úvod
homepage

Komentáře

článku: Za „svrchňáky“ do Německa

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Diebels a Hannen Alt, (PetrŽ, 16.12.2008 10:40) celé vlákno | reagovat
Diebels i Hannen jsou zcela jistě jedny z nejkomerčnějších a nejrozšířenějších Altbierů (zejména Diebels je k dostání téměř po celém Německu). I když nejsou zdaleka tak propracované a chuťově vybalancovaná, jako ta z malých pivovarů, lze je nicméně doporučit, už proto, že jde o příjemné zpestření zajímavého pivního stylu - celkem uspokojivé "Sociable beer". I když samozřejmě nejsou tak lahodně sladová, mají jen nepatrnou ovocnou stopu a jsou výrazně méně chmelená, tak zejména u Diebelsu je stále přítomna ona typická oříšková suchost chmele jako u Ales s lekou ovocností, snad trochu s nepatřičnou sirupovitostí. Hannen Alt je na tom podobně, snad trochu sušší, ovšem méně výrazné.
Re: Diebels a Hannen Alt, (Tomáš Semrád, 16.12.2008 20:00) celé vlákno | reagovat
Petře děkuji za názor a rozbor komerčních altů od Diebels a Hannen. Jinak 5.ledna budu v Praze, takže vyzkouším ten z Bulovky, pokud teda bude. Slyšel jsem na něj jen chválu.  
Jinak mám takové tušení, že pivovar Hannen v Mönchengladbachu (patřící pod Carlsberg resp. Tuborg) , kde se toto pivo vařilo, je nějakou dobu uzavřený, takže jestli tomu tak je, pak se ještě ptám, kde se Hannen Alt vaří nyní?
Re: Re: Diebels a Hannen Alt, (PetrŽ, 18.12.2008 11:46) celé vlákno | reagovat
Tak aktuální zprávu, zda se vaří Hannen Alt,popř. kde, bohužel nemám :)
Vyhledávání