úvod
homepage

Komentáře

článku: Malá piva v pražských minipivovarech II.

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
12345
 Zobrazit komentáře: podle času

Typický socialistický pingl, (jIŘÍ jOBÁNEK, 09.07.2007 11:43) celé vlákno | reagovat
Na to nelez nic říct. Troufám si říct, že jsem po evropských hospodách strávil dost času a utratil tam peněz, že bych si za to koupil snad barák. Ale nikde v zahraničí, ani v jiných městech ČR jsem se nesetkal s takovým přístupem jako v naší "goldene Prag". Do SRN jsem jezdil a jezdím velmi často a vždy jsem se setkal s neuvěřitelně přátelským a vstřícným přístupem, dokonce s Vámi personál konverzuje! I neobvyklé požadavyk vždy ochotně akceptuje. Podobně tomu bylo v Belgii. Ne jinak v GB. Opakovaně se mi stalo, že když jsem zasedl do nějakého pubu v Glasgow, London... nemohouce se rozhodnout mezi 10 real ale, dali mi ochutnat od každého 0,5dcl. Na mojí otázku, co platím, se tvářili, jako bych spadl z Marsu. U nás mohu konstatovat rovněž zlepšení v těchto službách, snad v každé naší vesnici se chovají lépe než v Prag. Milý pana Obermaire, jestliže vidíte ve své profesi zlatý důl tak jen tak dále. Měl by jste si však uvědomit, že nejste majitelem tohoto podniku, ale pouhý najatý pracovní. Ale Vy asi nic jiného neumíte a sebevědomí Vám dodává pouze finanční zisk. Vaše názory jsou typické pro "číšnickou gardu" doby ČSSR. Až mě z Vás mrazí. Doufám, že na Vás nikdy v budoucnu nenarazím.
To Weetek: Také si pamatuji na 10 leté výročí NMP ač jsem jedli a pili bohatě, chování personálu bylo strašné...
Omlouvám se všem čtenářům SP za drsnější tón, ale toto mě dokáže rozpálit..
Nemohou si za to sami?, (Zdeněk Obermaier, 09.07.2007 10:48) celé vlákno | reagovat
Dobrý den.Jsem číšnik a pracuji v jednom nejmenovanem podniku v centru Prahy,kde mame take prevažně zahranični klientelu.Předem uvadim,že kritizovany pivovar neznam,nikdy jsem v něm nepracoval a ani pořadně nevim kde je.Ale i u nas raději přivitame cizince.Oni na sobe nešetri a maji utratu v 6ti lidech napriklad 2278Kč,našinci ve stejném počtu 1278Kč.Zahranični hosté vam,(snad kromě Rusu ze Sibiře a malých "děrevniček",Francouzu a Slováků - budeme-li je počitat za cizince) zaplati 2500Kc a tzn.,ze vam daji 222Kc spropitneho.Jsou vychovani nechat zhruba 10%. Ceši vam zaplati 1300Kč a tudíš vam nechaji 22Kč.Tak se ptam,být vy všichni kritici majitelem nebo obsluhou,koho by jste vy asi raději chtěli ve svém podniku míti?? Já raději obsloužím 10 stolů milých cizinců a odnesu si domů 2222Kč,než se budu trápit s 10ti stolama zamindrákovanych zoufalců,kteří si z velké časti chodí do restauraci vylejvat zlost a osobni problemy a odnesu si domů 222Kč.A na argument,že sem jednou cizinci přestanou jezdit a zbydou nam jen takovy Ceši,kteři si zde stežuji ,rovnou pišu,že než obsluhovat je,tak raději pujdu(a asi nejen já) dělat něco jineho a oni si asi budou muset zvykat na neodbornou obsluhu se slovenskym nebo ukrajinskym přizvukem,protože to budou zřejmě poslední lidé,kteří budou schopni jejich arogantni a povyšené chovaní snášet!
S trochou do mlýna, (Jarin, 09.07.2007 08:49) celé vlákno | reagovat
Já jsem rovněž tento minipivovar navštívil.Poprvé jsme byli odehnáni se stejným výrokem vrátného "máme plno".Podruhé se mi poštěstilo.I když obsluha se k nám nechovala tak arogantně,jak je zde popisováno,přeci jenom jsme vycítili,že nejsme zrovna vítaní hosté.Nicméně pivo jsme ochutnali a bylo hrozné.Kyselá pachuť a jak napsal Slávista rovněž zapáchalo.Mohlo se stát,že se nepovedla várka.Rád bych ještě tento mini navštívil,ale po přečtení článků a reakcí,nevím...
Novoměstský..., (Slávista, 09.07.2007 08:27) celé vlákno | reagovat
... pivovar jsem míval rád. Ale zhruba poslední 3 roky je to tam ubohost. Potvrzuji mnohokrát zde napsané - nejíš? tak vypadni. Pivo tu navíc čas od času hezky zapáchá. A nevím - ty dva obhajovací komentáře, to je od té obsluhy, ne? Já se práci snažím dělat na 100%, někdy může dojít k přehmatu. Ale tady je to pořád. Úcta k zákazníkovi je pryč. Vysyp prachy, moc neotravuj a jdi! Mimochodem - jednou jsme tam jedli v pěti lidech a vybrali si z denního menu. Pro toho floutka z fotky jsme v tu chvíli byli póvl, neboť jsme opovrhli dražšími minutkami. Nevím, být majitelem, tenhle boy by letěl!
Pro pana Vraného, (Tomáš Maier, 08.07.2007 23:17) celé vlákno | reagovat
Já pouze popisoval zkušenost, která mě potkala před zhruba měsícem (respektive před dvěma lety). V této souvislosti mě jen napadá, že jste patrně v NP vydatně jedli a narazili na dobrou partu obsluhy. Ale to jsou jen moje spekulace.
U nás i zahraničí jsem už hezkou řádku minipivovarů projel a s žádným jsem neměl podobnou zkušenost.
Pořád si kladu otázku, proč se tak chovají, vždyď to z etického hlediska a z hlediska PR je naprosto příšerné.
Odpověď pro toma: Novoměstský pivovar, (Tomáš Maier, 08.07.2007 22:51) celé vlákno | reagovat
Pane Tome, jak jste přišel na to, že "nemám svůj vlastní minipivovar", že jsem "tak zdatný ekonom", že "všemu rozumím" a že "bych všechno dělal nejlíp"? Možná, že si jen nemohu vzpomenout, kde jste mě tak dobře poznal, mohl byste mi to prosím připomenout?
Ještě by mě zajímalo, z čeho usuzujete, že můj výkon v práci není 100%? Vy jste někdy viděl výsledky mé práce? Už to v mém článku zaznělo, ale přesto pro Vás ono sdělení ještě jednou zopakuji, já jsem výsledky práce personálu Novoměstského pivovaru poznal sám na vlastní kůži, HANBA BY MĚ FACKOVALA SE TAKHLE CHOVAT!
Ale personál v Novoměstském pivovaru bezesporu z čistě ekonomického hlediska funguje bezvadně, jak to ostatně popsal Josyfek...
Pracovni vykon, (Josyfek, 08.07.2007 22:18) celé vlákno | reagovat
Ja si myslim, ze zamestnanci uvedeneho ( a nejspis pravem kritizovaneho) minipivovaru plni pracovni povinnosti na vice jak 100%. Zisky rostou, do kapsy jim taky neco kapne(urcite vic nez od ceskych pivaru), jeste udelat podobne uvitani s becherovkou ala U Fleku...
Novoměstský pivovar, (Bohuslav Vraný, 08.07.2007 22:08) celé vlákno | reagovat
K uvedenému článku bych rád napsal, že jsem měl před časem v Novoměstském pivovaru zajištěnou rezervaci pro menší společnost přátel. Byl jsem naprosto spokojen, vše probíhalo k naší spokojenosti, personál byl vstřícný, ochotný, nebyly žádné problémy při placení, a přitom nikdo z nás nehovořil cizím jazykem. Tím chci říci, že asi možná platí, jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá... nemyslíte, pane Maiere a pane Beránku?
zamyšlení, (tom, 08.07.2007 21:25) celé vlákno | reagovat
Když si tady čtu, jak se otíráte o někoho a něco co moc neznáte, je mi Vás líto. Zamyslete se nad svým výkonem v práci, zda je tak bezchybný a 100%, že si dovolíte kritizovat.
Proč pan Maier nemá svůj minipivovar, když je tak zdatný ekonom a všemu rozumí a všechno by udělal nejlíp ???????
Novoměstský Pivovar, (Pavel, 08.07.2007 20:56) celé vlákno | reagovat
Mám také podobnou zkušenost s arogantní obsluhou a to jsem tam byl s 2 Rusy a útrata byla přes 10 000 Kč, za opoždění o 10 minut jsem byl kritizován, i když tam mají dobré pivo již nikdy a s nikým tam už nepůjdu. U Fleků to samé !
Novoměstský pivovar, (jaroslav stofko, 07.07.2007 20:35) celé vlákno | reagovat
tak to som moc prekvapený o tomto pivovare,pretože ja som tam bol v roku 2004 a ešte 2006 a vždy som mohol ochutnať výborné pivečko,je to trochu blbý prístup voči zákazníkovi,čo si myslia že my čechoslováci sme iný ako tí druhí.....
Som zberatel a dokonca som si mohol všetko nafotiť a dostal som aj tácky a pivo na koštovku za 11Kč 0,25l
Novoměstský pivovar - továrna na peníze, (Weetek, 07.07.2007 17:06) celé vlákno | reagovat
Bohužel, i já musím z posledních let vzpomínat jen na negativní zkušenosti.
Před nějakými pěti, šesti lety byla situace jiná a dokonce měli v pivovaru akci, že do poledne točili pivo za poloviční, tedy v té době snad až dumpingovou cenu! Chodívali jsme na něj s kamarády z ostatních vysokých škol mezi přednáškami a pan vrchní nehleděl na to, když jsme se zdrželi u piva i něco přes poledne. Naposled jsem se na samotné pivo dostal v roce 2003, když pivovar slavil desetileté jubileum. Už tehdy se na mě dívali trochu divně, ale to jsem přikládal tomu, že jsem obsluhu "obtěžoval" žádostí o jeden čistý výroční tácek do sbírky. Od té doby bohužel ani ťuk, když se tu a tam stavím během dne (večer jsem to už ani nezkoušel), vždy mě "vítá" nerudná obsluha a údajně zcela plný podnik. Nezbývá, než smutně uzavřít, že v honbě za ziskem zašel Novoměstský pivovar ze všech pražských mini asi nejdál a pro českého milovníka piva už je to podnik prakticky bez významu.
Obchodni inspekce, (Rudolf Beranek, 07.07.2007 13:06) celé vlákno | reagovat
Do Novomestskeho pivovaru jsem poslal obchodni inspekci. Dostanou mastnou pokutu a ten floutek se prestane usmivat.
super info, (Njorloj, 07.07.2007 12:34) celé vlákno | reagovat
Dekuju vsem za info, chystam do nasi megametropole vesnickou vypravu a tyhle info se vpravde hodi - ten novomestsky jen tak z hecu navstivim, priznavam, ze se mi jeste nikde nestalo, ze by me nekde nekdo vyhodil jen proto ze chci ochutnat jejich pivo a tak uz se docela tesim, vsechno je nekdy poprve...:-))
To foto, (Roman Holoubek, 06.07.2007 06:16) celé vlákno | reagovat
Úžasná fotka, zasloužila by si aby SPP uložilo tuto fotku do análů jako protiváhu snímku - "pohostinnost českého pohostinství".
souhlas s Tomem Maierem, (Roman Holoubek, 06.07.2007 05:57) celé vlákno | reagovat
Neochutnal jsem jen Suchdolské.
Jinak mé dojmy a a postřehy jsou velmi podobné.

U Fleků - přes onu velmi vysokou komerčnost se vás nikdo neptá zda máte hlad a můžete si sednout a dát jen jedno pivo. Zkuste vnímat vše ostatní jako folklór dnešní doby a stát se jen pozorovatelem. Jinak i já konstatuji - zhoršení kvality Flekovského piva.

Novoměstský - naprosto stejná situace - 3x mě vyhodili ode dveří, ale jelikož jsem jej vážně chtěl (znovu) ochutnat, použil jsem stejné lsti a byl jsem vpuštěn. Po mém odhalení už mi bylo (při objednávce druhého piva bez jídla) otevřeně naznačeno, že se se mnou nehodlají bavit - předložili mi účtenku - zaplať a vypadni!
Do Novoměstského už nikdy, (Dan, 06.07.2007 00:53) celé vlákno | reagovat
I já mám v Novoměstském pivovaru podobnou zkušenost. Před časem jsme tam pořádali firemní setkání. Rezervaci jsme zajišťovali přímo osobně na místě a při té příležitosti chtěli ochutnat místní pivo. Dalo nám opravdu hodně práce, než jsme pivo dostali a byli jsme požádáni ať ho vypijem rychle a zmizíme, když nebudem večeřet.
Firemní akce nakonec proběhla, i když rezervovaná místa nám byla bez našeho souhlasu vyměněna za jiná (místo nnás byli Němci) a personál nám dával na jevo, že jsme zde až na druhém, či kolikátém místě. U vedlejšího stolu seděli cizinci a tam se personál mohl přetrhnout.
Již nikdy tento podnik! Akce pořádáme jinde, kde si zákazníka váží a nechovají se jak arogantní ubožáci.
Novoměstský pivovar = ostuda !, (Zbyněk Holan, 06.07.2007 00:48) celé vlákno | reagovat
Moje zkušenost s NP sahá k počátku jeho existence do roku 1993, kdy to byl velmi příjemný podnik (k Čechům přátelský). Pak jsem ho opět navštívil někdy v roce 2000, kdy už probíhal zde popisovaný přístup. Otázka vrátného (přesně toho pindíka na fotce) zda jdeme na jídlo... pokud odpověď zněla ne či nevím, tak bylo obsazeno ! Pokud odpověď zněla ano, tak jsme byli vpuštěni. Od tohoto roku tam chodím pravidelně jednou či dvakrát v roce a situace je stále stejná !!! Dle mého názoru se jedná o nejhorší přístup k zákazníkovi nejenom ze všech minipivovarů, ale i všech restaurací, které jsem v Praze navštívil. Dále ani jídlo tam není příliš na úrovni a to nemluvím o přístupu číšníků k hostům. Zvláště při placení: několikrát se mi stalo, když jsem tento podnik navštívil se skupinou cizinců, kdy jsme objednali jídlo, tak při placení bylo na účtu až o 3 jídla navíc, vyjádřeno penězi až o 300 až 400 Kč navíc. Po reklamaci číšník odvětil: "asi jsem se spletl" a jídla odečetl. Asi se ptáte proč jsem tam dále chodil, že? To proto, že pivo je tam po celou dobu skutečně velmi dobré, byť v nabídce mají pouze světlý a tmavý ležák 11°. Jídla jsem po těchto zkušenostech přestal objednávat. Avšak při dotazu pindíka u dveří pravím: "samozřejmě jdeme na večeři!"

Ke komentáři někoho, kdo se podepsal jako Reakce: co znamená všeobecný přístup Pražáků??!!

Ke komentáři Rudolfa Beránka: asi máte namysli chování číšníků v centru Prahy (z valné většiny mimopražských chlapíků a dívek dle přízvuku...). Jinak v Praze je úroveň personálu skutečně velmi různá, nicméně toto zevšeobecnění je liché! V obecném hledisku je úroveň stejná jako kdekoli jinde v ČR, cestuji dost, abych to mohl posoudit, tedy není o nic horší či naopak o nic lepší než ve zbytku ČR !

Mé hodnocení minipivovarů v Praze:
Suchdol - nejedná se o klasický minipivovar, ale o "zkušební minipivovar ČZU", který nemá vlastní restauraci (nevidíte varnu, atd.). Své pivo prodává v areálu ČZU v různých restauracích a to na soutoči s jinými pivy. Já ho chutnal na podzim 2006 a pivo bych hodnotil podprůměrně 5,5 světlé (na stupnici 1 až 9; 1 božské, 9 naprosto nepitelné) a 6,5 tmavé.

Strahov - Amber 4; tmavá 14° 5; pšeničné 3,5; Vánoční speciál 2005 (2006 jsem bohužel nestihnul) 3,5; Jarní speciál 5. Cena nadprůměrná 75,- Kč/0,5 l.

Bulovka - světlý ležák nyní 4 (kromě červnového - to hodnotím 6,5 - více než podprůměrné); pšenice červen 4; tmavý ležák červen 3,5; Münchner Helles z dřevěného sudu 2,5 - lahůdka.

U Fleků - déle než rok jsem nepil, ale dle článku vidím, že se nic nezměnilo: otravná hudba/potažmo hudebníci, nabízené Becherovky (máte dojem, že jde o pozornost podniku, ale na účet Vám připíší 75,- Kč/0,04l !!), pivo (počátkem 90. let minulého století mé nejoblíbenější tmavé pivo vůbec) nyní hodnotím 6,5 více než podprůměrné, na to, že se jedná o tm. 13° v těle připomíná tm. 10° velmi často kysele navinulá - hrůza za hodně peněz (naposledy jsem platil 59,- Kč/0,4 l) !!!

Novoměstský pivovar - zajímavý interiér a dobré pivo, 11°hodnotím 3,5 a 11°tm. 4 za rozumnou cenu 35 Kč/0,5 l. Ale personál naprostá tragedie !!!

U Medvídků - rarita! - pivo kvasí ve dřevěných spilkách a zraje ve dřevěných sudech. Oldgott 13° polotm. hodnotím 2,5 (červen), X-33 hodnotím 2,5 (květen) na rozdíl od jiných si myslím, že i více než 0,2l je žádoucí. Lahůdka. Je to takový likérek.

Pivovarský dům - pivo dobré nicméně k jídlu mám dlouhodobě výhrady, již od roku 1998... světlý ležák 11° 3,5; tmavý ležák 11° 4; pšeničné 4; višňové - ochucený světlý ležák 3,5 - můj favorit mezi ochucenými pivy; pivní sekt 3,5 - velmi příjemná chuť po muškátu a bezu - zajímavost; banánové - ochucené pšeničné pivo s banánovým chipsem v pěně 5,5 - příliš umělá chuť. Jihoměšťan 11,5° (leden) hodnotím 2,5 - lahůdka s vysokou hořkostí (44 IBU) a s chmelením za studena (Martine díky!).

Všem minipivovarům zdar i budoucím !!!
Arogance, (Rudolf Beranek, 05.07.2007 21:00) celé vlákno | reagovat
No jo, Novomsetsky pivovar a vubec cela Praha je aroganci personalu v hospodach vyhalsena. Ale prijdou zmeny, pocet turistu klesa a konkurence je vic a vic...
Novoměstský a ty druhé, (Staňa, 05.07.2007 19:28) celé vlákno | reagovat
S Novoměstským pivovarem mám stejnou dvojnásobnou zkušenost.Musel bych být asi blbý,kdybych to zkoušel potřetí.Honba za zlaťáky je víc než jasná.Ostatně stačí porovnat ceny piva v jednotlivých minipivovarech na území Moravy,Čech a Prahy...
12345
Vyhledávání