Komentáře
článku: 3-3-3
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé1 | 2 | 3 | 4 |
Zobrazit komentáře:
podle času
Nestíhám v posledních měsících pít pivo ani sledovat svetpiva.cz :-( Ale zneužívám diskuse nad slovenským pivem, abych se podělil o další zážitek s Kalteneckerem. Bohužel v tomto rožňavském pivovaru jsem se zastavil jen na chvíli, abych nakoupil všech sedm druhů piva v plastu. Krom desítky všechna hodnotím na výbornou, co mě ale úplně dostalo, byla čerstvá novinka: Indian Pale Ale. Pil jsem tento typ poprvé a byl jsem okouzlen. Neskutečné chmelové aroma, plná dlouho doznívající pořádně hořká chuť atd. Jedná se o čtrnáctku, přesto nebylo cítit příliš alkoholem, což mi u vícestupňových piv obvykle vadí. Není to ovšem pivo k velké konzumaci, litr mi vydržel tři dny, tím delší byl však zážitek. Pro mne zatím suverén tohoto roku. Jedná se o zimní speciál, takže nevím jak dlouho bude v dispozici. Pokud tedy zvažujete cestu na Východ, neváhejte. Pokud bude zájem, mohu zde vypsat z etikety podrobnosti o výrobě, hlavně užitých chmelech, které mají zřejmě zásluhu na neobvyklosti a síle buketu.
Záměrně jsem se držel, abych se znova nepouštěl do diskuse, která tu v několika obměnách proběhla už tolikrát... Ale!
Oni si za to pánové Jobánek se Žaliem můžou sami, tím, že se pustili do ošklíbání nad Urpinerem. To zrovna nemuseli, protože ono je to opravdu docela dobré pivo. Jeho největším plusem podle mě je, že na Slovensku se vaří jinak opravdu odporná a stěží pitelná piva. Ať se na mě slovenští kolegové nezlobí, ale Urpiner opravdu není nějaká zázračná pivní hvězda, jen ten pomyslný jednooký král mezi slepými. Pro milovníka dobrého piva jedna z mála slovenských alternativ, pro zkušeného degustátora ale sotva stojící za výraznější povšimnutí. Jako bohužel skoro celá slovenská produkce, čest výjimkám jako je Kaltenecker!
No, a protože akce vyvolá reakci, tak se to pánům z Brna vrátilo a kde kdo si tu rád přisadí, jak pivo nepije kvůli chuti rozinek a pomerančů. Bez ohledu na to, že Rochefort 10 je jedno z nejzajímavějších piv na světě, opravdová lahůdka a specialita. A otírat se o něj pro jeho unikátní vlastnosti a bohatou historii je spíš výraz malého rozhledu a ignorace. Přiznám se rovnou, že kdybych měl volit mezi Urpinerem a Rochefortem, jednoznačně jsem pro trapistu. Ten chuťový zážitek je něco neskonale zajímavého a obohacujícího. Piv, jako je Urpiner, je na světě deset tisíc. Piv jako Rochefort pár, jsou-li vůbec.
Přimlouval bych se, jako už mockrát dřív, za věcnou diskusi, nikolik omílání stokrát vyřčených věcí. Většina diskutujících třeba ví, že pan Chody uznává jen český ležák a všechno ostatní je mu nemilé a podezřelé, tož proč to sem pořád tahat znova a znova? Jiní si to zase nemyslí a rádi se poučí i o zajímavějších chutích. Zvlášť, pokud pánové z Brna upustí od zbytečného popichování a dál nás budou zásobovat svými znalostmi, které jsou bez debaty zajímavé, fundované a kvalitní.
Oni si za to pánové Jobánek se Žaliem můžou sami, tím, že se pustili do ošklíbání nad Urpinerem. To zrovna nemuseli, protože ono je to opravdu docela dobré pivo. Jeho největším plusem podle mě je, že na Slovensku se vaří jinak opravdu odporná a stěží pitelná piva. Ať se na mě slovenští kolegové nezlobí, ale Urpiner opravdu není nějaká zázračná pivní hvězda, jen ten pomyslný jednooký král mezi slepými. Pro milovníka dobrého piva jedna z mála slovenských alternativ, pro zkušeného degustátora ale sotva stojící za výraznější povšimnutí. Jako bohužel skoro celá slovenská produkce, čest výjimkám jako je Kaltenecker!
No, a protože akce vyvolá reakci, tak se to pánům z Brna vrátilo a kde kdo si tu rád přisadí, jak pivo nepije kvůli chuti rozinek a pomerančů. Bez ohledu na to, že Rochefort 10 je jedno z nejzajímavějších piv na světě, opravdová lahůdka a specialita. A otírat se o něj pro jeho unikátní vlastnosti a bohatou historii je spíš výraz malého rozhledu a ignorace. Přiznám se rovnou, že kdybych měl volit mezi Urpinerem a Rochefortem, jednoznačně jsem pro trapistu. Ten chuťový zážitek je něco neskonale zajímavého a obohacujícího. Piv, jako je Urpiner, je na světě deset tisíc. Piv jako Rochefort pár, jsou-li vůbec.
Přimlouval bych se, jako už mockrát dřív, za věcnou diskusi, nikolik omílání stokrát vyřčených věcí. Většina diskutujících třeba ví, že pan Chody uznává jen český ležák a všechno ostatní je mu nemilé a podezřelé, tož proč to sem pořád tahat znova a znova? Jiní si to zase nemyslí a rádi se poučí i o zajímavějších chutích. Zvlášť, pokud pánové z Brna upustí od zbytečného popichování a dál nás budou zásobovat svými znalostmi, které jsou bez debaty zajímavé, fundované a kvalitní.
Pan Chody neuznává jen český ležák, ale nejvíce mu chutná ... No nic, nebudu Vám "znalcům" již překážet ve Vašich nezáživných diskusích na tomto serveru.
Ony jsou stejně v novém systému docela nepřehledné, takže nebudu muset klikat, klikat a klikat ...
Ony jsou stejně v novém systému docela nepřehledné, takže nebudu muset klikat, klikat a klikat ...
Klikni na Řazení podle času. Přišel jsem na to někdy včera a funguje to :-)
Jinak diskusi nepovažuji za nezáživnou. Mě to docela baví pozorovat, je to takový trénink předvídavosti. Zatím to vychází.
Rocheforta bych si dal, bohužel, jeho vzácnost pro mě hraničí s nedostupností. Ale udělám si radost jinak - pojedu si zítra pochutnat na kvalitním českém ležáku. Do Hlinska.
Jinak diskusi nepovažuji za nezáživnou. Mě to docela baví pozorovat, je to takový trénink předvídavosti. Zatím to vychází.
Rocheforta bych si dal, bohužel, jeho vzácnost pro mě hraničí s nedostupností. Ale udělám si radost jinak - pojedu si zítra pochutnat na kvalitním českém ležáku. Do Hlinska.
Nezáživných diskusích? Otázka názoru. Já se tu naopak při diskusích většinou dobře poučím. A je to pro mě okno do světa. Jiné pivní servery se zase zabývají okopáváním toho malého českého písečku pořád dokola až do úplného zpitomění, to zase nebaví mě.
Muzes mi prosim Chody napsat, v cem jsou neprehledne? Muzu si kliknout na jednotlive diskusni prispevky z prehledu na homepage pivniho deniku, pak na cele vlakno, projet prehled archivu vsech prispevku, u dane diskuse jako u tohoto clanku pro prehlednost kliknout na casovou posloupnost...
Pokud je neco spatne, pokusim se zjednat napravu. Diky:)
Pokud je neco spatne, pokusim se zjednat napravu. Diky:)
Pánové, točíme se pořád dokola. Jedni plivou na piva české (slovenské, rakouské, ...) provenience (až na výjimky). Jiní si zase nepochutnají na trapistech a nechápou jak se někdo může vyžívat v chutích, kde dominují ovocné, čokoládové a jiné tóny. Já mám rád obé, rád si dám dobrý ležáček (a nemusí to být jen BON :-) a rád si vychutnám nějakou světovou značku - mimochodem Rochefort10 jsem měl (už opakovaně) nedávno a vskutku se jedná o lahůdku a popis pana JJ je mistrný a odpovídající.
Jak zde bylo řečeno je více než 70 kategorií, každá má něco do sebe a každá má své příznivce. Pánové JJ + PŽ jsou jistě znalci (a doufám, že se s vámi někdy setkám), ale tón jakým se pokouší vyvolat diskuzi je až příliš arogantní a výsměšný. Navíc shazují umění našich sládků.
Osobně jsem poznal pány Toma Semráda, Jirku Kaňu, Dalibora Hanzela, Chodyho a některé další. Nezaslouží si, aby byli z vašich klávesnic takto uráženi jen proto, že mají svůj názor na věc.
Více tolerance - více pokory - více rozletu - svět piva je široký a Honzův server si zaslouží povídání o pivech z celého světa - vždyť i proto jistě zvolil tento název. Ale také si zaslouží, aby diskuze byla vedena věcně a ne jen na jedné straně povýšeně a na druhé zase nacionálně zbarveně.
Tož tak ...
PS: a jdu si dát něco dobrého z ledničky
Jak zde bylo řečeno je více než 70 kategorií, každá má něco do sebe a každá má své příznivce. Pánové JJ + PŽ jsou jistě znalci (a doufám, že se s vámi někdy setkám), ale tón jakým se pokouší vyvolat diskuzi je až příliš arogantní a výsměšný. Navíc shazují umění našich sládků.
Osobně jsem poznal pány Toma Semráda, Jirku Kaňu, Dalibora Hanzela, Chodyho a některé další. Nezaslouží si, aby byli z vašich klávesnic takto uráženi jen proto, že mají svůj názor na věc.
Více tolerance - více pokory - více rozletu - svět piva je široký a Honzův server si zaslouží povídání o pivech z celého světa - vždyť i proto jistě zvolil tento název. Ale také si zaslouží, aby diskuze byla vedena věcně a ne jen na jedné straně povýšeně a na druhé zase nacionálně zbarveně.
Tož tak ...
PS: a jdu si dát něco dobrého z ledničky
Díky za komplimnet, co se odbornosti týče, ale já se považuji za klasického amatéra a
bych byl rád, kdyby každý přidal jak on to pivo senzoricky vnímá. Někdo tam nalezne odlišné chuti jak já a určitě bude mít pravdu. Vím, že např. ta pěknější polovička lidsta má lepší čichové vlastnosti. Zažil jsem holku (nepivařku), která odhalila v jednom klášterním pivu takové chuťě, že jsme nestačili koukat. To co jsem nedovedl popsat ona odhalila naprosto bez mrknutí oka. Co na to Vy pánové. Zkusme spíše popisovat co v tom pivu najdeme a nebát se to prezentovat.
bych byl rád, kdyby každý přidal jak on to pivo senzoricky vnímá. Někdo tam nalezne odlišné chuti jak já a určitě bude mít pravdu. Vím, že např. ta pěknější polovička lidsta má lepší čichové vlastnosti. Zažil jsem holku (nepivařku), která odhalila v jednom klášterním pivu takové chuťě, že jsme nestačili koukat. To co jsem nedovedl popsat ona odhalila naprosto bez mrknutí oka. Co na to Vy pánové. Zkusme spíše popisovat co v tom pivu najdeme a nebát se to prezentovat.
V techto degustacich se bude pokracovat. Do prvniho kola jsem chtel zaradit i vas(Petr a Juro), jenze nebylo mozne piva dovezt do Brna. V druhem kole to snad vyjde.
A bude to zase mix ceskych a zahranicnich piv...
A bude to zase mix ceskych a zahranicnich piv...
Nezbyva mi nez souhlasit.
Bobhuzel jsem ted nemel tolik casu se venovat nejen teto diskusi. Opravdu bych byl rad, kdyby se obe strany vice venovaly pivu nez sobe sama:)...
Bobhuzel jsem ted nemel tolik casu se venovat nejen teto diskusi. Opravdu bych byl rad, kdyby se obe strany vice venovaly pivu nez sobe sama:)...
Pane Žalio a Jobánku, vy musíte mít hodně těžký život. Váš Ratebeer vám tu nikdo nehaní, zato vy haníte to, co chutná ostatním. Berete si právo na 100% pravdu.
Zajímalo by mě, jak by se vám líbilo, kdyby vám někdo začal kritizovat třeba vaše oblečení tím stylem, že takovým hadrem, co vy máte na sobě, bych si nevytřel ani podlahu. Kkdyby jste si radši oblékl vynikající ručně šité tričko od afrického kmene , které bylo ušito jemných vláken fíkovníkové kůry, za použití těch nejlepších materiálů z tichomořské oblasti. Tričko vonící po malinách z jemným nádechem manga a příjemný ořechovým ocáskem, když si ho přetáhnete přes hlavu.
A jestli máte na sobě nějaký obyčejný šmejd koupený v nějakém obchodě a nešitý na míru, tak vás opravdu lituju, jste naprostý neznalec a typický Brňák, který při nákupu oblečení není schopen opustit hranici ubohého Brna a pořád si myslí, že tam nakoupí nějakou kvalitu, přitom znalec oblečení by si tím co máte na sobě ani neutřel prdel, jak by se toho štítil.
Zároveň vyzývám Honzu Kočku, aby se vyjádřil k příspěvkům p. Jobánka a Žalia. Chtěl bych znát jeho upřímný názor, zda považuje jejich používaný styl za vhodný, a zda s nimi souhlasí?
Zajímalo by mě, jak by se vám líbilo, kdyby vám někdo začal kritizovat třeba vaše oblečení tím stylem, že takovým hadrem, co vy máte na sobě, bych si nevytřel ani podlahu. Kkdyby jste si radši oblékl vynikající ručně šité tričko od afrického kmene , které bylo ušito jemných vláken fíkovníkové kůry, za použití těch nejlepších materiálů z tichomořské oblasti. Tričko vonící po malinách z jemným nádechem manga a příjemný ořechovým ocáskem, když si ho přetáhnete přes hlavu.
A jestli máte na sobě nějaký obyčejný šmejd koupený v nějakém obchodě a nešitý na míru, tak vás opravdu lituju, jste naprostý neznalec a typický Brňák, který při nákupu oblečení není schopen opustit hranici ubohého Brna a pořád si myslí, že tam nakoupí nějakou kvalitu, přitom znalec oblečení by si tím co máte na sobě ani neutřel prdel, jak by se toho štítil.
Zároveň vyzývám Honzu Kočku, aby se vyjádřil k příspěvkům p. Jobánka a Žalia. Chtěl bych znát jeho upřímný názor, zda považuje jejich používaný styl za vhodný, a zda s nimi souhlasí?
Ohledně látky na šaty skutečně nevím, ale zkusím kontaktovat svého krejčího ve Wien. Myslím, že se v tonm celkem vyzná a má moji plnou důvěru.
A navrhuji vyloučit PŽ a JJ z pivních stránek!! Máte pravdu.
Jsou to záškodníci a kazí dobrou pověst naši milované a krásné vlasti. Navíc se nechcou přizbůsobit, mají prapodivné názory, které se zcela odlišují od většinového názoru mínění naší společnosti. Pozor na takové vyvrhely!
Můžou negativně ovlivnit rozvoj naší dobré společnosti směrem k budoucnosti a prosperitě!
Kdo nejde s námi, jde proti nám!
Tak pozor!!!
Napište Honzo, co sy o tom myslíte a navrhněte aby zde nemohli dále psát.
Jsou to konec konců Vaše stránky?!
Jsou to záškodníci a kazí dobrou pověst naši milované a krásné vlasti. Navíc se nechcou přizbůsobit, mají prapodivné názory, které se zcela odlišují od většinového názoru mínění naší společnosti. Pozor na takové vyvrhely!
Můžou negativně ovlivnit rozvoj naší dobré společnosti směrem k budoucnosti a prosperitě!
Kdo nejde s námi, jde proti nám!
Tak pozor!!!
Napište Honzo, co sy o tom myslíte a navrhněte aby zde nemohli dále psát.
Jsou to konec konců Vaše stránky?!
Pán Jobánek, v rámci konštruktívnej debaty by som Vás poprosil o odpovede na nasledovné otázky:
1, Ktoré pivo z priemyselných pivovarov sa - podľa Vás - v ČR oplatí piť (okrem spomínaných Sviján)(aspoň tri značky - pri všetkých odpovediach)
2, ktorému by ste sa vyhli
3, Ktoré pivo sa - podľa Vás - oplatí piť - v Európe - myslím smerom na západ od hraníc
4, a ktorému by ste sa vyhli
rád by som to potom použil v jednom článku ktorý píšem.
Ďakujem za odpoveď
1, Ktoré pivo z priemyselných pivovarov sa - podľa Vás - v ČR oplatí piť (okrem spomínaných Sviján)(aspoň tri značky - pri všetkých odpovediach)
2, ktorému by ste sa vyhli
3, Ktoré pivo sa - podľa Vás - oplatí piť - v Európe - myslím smerom na západ od hraníc
4, a ktorému by ste sa vyhli
rád by som to potom použil v jednom článku ktorý píšem.
Ďakujem za odpoveď
Odpověď i za J.J. je pod mým příspěvkem Debata R10
Problém je v jaké fázi toto pivo ochutnáváme. V průběhu času se totiž jeho chuťové vlastnosti vyvíjí a cca po 5 letech se některé chuťové vlastnosti výrazně proměňují. Doporučuji toto pivo nechat pár let odležet a odměna pak bude více než sladká:-)). Osobně Rochefort 10 považuji za současné nejlepší Trappist. Je to mohutné plné a chuťově složité pivo. Má sytou temnou barvu. V chuti nalezneme kandované ovoce, banány, jemně pomeranč a koření. Především pak výraznou suchost hořké čokolády. Pivo je velmi hebké, karamelové, krémové s hřejivým alkoholovým dozníváním. U starších ročníků se zvýrazňuje chuť po sušeném ovoci, především rozinky a datle. Zvýrazní se i chuť po rumovém másle. Je to opravdu exkluzivní pivo. Není určené k všednodennímu pití. Je to likér v pivním světě, který se výborně doplňuje s domácí čokoládou, která se vyrábí v malých čokoládovnách v nedalekém Rochefortu. Jiným vynikajícím doprovodem může být jemné ardenské moussé (pěna). Rochefort 10 může rovněž posloužit jako koruna bohaté exkluzivní večeře. Pivo servírujte v originálním skle a pomalu vychutnávejte.
Já jsem pořád přemýšlel kde berou reklamní odborníci z PU, nebo Škody ty obraty o vynikajicích vlastnostech svých výrobků. Oni se musí ještě hodně učit, protože tak nádherně sesumírované jak to umí převzít pánové JJ, PŽ o tom co chtějí vychválit to zdaleka ještě ve Škodovce ani V Prazdroji neumí. Věřím, že Rochefort 10 je dobrý pivní likér, ale takové komentáře k tomu nepotřebuji.
1 | 2 | 3 | 4 |
Vyhledávání