úvod
homepage

Komentáře

článku: Tentokráte Měšťanský pivovar v Poličce

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Re: Sladká Polička, (Jiří Kaňa, 12.09.2009 08:53) celé vlákno | reagovat
Mám trochu jiné informace.
10 dnů pivo zraje jen v případě, že se zrovna nedaří odbytu a nestáčí se, jinak postačí 6-7.

Aby se zvýšil obsah alkoholu, nesype se cukr, nýbrž přilévá líh. A protože chtěli v Poličce ušetřit, koupili to nejlevnější, co bylo na trhu - se slevou dostali celý kamion prošlého broskvového likéru. Odtud ta sladkost.

Navíc se zvýšila teplota hlavního kvašení na 20°C (v létě až 35°C) a zrání na 10°C, protože je potřeba šetřit na energiích. Místo kvasničných kultur hážou zaměstnanci do spilky kostky pekařského droždí.

Kromě toho byli zaměstnanci pověřeni, aby ve svém osobním volnu chodili na rybníky sbírat puškvorec, chmelový extrakt totiž podražil. (Dubovou kůru už v okolí Poličky nenajdete, hádejte proč asi...)

A nejhorší na tom je, že lidi jim to pořád pijou a ještě si chválej kvalitu, jejich pivo odebírají dokonce i hospody na jihu Čech.

=======

P.S. Říkám si, že by v Poličce opravdu mohli ušetřit na chmelu - stačilo by hořce zaplakat nad blbostí některých příspěvků.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání