Komentáře
článku: PIHA 2012 – pár dní poté...
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé1 | 2 | 3 |
Zobrazit komentáře:
podle času
a co 2014? :-)
Stando, obávám se, že PIHA to má za sebou. Na sraz domovarníků musíš na Moravu (Kostelec u H., Brno, Žďár n. S. atd.). :-(
Luďku, uvidíme, co na to Honza, I když mám trochu strach, že máš pravdu.
PIHA 2014 už je zřejmě vzhledem k nezájmu na ni reagovat a vzhledem k tomu, že by k ní mělo dojít za zhruba 1,5-2 měsíce i letos asi passé...
jak to bude s letošním ročníkem PIHA 2013 ???
Už bude vyhlášena???
Už bude vyhlášena???
Letos PIHA nebude, je spousta prace s pripravou zahajeni provozu minipivovaru v Decine...
Lepší výmluva by nebala?
Mel bych si neco vymyslet, aby to vypadalo pro Vas uveritelneji?
Me staci shanka mist na vareni Nomada, akce Navrat Kapitana 9.11. v Decine, v puli prosince Vanocni besidka tamtez, v lednu zavazeni technologie, v unoru posvarovani trubek a snad co nejdriv cvicne varky tak, aby vse bylo pripraveno na otviracku 4.4., kdy cele Centrum budu vzhuru nohama. K tomu doresit, kolik tanku dokoupit, sehnat ingredience na prubezne vareni vseho mozneho...mozna se to nezda, ale je toho dost.
Me staci shanka mist na vareni Nomada, akce Navrat Kapitana 9.11. v Decine, v puli prosince Vanocni besidka tamtez, v lednu zavazeni technologie, v unoru posvarovani trubek a snad co nejdriv cvicne varky tak, aby vse bylo pripraveno na otviracku 4.4., kdy cele Centrum budu vzhuru nohama. K tomu doresit, kolik tanku dokoupit, sehnat ingredience na prubezne vareni vseho mozneho...mozna se to nezda, ale je toho dost.
Tak to je škoda, třeba to příště zvládnete, budeme se těšit. Přeju ať se v Děčíně zadaří.DEJ BŮH ŠTĚSTÍ.
Po dnešku, kdy jsem se již asi po páté v pivní rozmanitosti domáhal diplomu z loňské PIHY a po páté slyšel stejné plky , mimo jiné že už mi to poslali poštou, jsem dostal pivní gushing a nechal jsem Vám tam pane Kočko vzkaz, který Vám doufám vyřídí. A s tím diplomem si to tam užijte. Lopés
Dobrý den,to je hodně špatná zprava.ŠKODA, HODNĚ LIDÍ TO ZNECHUTÍ A ODRADÍ.Najděte prosím jiný termín.PIHA je hodně dobrá,prospěšná a jedinečná akce.BYLO BY ŠKODA JÍ ZRUŠIT.
Koncem minuleho tydne dorazily vysledky analyzy ze Svijan, tento tyden se budou rozesilat...
Do dnešného dňa som nedostal výsledky, pondelí bilo několik,...
V jaké jsi byl kategorii?
Mě už (postupně) dorazily výsledky obou kterých jsem se zúčastnil (tmavé spodně a ostatní spodně kvašené).
Mě už (postupně) dorazily výsledky obou kterých jsem se zúčastnil (tmavé spodně a ostatní spodně kvašené).
Email Vam byl posilan 22.12., aale vratil se jako nedorucitelny. Zkusime ho poslkat znovu...
Skúsim,... e-mail bol aj na prihláške, tá k vám došla, prípadne stačilo odpovedať na moju prosbu, ktorú som posielal 28.12.2012 09:42, resp. 30.12.2012 13:35.
Kategória V. svrchně kvašená piva typu ale bez rozdílu pivního stylu.
Ďakujem a prajem veľa úspechov.
Kategória V. svrchně kvašená piva typu ale bez rozdílu pivního stylu.
Ďakujem a prajem veľa úspechov.
Chris Baerwaldt - Ceska IPA - PIHA 2012
http://www.pivovarzhurak.cz/homebrewing/files/Czech-IPA.pdf
Díky za recept. Vyzkoušel jsem a je to bomba. Dělal jsem z dvojnásobných várek, ale vylezlo z toho 35 litrů a pro příště dám trochu méně chmele, pivo sice krásně voní, ale na jazyku jde až trochu do trpkosti, ale jen lehce. Podle tohoto receptu mám pro letošní konec roku udělané zatím to nejlepší svrchně kvašené pivo co se mě povedlo. Je to příjemný kontrast k cukroví, nasládlé světlé čtrnáctce a plotmavé jedenácce, které mám doma teď taky k dispozici.
Je možné zveřejnit i jména členů degustační komise a kategorie, které měli k degustaci?
Co se týče senzorického hodnocení vzorků, jsem naprostý amatér a troufnul bych si hodnotit snad jen barvu a u vůně a chuti bych už byl velice opatrný. Co mě ale zaráží, že ve výsledcích I.kategorie u 6 vzorků z 13 bylo uvedeno u jednoho z degustátorů, že vzorek byl příliš tmavý na pivo světlého typu. Konkrétně vzorek č.I/71, který bych si troufnul co se týče barvy ohodnotit i sám, jelikož byl z mé produkce a byl uvařen pouze z jednoho typu sladu a to moravského světlého a díky své stupňovitosti by měl snad být i jedním z nejsvětlejších vzorků v dané kategorii. Dále bych se pozastavil nad hodnocením hořkosti jednotlivých vzorků, kdy se jednotlivé hodnocení výrazně liší, což bych při složení komise ze samých odborníků a profesionálů nepředpokládal. Konkrétně například velmi drsná(extrémní) hořkost / lehká hořkost. Tímto nechci schazovat vypovídající schopnost a objektivitu výsledků.Každopádně se těším na výsledky dalších kategorií a další podněty do diskuze.
Co se týče senzorického hodnocení vzorků, jsem naprostý amatér a troufnul bych si hodnotit snad jen barvu a u vůně a chuti bych už byl velice opatrný. Co mě ale zaráží, že ve výsledcích I.kategorie u 6 vzorků z 13 bylo uvedeno u jednoho z degustátorů, že vzorek byl příliš tmavý na pivo světlého typu. Konkrétně vzorek č.I/71, který bych si troufnul co se týče barvy ohodnotit i sám, jelikož byl z mé produkce a byl uvařen pouze z jednoho typu sladu a to moravského světlého a díky své stupňovitosti by měl snad být i jedním z nejsvětlejších vzorků v dané kategorii. Dále bych se pozastavil nad hodnocením hořkosti jednotlivých vzorků, kdy se jednotlivé hodnocení výrazně liší, což bych při složení komise ze samých odborníků a profesionálů nepředpokládal. Konkrétně například velmi drsná(extrémní) hořkost / lehká hořkost. Tímto nechci schazovat vypovídající schopnost a objektivitu výsledků.Každopádně se těším na výsledky dalších kategorií a další podněty do diskuze.
To jako se ma degustacni komise vcelku shodnout? To by tam mohl byt jeden :D :D rozhodovat maji tak ze to urobi statickou gausovku
1 | 2 | 3 |
Vyhledávání