Komentáře
článku: PIHA 2012 – pár dní poté...
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé1 | 2 | 3 |
Zobrazit komentáře:
podle vláken
PIHA 2014 už je zřejmě vzhledem k nezájmu na ni reagovat a vzhledem k tomu, že by k ní mělo dojít za zhruba 1,5-2 měsíce i letos asi passé...
Luďku, uvidíme, co na to Honza, I když mám trochu strach, že máš pravdu.
Stando, obávám se, že PIHA to má za sebou. Na sraz domovarníků musíš na Moravu (Kostelec u H., Brno, Žďár n. S. atd.). :-(
a co 2014? :-)
Tak to je škoda, třeba to příště zvládnete, budeme se těšit. Přeju ať se v Děčíně zadaří.DEJ BŮH ŠTĚSTÍ.
Mel bych si neco vymyslet, aby to vypadalo pro Vas uveritelneji?
Me staci shanka mist na vareni Nomada, akce Navrat Kapitana 9.11. v Decine, v puli prosince Vanocni besidka tamtez, v lednu zavazeni technologie, v unoru posvarovani trubek a snad co nejdriv cvicne varky tak, aby vse bylo pripraveno na otviracku 4.4., kdy cele Centrum budu vzhuru nohama. K tomu doresit, kolik tanku dokoupit, sehnat ingredience na prubezne vareni vseho mozneho...mozna se to nezda, ale je toho dost.
Me staci shanka mist na vareni Nomada, akce Navrat Kapitana 9.11. v Decine, v puli prosince Vanocni besidka tamtez, v lednu zavazeni technologie, v unoru posvarovani trubek a snad co nejdriv cvicne varky tak, aby vse bylo pripraveno na otviracku 4.4., kdy cele Centrum budu vzhuru nohama. K tomu doresit, kolik tanku dokoupit, sehnat ingredience na prubezne vareni vseho mozneho...mozna se to nezda, ale je toho dost.
Lepší výmluva by nebala?
Po dnešku, kdy jsem se již asi po páté v pivní rozmanitosti domáhal diplomu z loňské PIHY a po páté slyšel stejné plky , mimo jiné že už mi to poslali poštou, jsem dostal pivní gushing a nechal jsem Vám tam pane Kočko vzkaz, který Vám doufám vyřídí. A s tím diplomem si to tam užijte. Lopés
Dobrý den,to je hodně špatná zprava.ŠKODA, HODNĚ LIDÍ TO ZNECHUTÍ A ODRADÍ.Najděte prosím jiný termín.PIHA je hodně dobrá,prospěšná a jedinečná akce.BYLO BY ŠKODA JÍ ZRUŠIT.
Letos PIHA nebude, je spousta prace s pripravou zahajeni provozu minipivovaru v Decine...
jak to bude s letošním ročníkem PIHA 2013 ???
Už bude vyhlášena???
Už bude vyhlášena???
Koncem minuleho tydne dorazily vysledky analyzy ze Svijan, tento tyden se budou rozesilat...
Skúsim,... e-mail bol aj na prihláške, tá k vám došla, prípadne stačilo odpovedať na moju prosbu, ktorú som posielal 28.12.2012 09:42, resp. 30.12.2012 13:35.
Kategória V. svrchně kvašená piva typu ale bez rozdílu pivního stylu.
Ďakujem a prajem veľa úspechov.
Kategória V. svrchně kvašená piva typu ale bez rozdílu pivního stylu.
Ďakujem a prajem veľa úspechov.
Email Vam byl posilan 22.12., aale vratil se jako nedorucitelny. Zkusime ho poslkat znovu...
V jaké jsi byl kategorii?
Mě už (postupně) dorazily výsledky obou kterých jsem se zúčastnil (tmavé spodně a ostatní spodně kvašené).
Mě už (postupně) dorazily výsledky obou kterých jsem se zúčastnil (tmavé spodně a ostatní spodně kvašené).
Do dnešného dňa som nedostal výsledky, pondelí bilo několik,...
Díky za recept. Vyzkoušel jsem a je to bomba. Dělal jsem z dvojnásobných várek, ale vylezlo z toho 35 litrů a pro příště dám trochu méně chmele, pivo sice krásně voní, ale na jazyku jde až trochu do trpkosti, ale jen lehce. Podle tohoto receptu mám pro letošní konec roku udělané zatím to nejlepší svrchně kvašené pivo co se mě povedlo. Je to příjemný kontrast k cukroví, nasládlé světlé čtrnáctce a plotmavé jedenácce, které mám doma teď taky k dispozici.
Pokud jde o hodnocení, zřejmě na něj má podstatný vliv i osoba a profesní historie dotyčného degustátora.
Osobně jsem u "Stolu degustátorů" narazil na ing. Hrabáka (ředitel pivovaru Vyškov, údajně prošel minipivovary v Rusku i jinde).
Ten mě pochválil za charakter hořkosti a vcelku i za chuť, s tím že pivo označil za "chlebnaté". Po chvíli přisednul jiný degustátor (myslím že je technologem v Krušovicích), který mě za tutéž chlebnatost okamžitě setřel a začal se s ing. Hrabákem přít o tom jestli je z piva cítit autolýza kvasnic, nebo ne, oba na to měli zcela opačný názor.
Pak si má člověk vybrat :-)
Já si to přebral, vzal si to co koresponduje se směrem kterým se chci ubírat a víc se s tím nestresuju
Osobně jsem u "Stolu degustátorů" narazil na ing. Hrabáka (ředitel pivovaru Vyškov, údajně prošel minipivovary v Rusku i jinde).
Ten mě pochválil za charakter hořkosti a vcelku i za chuť, s tím že pivo označil za "chlebnaté". Po chvíli přisednul jiný degustátor (myslím že je technologem v Krušovicích), který mě za tutéž chlebnatost okamžitě setřel a začal se s ing. Hrabákem přít o tom jestli je z piva cítit autolýza kvasnic, nebo ne, oba na to měli zcela opačný názor.
Pak si má člověk vybrat :-)
Já si to přebral, vzal si to co koresponduje se směrem kterým se chci ubírat a víc se s tím nestresuju
Uznavam, ze nektere terminy ci slovni obraty vyznivaji drsne a nektere me samotneho prekvapily. Az bude vic casu, zkusim si to vse znovu projit a s lidma promluvit. Na soutezich pivovaru zaznivaji obcas ruzne hlasky, ale pisou se tam jen cisla, slovne se hodnoti jen v zahranici. Mozna je to dan rozhodnuti mit i slovni hodnoceni, ale do budoucna bych se toho nevzdaval. Treba za par let bude nova vlna a generace hodnotitelu a slovni vyjejvy budou jine, pro homebrewaru zkousnutelnejsi a nebudou tolik bolet...:)
nejde o to ci som vyhral alebo nevyhral, toto ma vobec netrapi, skor ma sklamala PIHA, jedna "bublina" ktora u mna splasla. Nebudem sa vyjadrovat ku kompetentnosti degustatorov, ale napisat "hnusna" je fakt odvaha ;-) podotykam riedidlo, lak na nechty, hnusna, odporna sa u predmetneho degustatora vyskytovalo viackrat, odporucam nabuduce menej cichat ? :-)
1 | 2 | 3 |
Vyhledávání