úvod
homepage

Komentáře

článku: Malá piva v pražských minipivovarech II.

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
12345
 Zobrazit komentáře: podle času

Haló pane Maiere !!!!!!, (tom, 10.07.2007 20:04) celé vlákno | reagovat
kam jste se nám v té debatě ztratil????? Sice Vás osobně neznám,ale co není, může být. Předpokládám, že až budete vlastník nějakého minipivovaru / čim víc jich bude, tím lépe /, tak všechny přátele piva, pozvete do svého a budete se o nás starat jako o vlastní. Ceny budou lidové, obsluha usměvavá, příjemná a tolerantní k přiopilým řečem přátel piva.
Je velmi jednoduché čas od času projít pár podniků a občas napsat něco více či méně negativního o tom či onom podniku. A je úplně jedno o jaký jde. Vždyť všude jste našel negativa!!!!!!!!!
Vždy se najde někdo, kde se rád s kritikou přidá.
Já také nezavrhuji všechny řidiče autobusů a tramvají, kteří mi před lety a nebo nedávno zavřeli dveře těsně před nastoupením. Nebo bych měl??????? A našel bych i jiné příklady ze všedního života.
Zamyslete se nad sebou!!!!!!


to Petr Jirasek, (David S., 10.07.2007 14:57) celé vlákno | reagovat
z Vasich vlastnich slov se da soudit, ze Vase setra letuska pracuje v kolektivu, kde se okradaji cestujici a majitele spolecnosti zaroven. Podle Vasich reakci (a Vam podobnych) na uvedeny clanek, a v nem zcela konkretnich pouzitych argumentu, se da soudit ze i vy jste byl citlive zasazen, tj. potrefene husy zakejhaly. Zcela konkretne byl kritizovan stav v NP a vy jste zareagoval jako by byla kritika mirena na vsechny cisniky a servirky. A tak se da soudit, ze Vase sestra (a to jsou parafrazovany Vase vlastni slova) krade. mejte se.
to chody, (David S., 10.07.2007 14:54) celé vlákno | reagovat
kde je dobry kolektiv se deli stejnym dilem, tj. i kuchari dostanou co jejich jest, ac to zni otrepane podnik dela fungujici a spokojeny kolektiv...
To: Petr Jirásek, (Dan, 10.07.2007 14:15) celé vlákno | reagovat
Pane Jirásek, snad nechcete srovnávat úroveň podniku jen podle cen. Samozřejmě chápu a beru to, že v centru Prahy jsou ceny přiměřeně vysoké. Tím spíš, jdeli o podnik s vyššími cenami a vyšším standardem, měla by tomu odpovídat i úroveň služeb. A pokud bude personál ochotný, zdvořilý a třeba i zábavný, většina lidí mu ráda přidá něco navíc.
Vy si myslíte že si to zaslouží arogantní číšník, který dává na jevo, že on je tu jen od toho, aby Vás, hosta, co nejvíc odrbal?
Flustrovaný personál, (Jiri.J, 10.07.2007 13:48) celé vlákno | reagovat
Milý p. Jirásku.
Je to ale náhoda. Zrovna zpracovávám problematiku internalizace morálních norem, ale v životě by mě nenapadlo, že dostanu praktický příklad na SP. Jen tak mimochodem pane Jirásku nechcete si zkusit zda nejste náhodou sám frustrovaný (spíše stresovaný) tím 16 hodinovým běháním po place a dumáním z koho a jak vytáhnout co nejvíc. Rád Vám provedu odborné vyšetření pomocí Rosenzweigova test frustrační tolerance. Cenu Vám dám takřka lidovou.
Mimochodem takové usměvavé a milé paní Richterové (U Bulovky) dám při útratě 250,- bez rozmyšlení 300,- i když, podobně jako Weetek, mám o pár desítek tisíc nižší příjem než Vy,
ale rovněž mě to nějak nef"L"ustruje.
Jinak, aby bylo jasno, sám jsem profesi číšníka i výčepního vykonával jako studen na VŠ, vím, co tato práce obnáší a dobrého číšníká si velmi vážím. Naštěstí chodím do podniků, kde se nevyskytují páni Jiráskové a Obermairové, ale fajn perosnál. Jak říkal konečně Chody, tyto podniky mě stejně neinteresují a nechodím do nich.
To David S., (Chody, 10.07.2007 13:41) celé vlákno | reagovat
Pokud jste opravdu provozovatel restaurace, pak jste člověk na svém místě.

Ještě mi napadla taková myšlenka. Není systém spropitného tak trochu macešský vůči např. kuchařům, kteří pro nás jídlo vaří, kdežto číšník jej pouze přinese a sklidí ovoce?
pro P.Jiraska, (david S., 10.07.2007 12:50) celé vlákno | reagovat
pracuji jako provozovatel restaurace s prevahou zahranicnich hostu: rozhodne neni pravidlem, ze Vam kazdy cizinec necha vyssi dyskreci nez cesi, vzdy zalezi na konkretnim cloveku, od pohledu a dle jazyka to rozhodne nepoznate. A litat kolem hostu mi osobne pripada jako zcela normalni napln obsluhujiciho personalu, neli jeho nejvlastnejsi podstata. A mimoradne nechutne mi pripada oficialne si vylepsovat svoji mzdu pouze dysky. Spropitne je pouze nadstandardni odmena ze strany zakaznika, tedy pokud je spokojen a sam uzna, ze vase obsluha, kvalita ( a mira) napoju, chut jidel byla v poradku. Pokud se Vam Vase mzda (samozrejme oficialni) zda byt nedostatecna, reste to s provoznim, ci s majitelem restaurace a pokud neporidite, jdete delat neco jineho, co Vas uspokoji a to nejen financne. Krome jineho vas Vas host hodnoti i podle toho, jak mu jeho navstevu ve vasi restauraci dokazete zprijemnit ci otravit. Sam jsem pri navsteve jineho podniku dost schovivavy, zejmena kdyz je frmol, ale primo alergicky jsem na projevy arogance a ignorance od obsluhujiciho personalu, a tak vlastne radeji navstevuji pouze proverene podniky, jak zde jiz take zaznelo, coz vrele doporucuji
Pro Standu C. - ad "Honza letuška", (Weetek, 10.07.2007 11:23) celé vlákno | reagovat
On to sám ze skromnosti nenapíše, tak jen pro informaci, Honza skutečně nelítá do Ostravy, ale za ten oceán, jak vy píšete. Jen prosím nějak vstřebejte ten šok, že ne všichni stewardi a letušky musí nutně jít na každý let s touhou cestující odbýt a svou společnost odrbat.

Mimochodem, Honzo, svět je fakt malej, můj kamarád teď dokonce s jednou letuškou čeká dítě, asi to souvisí s tím, že on je pilot. Taky si musím asi nějakou letušku pořídit, kdo neměl něco s letuškou, jako by nebyl, jak se zdá :-))))
Díky za otevření očí, pane Jirásku, (Weetek, 10.07.2007 11:10) celé vlákno | reagovat
Kvalitní diskuse se nám tu rozběhla, jen co je pravda. Jsem moc rád, že si tu jen pár pivařských nadšenců neplácá po virtuálních ramenou, ale že i druhá strana, lid pinglový, se projevila. A vskutku projevila, až mi z té upřímnosti běhá mráz po zádech. Dočíst se natvrdo, že pingl si prostě otipne zákazníka stran movitosti a pak mu buď ukáže stůl, nebo dveře, to je docela silná káva. A ještě silnější pak je to, že to onen pingl považuje za něco zcela standardního a normálního. Jinými slovy: nikoliv majitel restaurace, ale (když to přeženu) ten, kdo nosí jídlo a nápoje od kuchyně a baru ke stolu, dělá jakousi selekci hostů. Která je, to připomínám jen tak mimochodem, nezákonná! Mám respekt ke každému lidskému povolání. Chápu, že stát (nebo v lepším případě chodit) "po place" 16 hodin v kuse je otrava (daná ovšem mimo jiné hrabivostí, ony se dají sloužit i kratší šichty) a ačkoliv patřím coby vědecký pracovník do platové třídy o několik desítek tisíc nižší (z čehož nejsem fRustrovaný, natož fLustrovaný :-))), rád dám slušné dýško každému slušnému čísníkovi. Nehodlám ovšem zaplatit ani o halíř víc namyšlenému, arogantnímu,neochotnému či dokonce mě se okrást snažícímu floutkovi, který má pocit, že jsem přišel jen proto, abych mu vylepšil platební bilanci a on nemusel, chudáček utahaný, plavat v Podolí, ale někde na Kanárech. Jsem nenormální? Chci moc? Nebo tu má vnímání reality posunuté spíš ten, kdo vyžaduje a priori peníze za nic?
cizina, (otravujici zakaznik, 10.07.2007 08:26) celé vlákno | reagovat
Neda mi to pri zmince o Bavorsku take neprispet o svych zkusenostech a zaroven bych chtel poprosit zde prispivajici cisniky, zda by se k tomu nemohli vyjadrit, zvlaste s prihlednutim na pomer mezi platy a cenami v hospode.

Pred rokem jsem byl na dunajske cyklostezce a byli jsme kazdy vecer na veceri v restauraci. Hotovky neunijne odlezele od obeda jsou tam obcas za 5 Euro, normalni jidla se daji vybrat za 7-8 Euro, a i v pripade hotovek jsou to takove porce, ze jsem mel problemy dojist. Pivo bylo za 2-3 Euro a vzdy vynikajici (coz se o 99 % ceskych hospod rict neda). Kdyz zaslechnou cestinu, tak se hned vyptavaji, kam jedeme, poradi pekna mista na zitrejsi trase a to i presto, ze podle cestiny hned poznaji, ze utrata za 2 lidi bude jen 15-25 Euro plus 1-3 Euro spropitne. Vse mi tam prijde cca 2x drazsi, i kdyz platy cisniku jsou zcela nekde jinde. Proc to tam jde a u nas ne?
Na Bulovce to jde., (Jiri.J, 10.07.2007 08:07) celé vlákno | reagovat
Možná se páni pinglové budou divit, ale já osobně jim klidně dám tringelt 10%.
Pokus bude ovšem obsluha kvalitní. Před 6 měsíci jsem seděl v Berlíně na Kurfurstdamu v příjemné restauraci s pruskou kuchyní. A světe div se můj tringelt byl 3,5 Euro.
To proto, že mi paní, která roznášela dala recept na jejich skvělou polévku a navíc mi řekla něco o tom jak tato restaurace kdysi složitě vznikala. V mnou milovaném Bavorsku se personál chová vždy skvěle. Jsme pro ně navíc tak trochu exoti, tak jsou navíc i zvědaví a rádi se dají i do hovoru. Podiskutujeme o pivu a klidně Vám doporučí i jiný podnik.
Dokonce i u nás v ČR jsem zvyklí dávat těch 10%. Dlouhá létá jsem chodil na PU (tehdy se ještě dalo pít) do jednoho hotelu (točilo se tam Kuva hoši guten Tag) v Brně a světe div se, dokonce nám tam vždy v pátek drželi stůl co nejblíže výčepu (bez rezervace). S personálem jsem měli ty nejlepší vztahy (dokonce jsme si časem s některými i tykali). I když bylo narváno k prasknutí třeba zájezdem Japonců, vždy pro nás našli nějaké místo. Dovoluji si upozornit, že tento podnik navštěvují ze 70% právě cizinci. A šlo to. Tak nechápu, proč by to nešlo i jinde.
Mimochodem, jak to, že U Bulovky je obsluha vždy skvělá? Možná to bude tím, že majitel není zatížen socialistickou minulostí jako naše číšnická "A" klasa.
Každopádně však trvám stále na jednom. Zaměstnanec podniku si nemá co vybírat, koho obslouží a koho ne. To je věc majitele!
No a s tím, že stojíte 12 hodin na nohou, to snad už ani není vtipné. Zkuste si stát třeba na chirurgickém sále 4 hodiny. Nebo řídit tramvaj. Sám jsem na VŠ dělal číšníka v několika hospodách (dokonce i minipivovaru HBH), ale takhle to dramatizovat... Skoro by Vás člověk litoval.
PS: nepoužívejte prosím odbornou psychologickou a psychiatrickou terminologii, když ji nerozumíte.

spropitne, (otravujici zakaznik, 10.07.2007 07:41) celé vlákno | reagovat
Primo v NP jsem nebyl, ale v Praze jsem delsi dobu studoval a o podobne zazitky nebyla nouze. Do takoveho podniku bych podruhe nezavital a jeste jim udelal "dobrou" reklamu. Kdyz maji pocit, ze se u nich utraci malo, tak at zdrazi a nemuseji potom najimat vratne na vyhazovani socek.

A k tomu spropitnemu. Na jednu stranu mi nedela problem dat 10 % navic, kdyz je dobre jidlo, pivo i obsluha. Tech 10 % davam pravidelne i kdyz si jdu do restaurace jen nechat natocit jejich nefiltrovane do PET, protoze jsem spokojen. Ale take jsem schopen si nechat vratit pri placeni na padesatnik presne, kdyz spokojen nejsem - viz posledni predlonska navsteva restaurace pojmenovane dle krusovickeho Musketyra nad Vaclavakem, kde nam bylo naznacovano, ze jsme nezadouci uz pri objednavani hotovek. Take mi tam nedelalo problem jit hned za cisnikem zpatky nechat si cca 2cm podmirak dotocit vcetne vysvetleni tohoto ceskeho specifika u vycepu sedicim a zirajicim cizincum.
PI, (Chody, 10.07.2007 07:12) celé vlákno | reagovat
Možná, že by se pan Jirásek mohl nejdříve naučit pravopis, než někam něco napíše. Jestli mu takto jde i základní matematika, tj. sčítání, tak zákazníky docela lituji!
Proč bych měl být mimo mísu, když s Vámi nebudu spokojen, prostě nic navíc nedostanete. Jsou profese, kde za nekvalitní práci nedostanou zaplaceno vůbec.
Nebojte se, na restauracích, ve kterých pracujete mě nic neláká, na NP jen to pivo, ale oželím ho, vždyť po republice vzniká tolik nových minipivovarů, kde vaří pivo pro radost ...

Jask je ten svet malej..., (honza, 10.07.2007 00:56) celé vlákno | reagovat
Jak je ten svet ale malej:). Jeden ma segru letusku, druhy s ni pred par lety chodil, oba nejspis delaji na place, do litani vidi jako nikdo jinej. Hlavne ze maji jasno v tom, jak se chovat k ceskym zakaznikum:)
Znovu potlesk pro Toma, (Standa C., 10.07.2007 00:37) celé vlákno | reagovat
I druhy prispevek pana Toma se mi libi.Je videt,ze je to chlap nad veci,ktery nepise z nejake zasti a umi si uvedomit veci,ktere ty nase slavne piveckare ani nenapadnou.Ti si umeji spocitat,ze maji v kapse na 3 piva a tim konci jejich obzory.Bravo pane Tome a jsem moc rad,ze jste sem prispel!!!
Souhlasim s Tomem a zdravim Honzika, (Standa C., 10.07.2007 00:06) celé vlákno | reagovat
Dodry vecer,naprosto,zduraznuji NAPROSTO souhlasim s Tomem.Stiznosti pisi jen flustrovani a opravdu nejakym zpusobem zamindrakovani lide.My normalni si restaurace vyselektujeme na ty,do kterych se radi vracime a na ty,ktere jiz nikdy nenavstivime.Tim to pro nas hasne a jsme v pohode! A at se tam bez nasi ucasti treba zblazni. A neco k Honzik letuska je trapny a mel by mlcet.Ja jsem asi pred sedmi lety chodil s letuskou,ktera letala dalkove lety.Tam byly napoje free,tak az tak moc nenabizeli a cim mene se snazili,tim vice vykazali letecke spolecnosti a posleze "prebytky" si odnesli.No a podle mych informaci je praxe stale stejna.Takze,bud ze sebe Honzik dela hlupacka a nebo si holt musi pockat,az misto do Ostravy bude letat za treba za ocean. :-))
Pro Petra na placu, (honza, 10.07.2007 00:02) celé vlákno | reagovat
Petiku, k tom,u muze jen napsat: LOL LOL:)))
To je mi ale povedena taskarice. Kdy jsi naposled letel, ze vis, ze u nas pivo rozlevame? A co jako nemame nabizet? To je na napojovem voziku a kazdy to vidi?...
pohled z druhý strany, (tom, 09.07.2007 23:54) celé vlákno | reagovat
Musím se číšníků pražáků trochu zastat.Je potřeba se na to podívat i ze strany majitelů hospod.Ufinancovat normální hospodu větší velikosti typu NP v centru Prahy,kde jsou měsíční nájmy na běžný evropský úrovni tedy ne deseti ,ale staticícový + energie,platy číšníků,DPH,atd......Česká kupní síla je jaká je ,pivo stojí euro ,ne 3 jako jinde venku v centru, tak je nasnadě ,že majitel aby vůbec přežil dá přednost turistům.Můžeme naříkat ,ale taková je realita.Až bude stát pivo v centru Prahy evropských 80-90 Kč jako jsou evropský náklady na provoz a češi takovou cenu piva bez rozpaků zaplatí tak není co řešit. Proč asi normálních hospod ůbývá a všude místo toho hernabar nebo casino?
NP, (Pavlas J., 09.07.2007 23:34) celé vlákno | reagovat
nejjednodušší bude když v NP dají ke vchodu ceduli a na ní bude místo "Vítáme Vás" nápis " Vstup jen s cizím pasem"
Pinglové, (Petr Jirásek, 09.07.2007 23:02) celé vlákno | reagovat
Pane Dan určitě máte pravdu ale za ty ceny v těch restauracích v centru Prahy nemůžou ty pinglové ale ty určují ty majitelé a řekněte mi prosím kde v evropě v hlavním městě přímo v centru jako je třeba vodičkova kde je NP. kde se najde restaurace kde za pivo dáte euro??? to by me fakt zajímalo a rád bych tam zavítal zdůraznuji RESTAURACE ne nějaký kiosek.. v Praze v centru je dost restaurací kde pivo je kolem 30 korun..
12345
Vyhledávání