC?). Poličku 11% s Bernardem 12% jsem ještě nikde neviděl. Ale na již zmiňovaném Motorestu Starohradská v Poličce si můžete dát 11% za 13,50 Kč a Plzeň 12% za 25 Kč.Potom ucítíte cukrovou 11% a lehce hořkou 12%.
Sám preferuji hořká piva z důvodu většího přínosu konzumace piva na zdraví.Hořkost totiž pomáhá hodně játrům.Všimněte si, že všechny čaje na detoxikaci jsou hořké!
Střevní a jiné trávicí problémy - odhaduji, že po požití 5 a více (někomu stačí 1)je bude mít v létě z Otakara 11% tak 25% lidí. Kdo má pomalejší střeva, tak mu to naopak pomůže.
Kdo tomu nevěří, tak hodně lidí to v létě na Starohradské testovalo a po Plzni při stejném objemu nic.
Takže, jestli se šetří na chmelu, tak do Poličky 11% přidat kořen Hořce :-)
Sám preferuji hořká piva z důvodu většího přínosu konzumace piva na zdraví.Hořkost totiž pomáhá hodně játrům.Všimněte si, že všechny čaje na detoxikaci jsou hořké!
Střevní a jiné trávicí problémy - odhaduji, že po požití 5 a více (někomu stačí 1)je bude mít v létě z Otakara 11% tak 25% lidí. Kdo má pomalejší střeva, tak mu to naopak pomůže.
Kdo tomu nevěří, tak hodně lidí to v létě na Starohradské testovalo a po Plzni při stejném objemu nic.
Takže, jestli se šetří na chmelu, tak do Poličky 11% přidat kořen Hořce :-)
Vyhledávání
Pivo v létě neleží přes 21 dní,ale i jen 10! Aby se zvýšil obsah alkoholu,tak se přidává před kvašením vice řepného cukru.To je asi původ přesládlé chuti.
Zkuste zajít někam,kde točí Poličku 11 a třeba Bernarda nebo Plzeň a poznáte ten rozdíl.