Komentáře
článku: PIHA 2012 – pár dní poté...
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé1 | 2 | 3 |
Zobrazit komentáře:
podle vláken
degustator1 napise: lak na nechty, riedidlo a degustator2 napise: nice tropical fruit, sweet grapefruit in taste tak si o tom prvom degustatorovi mam mysliet co??? respektive ako domovaric si mam o svojom pive spravit aky nazor????
Je nieco ine specifikovat horkost (v ramci IBA alebo kategorie) a napisat svoj nazor na konkretny vzorek. Ked sa napise ze by mohlo byt menej diacetylu vobec to nevylucuje ze to je najlepsie pivo z kategorie. Treba si uvedomit ze na PIHA sa nehodnotilo podla BJCP ale kazdy degustator napisal co si o pive mysli a co by zlepsil. Komentare nemali popisovat pivo, ale mali byt spatna vazna pre sladka a na toto asi vela ludi zabudlo.
Tak vysledky jsou rozeslane, omlouvam se za zpzodeni. Pokud by byly nejake nesrovnalosti, piste prosim na piha@homebrewing.cz
Chtel bych jeste jednou podekovat Denise z Rozmanitosti, bez ktere by vlastne zadna soutez nebyla, Ludkovi za pomoc pri prebirani vzorku a organizovani vstupu na vlastni akci, degustatorum za degustace, rodine za skenovani a rozesilani vysledku(ackoliv se to nemusi zdat, jsou to hodiny a hodiny prace) a vam za trpelivost.
Chtel bych jeste jednou podekovat Denise z Rozmanitosti, bez ktere by vlastne zadna soutez nebyla, Ludkovi za pomoc pri prebirani vzorku a organizovani vstupu na vlastni akci, degustatorum za degustace, rodine za skenovani a rozesilani vysledku(ackoliv se to nemusi zdat, jsou to hodiny a hodiny prace) a vam za trpelivost.
Piva ve vsech kategoriich se hodnotila podle stupnice obvykle v nasich degustsacnich soutezich, tedy 1-9, kde "za 1" je bozske piv, "za 9" potrebuje cele predelat...
dobry vecer. Muzete mi prosim napsat, o jaka piva slo? A cislo uctu, abychom Vam vratili startovne? Hezky vecer. Honza Kocka
Panu Sidlovi jsem se emailem omluvil a penize mu poslal zpatky ns ucet...
Jojo i naše pivo se vrátilo zpět
Jmena jsou pro celou soutez, jednotlive kategorie se nezapisovaly.
Co se tyce hodnoceni, muyslim, ze vsichni jsou schopni posoudit pivo do te miry, aby to melo vypovidajici hodnotu.
Slovni hodnoceni pokud vim se v CEsku nikde nedela, Byla to snaha vyjit vstrict domovarnikum, aby se neco o svem pivu dozvedeli a nedostali jen cislo.
Co se tyce hodnoceni, muyslim, ze vsichni jsou schopni posoudit pivo do te miry, aby to melo vypovidajici hodnotu.
Slovni hodnoceni pokud vim se v CEsku nikde nedela, Byla to snaha vyjit vstrict domovarnikum, aby se neco o svem pivu dozvedeli a nedostali jen cislo.
Soudruzi z PiRo nejspis neobdrzeli do schranky upozorneni, ze neco melo dorazit na nasi adresu. Nevidim duvod, proc bychom si to nemeli vyzvednout. Penize se samozrejme vrati...
Na hodnocení barvy a hořkosti by se dle mého názoru neměla hodnocení profesionály příliš rozcházet.
To jako se ma degustacni komise vcelku shodnout? To by tam mohl byt jeden :D :D rozhodovat maji tak ze to urobi statickou gausovku
Já bych nevyhrál, ale Tonda.
Ještě bys vyhrál, a nebylo by s tebou k vydržení :)
Je možné zveřejnit i jména členů degustační komise a kategorie, které měli k degustaci?
Co se týče senzorického hodnocení vzorků, jsem naprostý amatér a troufnul bych si hodnotit snad jen barvu a u vůně a chuti bych už byl velice opatrný. Co mě ale zaráží, že ve výsledcích I.kategorie u 6 vzorků z 13 bylo uvedeno u jednoho z degustátorů, že vzorek byl příliš tmavý na pivo světlého typu. Konkrétně vzorek č.I/71, který bych si troufnul co se týče barvy ohodnotit i sám, jelikož byl z mé produkce a byl uvařen pouze z jednoho typu sladu a to moravského světlého a díky své stupňovitosti by měl snad být i jedním z nejsvětlejších vzorků v dané kategorii. Dále bych se pozastavil nad hodnocením hořkosti jednotlivých vzorků, kdy se jednotlivé hodnocení výrazně liší, což bych při složení komise ze samých odborníků a profesionálů nepředpokládal. Konkrétně například velmi drsná(extrémní) hořkost / lehká hořkost. Tímto nechci schazovat vypovídající schopnost a objektivitu výsledků.Každopádně se těším na výsledky dalších kategorií a další podněty do diskuze.
