úvod
homepage

Komentáře

článku: PIHA 2012 – pár dní poté...

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Degustační komise, (DoubleP, 17.12.2012 20:26) celé vlákno | reagovat
Je možné zveřejnit i jména členů degustační komise a kategorie, které měli k degustaci?

Co se týče senzorického hodnocení vzorků, jsem naprostý amatér a troufnul bych si hodnotit snad jen barvu a u vůně a chuti bych už byl velice opatrný. Co mě ale zaráží, že ve výsledcích I.kategorie u 6 vzorků z 13 bylo uvedeno u jednoho z degustátorů, že vzorek byl příliš tmavý na pivo světlého typu. Konkrétně vzorek č.I/71, který bych si troufnul co se týče barvy ohodnotit i sám, jelikož byl z mé produkce a byl uvařen pouze z jednoho typu sladu a to moravského světlého a díky své stupňovitosti by měl snad být i jedním z nejsvětlejších vzorků v dané kategorii. Dále bych se pozastavil nad hodnocením hořkosti jednotlivých vzorků, kdy se jednotlivé hodnocení výrazně liší, což bych při složení komise ze samých odborníků a profesionálů nepředpokládal. Konkrétně například velmi drsná(extrémní) hořkost / lehká hořkost. Tímto nechci schazovat vypovídající schopnost a objektivitu výsledků.Každopádně se těším na výsledky dalších kategorií a další podněty do diskuze.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání