Komentáře
článku: 3-3-3
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Problém je v jaké fázi toto pivo ochutnáváme. V průběhu času se totiž jeho chuťové vlastnosti vyvíjí a cca po 5 letech se některé chuťové vlastnosti výrazně proměňují. Doporučuji toto pivo nechat pár let odležet a odměna pak bude více než sladká:-)). Osobně Rochefort 10 považuji za současné nejlepší Trappist. Je to mohutné plné a chuťově složité pivo. Má sytou temnou barvu. V chuti nalezneme kandované ovoce, banány, jemně pomeranč a koření. Především pak výraznou suchost hořké čokolády. Pivo je velmi hebké, karamelové, krémové s hřejivým alkoholovým dozníváním. U starších ročníků se zvýrazňuje chuť po sušeném ovoci, především rozinky a datle. Zvýrazní se i chuť po rumovém másle. Je to opravdu exkluzivní pivo. Není určené k všednodennímu pití. Je to likér v pivním světě, který se výborně doplňuje s domácí čokoládou, která se vyrábí v malých čokoládovnách v nedalekém Rochefortu. Jiným vynikajícím doprovodem může být jemné ardenské moussé (pěna). Rochefort 10 může rovněž posloužit jako koruna bohaté exkluzivní večeře. Pivo servírujte v originálním skle a pomalu vychutnávejte.
Vyhledávání