úvod
homepage

Komentáře

článku: Za „svrchňáky“ do Německa

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Weissbier, (Petr Žalio, 27.03.2008 14:17) celé vlákno | reagovat
Jen bych si dovolil trochu poopravit:)
Typ Ur-Weisse tvoří zvláštní kategorii jihoněmeckých Weissbierů.

Süddeutsches Weissbier se dělí na 3 základní kategorie:

1/ Weissbier - Hell (světlé, použití světlých sl.)

2/ Weissbier - Ur-Weisse (jantarové, více kořeněné, použití malého množství mnich.tmavých nebo lehce natažených sladů-vienna)

3/ Weissbier - Dunkel (tmavé, použití mnichovských,tmavých a pražených sladů)

Tudíž zde zmiňované Ayinger Ur-Weisse (mimochodem asi Best Ur-Weisse spolu s Unertl v Bavorsku) patří do kategorie 2, ne 3. Ale to je jen drobný detail.

Poslední novinkou této kategorie je lednový přírustek z pivovaru Erdinger.
Erdinger Ur Weisse (5,2% alk.) velmi atypické chuti, narezle jantarový, kořeněný, velice suchý, extra chmelený na pšeničná piva. Vaří se dle původního receptu 1885 a pivovar chtěl poukázat na dávno zašlé časy také tím, že ho distribuje v euroláhvích a ve starých přepravkách.

Jen pro úplné doplnění a orientaci(o čemž asi budete psát příště).

Další podkategorie pšeničného:


-Weizen Rauch, Hell+Dunkel
-Weizenbock, Hell+Dunkel+Rauch
-Weizen Doppelbock, Hell+Dunkel+Rauch
-Weizen-Eisbock
-Leichte Weisse
-Non Alc. Weisse

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání