úvod
homepage

Komentáře

článku: PIHA 2012 – pár dní poté...

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
123
 Zobrazit komentáře: podle času

PIHA 2014, (Stanislav Jakoubek, 04.09.2014 10:45) celé vlákno | reagovat
a co 2014? :-)
Re: PIHA 2014, (Luděk, 07.09.2014 07:59) celé vlákno | reagovat
Stando, obávám se, že PIHA to má za sebou. Na sraz domovarníků musíš na Moravu (Kostelec u H., Brno, Žďár n. S. atd.). :-(
Re: Re: PIHA 2014, (Stanislav Jakoubek, 08.09.2014 16:26) celé vlákno | reagovat
Luďku, uvidíme, co na to Honza, I když mám trochu strach, že máš pravdu.
Re: Re: Re: PIHA 2014, (Luděk, 16.10.2014 14:34) celé vlákno | reagovat
PIHA 2014 už je zřejmě vzhledem k nezájmu na ni reagovat a vzhledem k tomu, že by k ní mělo dojít za zhruba 1,5-2 měsíce i letos asi passé...
piha 2013, (Petr Kořínek, 17.10.2013 07:41) celé vlákno | reagovat
jak to bude s letošním ročníkem PIHA 2013 ???
Už bude vyhlášena???
Re: piha 2013, (Honza Kočka, 18.10.2013 07:48) celé vlákno | reagovat
Letos PIHA nebude, je spousta prace s pripravou zahajeni provozu minipivovaru v Decine...
Re: Re: piha 2013, (DoubleP, 23.10.2013 09:47) celé vlákno | reagovat
Lepší výmluva by nebala?
Re: Re: Re: piha 2013, (Honza Kočka, 23.10.2013 13:47) celé vlákno | reagovat
Mel bych si neco vymyslet, aby to vypadalo pro Vas uveritelneji?
Me staci shanka mist na vareni Nomada, akce Navrat Kapitana 9.11. v Decine, v puli prosince Vanocni besidka tamtez, v lednu zavazeni technologie, v unoru posvarovani trubek a snad co nejdriv cvicne varky tak, aby vse bylo pripraveno na otviracku 4.4., kdy cele Centrum budu vzhuru nohama. K tomu doresit, kolik tanku dokoupit, sehnat ingredience na prubezne vareni vseho mozneho...mozna se to nezda, ale je toho dost.
Re: Re: Re: Re: piha 2013, (Petr Kořínek, 07.11.2013 12:11) celé vlákno | reagovat
Tak to je škoda, třeba to příště zvládnete, budeme se těšit. Přeju ať se v Děčíně zadaří.DEJ BŮH ŠTĚSTÍ.
PIHA 2012, (Saint Lopés, 22.10.2013 21:13) celé vlákno | reagovat
Po dnešku, kdy jsem se již asi po páté v pivní rozmanitosti domáhal diplomu z loňské PIHY a po páté slyšel stejné plky , mimo jiné že už mi to poslali poštou, jsem dostal pivní gushing a nechal jsem Vám tam pane Kočko vzkaz, který Vám doufám vyřídí. A s tím diplomem si to tam užijte. Lopés
PIHA 2013, (kousivar, 20.10.2013 20:49) celé vlákno | reagovat
Dobrý den,to je hodně špatná zprava.ŠKODA, HODNĚ LIDÍ TO ZNECHUTÍ A ODRADÍ.Najděte prosím jiný termín.PIHA je hodně dobrá,prospěšná a jedinečná akce.BYLO BY ŠKODA JÍ ZRUŠIT.
Analyza ze Svijan, (Honza Kočka, 11.02.2013 20:45) celé vlákno | reagovat
Koncem minuleho tydne dorazily vysledky analyzy ze Svijan, tento tyden se budou rozesilat...
Výsledky, (wbm, 27.12.2012 23:05) celé vlákno | reagovat
Do dnešného dňa som nedostal výsledky, pondelí bilo několik,...
Re: Výsledky, (Petr Měrka, 29.12.2012 22:58) celé vlákno | reagovat
V jaké jsi byl kategorii?

Mě už (postupně) dorazily výsledky obou kterých jsem se zúčastnil (tmavé spodně a ostatní spodně kvašené).

Re: Výsledky, (Honza Kočka, 30.12.2012 18:04) celé vlákno | reagovat
Email Vam byl posilan 22.12., aale vratil se jako nedorucitelny. Zkusime ho poslkat znovu...
Re: Re: Výsledky, (bobo wbm, 02.01.2013 15:06) celé vlákno | reagovat
Skúsim,... e-mail bol aj na prihláške, tá k vám došla, prípadne stačilo odpovedať na moju prosbu, ktorú som posielal 28.12.2012 09:42, resp. 30.12.2012 13:35.
Kategória V. svrchně kvašená piva typu ale bez rozdílu pivního stylu.
Ďakujem a prajem veľa úspechov.

Chris Baerwaldt - Ceska IPA - PIHA 2012, (Honza Kočka, 07.12.2012 11:18) celé vlákno | reagovat

Chris Baerwaldt - Ceska IPA - PIHA 2012
http://www.pivovarzhurak.cz/homebrewing/files/Czech-IPA.pdf
Re: Chris Baerwaldt - Ceska IPA - PIHA 2012, (hroch, 27.12.2012 15:09) celé vlákno | reagovat
Díky za recept. Vyzkoušel jsem a je to bomba. Dělal jsem z dvojnásobných várek, ale vylezlo z toho 35 litrů a pro příště dám trochu méně chmele, pivo sice krásně voní, ale na jazyku jde až trochu do trpkosti, ale jen lehce. Podle tohoto receptu mám pro letošní konec roku udělané zatím to nejlepší svrchně kvašené pivo co se mě povedlo. Je to příjemný kontrast k cukroví, nasládlé světlé čtrnáctce a plotmavé jedenácce, které mám doma teď taky k dispozici.
Degustační komise, (DoubleP, 17.12.2012 20:26) celé vlákno | reagovat
Je možné zveřejnit i jména členů degustační komise a kategorie, které měli k degustaci?

Co se týče senzorického hodnocení vzorků, jsem naprostý amatér a troufnul bych si hodnotit snad jen barvu a u vůně a chuti bych už byl velice opatrný. Co mě ale zaráží, že ve výsledcích I.kategorie u 6 vzorků z 13 bylo uvedeno u jednoho z degustátorů, že vzorek byl příliš tmavý na pivo světlého typu. Konkrétně vzorek č.I/71, který bych si troufnul co se týče barvy ohodnotit i sám, jelikož byl z mé produkce a byl uvařen pouze z jednoho typu sladu a to moravského světlého a díky své stupňovitosti by měl snad být i jedním z nejsvětlejších vzorků v dané kategorii. Dále bych se pozastavil nad hodnocením hořkosti jednotlivých vzorků, kdy se jednotlivé hodnocení výrazně liší, což bych při složení komise ze samých odborníků a profesionálů nepředpokládal. Konkrétně například velmi drsná(extrémní) hořkost / lehká hořkost. Tímto nechci schazovat vypovídající schopnost a objektivitu výsledků.Každopádně se těším na výsledky dalších kategorií a další podněty do diskuze.
degustace, (Igor T, 18.12.2012 14:03) celé vlákno | reagovat
To jako se ma degustacni komise vcelku shodnout? To by tam mohl byt jeden :D :D rozhodovat maji tak ze to urobi statickou gausovku
123
Vyhledávání