Záměrně jsem se držel, abych se znova nepouštěl do diskuse, která tu v několika obměnách proběhla už tolikrát... Ale!
Oni si za to pánové Jobánek se Žaliem můžou sami, tím, že se pustili do ošklíbání nad Urpinerem. To zrovna nemuseli, protože ono je to opravdu docela dobré pivo. Jeho největším plusem podle mě je, že na Slovensku se vaří jinak opravdu odporná a stěží pitelná piva. Ať se na mě slovenští kolegové nezlobí, ale Urpiner opravdu není nějaká zázračná pivní hvězda, jen ten pomyslný jednooký král mezi slepými. Pro milovníka dobrého piva jedna z mála slovenských alternativ, pro zkušeného degustátora ale sotva stojící za výraznější povšimnutí. Jako bohužel skoro celá slovenská produkce, čest výjimkám jako je Kaltenecker!
No, a protože akce vyvolá reakci, tak se to pánům z Brna vrátilo a kde kdo si tu rád přisadí, jak pivo nepije kvůli chuti rozinek a pomerančů. Bez ohledu na to, že Rochefort 10 je jedno z nejzajímavějších piv na světě, opravdová lahůdka a specialita. A otírat se o něj pro jeho unikátní vlastnosti a bohatou historii je spíš výraz malého rozhledu a ignorace. Přiznám se rovnou, že kdybych měl volit mezi Urpinerem a Rochefortem, jednoznačně jsem pro trapistu. Ten chuťový zážitek je něco neskonale zajímavého a obohacujícího. Piv, jako je Urpiner, je na světě deset tisíc. Piv jako Rochefort pár, jsou-li vůbec.
Přimlouval bych se, jako už mockrát dřív, za věcnou diskusi, nikolik omílání stokrát vyřčených věcí. Většina diskutujících třeba ví, že pan Chody uznává jen český ležák a všechno ostatní je mu nemilé a podezřelé, tož proč to sem pořád tahat znova a znova? Jiní si to zase nemyslí a rádi se poučí i o zajímavějších chutích. Zvlášť, pokud pánové z Brna upustí od zbytečného popichování a dál nás budou zásobovat svými znalostmi, které jsou bez debaty zajímavé, fundované a kvalitní.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Oni si za to pánové Jobánek se Žaliem můžou sami, tím, že se pustili do ošklíbání nad Urpinerem. To zrovna nemuseli, protože ono je to opravdu docela dobré pivo. Jeho největším plusem podle mě je, že na Slovensku se vaří jinak opravdu odporná a stěží pitelná piva. Ať se na mě slovenští kolegové nezlobí, ale Urpiner opravdu není nějaká zázračná pivní hvězda, jen ten pomyslný jednooký král mezi slepými. Pro milovníka dobrého piva jedna z mála slovenských alternativ, pro zkušeného degustátora ale sotva stojící za výraznější povšimnutí. Jako bohužel skoro celá slovenská produkce, čest výjimkám jako je Kaltenecker!
No, a protože akce vyvolá reakci, tak se to pánům z Brna vrátilo a kde kdo si tu rád přisadí, jak pivo nepije kvůli chuti rozinek a pomerančů. Bez ohledu na to, že Rochefort 10 je jedno z nejzajímavějších piv na světě, opravdová lahůdka a specialita. A otírat se o něj pro jeho unikátní vlastnosti a bohatou historii je spíš výraz malého rozhledu a ignorace. Přiznám se rovnou, že kdybych měl volit mezi Urpinerem a Rochefortem, jednoznačně jsem pro trapistu. Ten chuťový zážitek je něco neskonale zajímavého a obohacujícího. Piv, jako je Urpiner, je na světě deset tisíc. Piv jako Rochefort pár, jsou-li vůbec.
Přimlouval bych se, jako už mockrát dřív, za věcnou diskusi, nikolik omílání stokrát vyřčených věcí. Většina diskutujících třeba ví, že pan Chody uznává jen český ležák a všechno ostatní je mu nemilé a podezřelé, tož proč to sem pořád tahat znova a znova? Jiní si to zase nemyslí a rádi se poučí i o zajímavějších chutích. Zvlášť, pokud pánové z Brna upustí od zbytečného popichování a dál nás budou zásobovat svými znalostmi, které jsou bez debaty zajímavé, fundované a kvalitní.