Co se týče senzorického hodnocení vzorků, jsem naprostý amatér a troufnul bych si hodnotit snad jen barvu a u vůně a chuti bych už byl velice opatrný. Co mě ale zaráží, že ve výsledcích I.kategorie u 6 vzorků z 13 bylo uvedeno u jednoho z degustátorů, že vzorek byl příliš tmavý na pivo světlého typu. Konkrétně vzorek č.I/71, který bych si troufnul co se týče barvy ohodnotit i sám, jelikož byl z mé produkce a byl uvařen pouze z jednoho typu sladu a to moravského světlého a díky své stupňovitosti by měl snad být i jedním z nejsvětlejších vzorků v dané kategorii. Dále bych se pozastavil nad hodnocením hořkosti jednotlivých vzorků, kdy se jednotlivé hodnocení výrazně liší, což bych při složení komise ze samých odborníků a profesionálů nepředpokládal. Konkrétně například velmi drsná(extrémní) hořkost / lehká hořkost. Tímto nechci schazovat vypovídající schopnost a objektivitu výsledků.Každopádně se těším na výsledky dalších kategorií a další podněty do diskuze.
Záhady vyřešena, dnes dorazili vzorky zpět se zprávou NEVYZVEDNUTO ADRESÁTEM. Kde udělali soudruzi z Pivní rozmanitosti chybu? !!!
Vážená paní Bílková, děkuji za zaslání celkových výsledků, i když zatím pouze první kategorie. Kdy budou následovat další?
Bohužel jsem ale ve výsledkové listině nenašel některé vzorky, které byly zaslány předem poštou a bylo za ně předem zaplaceno startovné.
Bohužel jsem ale ve výsledkové listině nenašel některé vzorky, které byly zaslány předem poštou a bylo za ně předem zaplaceno startovné.
A do kterého pondělí? Děkuji.
vzorky tyzden dopredu nie je problem, to by vsak dotycna osoba ktora ich mala odviezt z miesta odovzdania /kaltenecker/ do neho vobec dorazila ;-)
Staci urobit jednoduchu statistiku - kolko ludi bolo z blizkeho okolia a kolko bolo z daleka, kolko ludi doniesli piva viac nez 3 dni dopredu a kolki doniesli az na akciu alebo vecer pred akciou. Z takehoto prehladu bude uplne jasne, kolko ludi sa zucastni osobne, ked by bolo treba dorucit piva tyzden dopredu. Okamzite bude jasne, ci vobec organizovat nejake prednasky. 2x v priebehu 1 tyzdna nikto do prahy z daleka nepojde. A ked budem vediet, ze tam osobne pride minimum ludi a vacsina posle vzorky postou/kurierom, tak sa mi tam neoplati chodit, pretoze nikoho nestretnem osobne a neochutnam co maju nove. Poslem postou vzorky a na webe si o 2 dni precitam vysledok.
Ak ma PIHA byt o osobnom stretnuti homebrewarov z CEE, ktore sa kona raz rocne, tak nutnost dorucit piva tyzden dopredu je v rozpore s touto mission-vision. Prihlasovanie a platba za vzorky tyzden dopredu je uplna samozrejmost a nemyslim, ze by s tym mal niekto problem.
Ak ma PIHA byt o osobnom stretnuti homebrewarov z CEE, ktore sa kona raz rocne, tak nutnost dorucit piva tyzden dopredu je v rozpore s touto mission-vision. Prihlasovanie a platba za vzorky tyzden dopredu je uplna samozrejmost a nemyslim, ze by s tym mal niekto problem.
1 | 2 | 3 |
Vyhledávání
V tomto pripade tam kludne obaja degustatori mohli citit to co napisali, ethylacetat (lak na nechty) tak ako aj etyloburyrat (zuvacka) su velmi podobne estery. Na stranke aroxa su dokonca tieto dve oznacene ako confusion, takze su si velmi blizke.
Kazdopadne hlavu hore, aj ked si nevyhral - homebrewing ma byt hlavne zabava. Skus sa s tym esterom trosku pohrat, casto je dovod velka teplota alebo privelke okyslicovanie. Niekde som aj cital ze nadmerny ethylacetat sa tvori pri fermentacii pod tlakom, ale to asi nie je tvoj pripad.