úvod
homepage

Komentáře

článku: English ales I.

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
12
 Zobrazit komentáře: podle vláken

Re: Re: Re: British Beer v Polsku, (Martin Štros, 29.04.2008 21:07) celé vlákno | reagovat
napadá mě otázka, co má vlastně kvalita piva společného se státem, v němže bylo pivo uvařeno. Dle mého názor absolutně nic. Dneska je možné kdekoliv uvařit cokoliv, nejlepší pivo světa na území Polska i Albánie, největší humus v Německu a Česku, stejně jako naopak. Jakékoliv rozdělování piv na "česká", "polská" či "albánská" je asi tak nesmyslné, jako soudit lidi podle toho, jestli jsou ze Žižkova nebo Vinohrad... tak asi tak
Re: Re: Re: Baltic Porter - Baltika 6, (AirJohn2, 29.04.2008 18:22) celé vlákno | reagovat
muzete nam prosim na sebe poslat kontakt na redakce@svetpiva.cz? Diky
E-300, (Ludwig, 29.04.2008 16:31) celé vlákno | reagovat
Jak bys definoval slovo "hodne"?
Ja osobne vim jen o: Nova Paka, Rohozec, Vyskov.. hmm ; tot vse..
Kdo jeste cpe E-300 do piva??
Dik za odpoved.
Re: Re: Baltic Porter - Baltika 6, (MirEgg, 29.04.2008 11:55) celé vlákno | reagovat
E 300 je obyčejný vitamín C a do piv ho cpe hodně českých pivovarů :-( V Německu by si to holt nedovolili ;-)
Re: British Beer v Polsku, (MirEgg, 29.04.2008 11:52) celé vlákno | reagovat
John King Polska se tváří, že na svých stránkách na adrese http://johnkingpolska.pl/ usilovně pracuje. Zatím se však zmohli jen na kontaktní telefony...
Re: Re: British Beer v Polsku, (Weetek, 29.04.2008 11:18) celé vlákno | reagovat
Ještě drobnost k tomu, jak máme výborná piva NA ROZDÍL od Poláků. není to samozřejmě pravda, i v Polsku se vaří mnoho dobrých a zajímavých piv. Jistě, takový Lech je třeba podobně zbytečné pivo jako naše G10 (a řada dalších), ale některé menší i větší pivovary v Polsku umí opravdové lahůdky. Vloni byla v PKK degustace polských piv moderovaná polským pivním publicistou, jehož jméno mi k mé hambě vypadlo z hlavy. Některá piva byla nadmíru vynikající, namátkou mě napadají oba prezentované portery (Strzelec a Okocim) výborný bock Kozlak. Takže paušální odsuzování polských piv je mimo, jako ostatně paušální odsuzování čehokoliv.
Re: Re: Baltic Porter - Baltika 6, (Lukáš Houska, 29.04.2008 09:32) celé vlákno | reagovat
Cena byla vloni na podzim myslím 35 Kč.
Re: Baltic Porter - Baltika 6, (Petr Žalio, 28.04.2008 21:53) celé vlákno | reagovat
Dík za výborný tip, Baltika 6 Porter je jeden z nejlepších baltických porterů v Rusku. Nevíte jaká je asi cena cca?
Díky
Re: Baltic Porter - Baltika 6, (Ludwig, 28.04.2008 19:32) celé vlákno | reagovat
U "ruskych" piv doporucuju mit oci otevreny.
Taky jsem uz v original ruskym obchode koupil 100% rusky piva , v 1,5L PETce a jak se ukazalo, nejenze byly opravdu nepitelny, s E-300 (antioxydanantem), navic byly jeste vareny v pivovaru Nova paka.. Hmm...
Dobra podelavka.. Takovej patok uz vzivote nekoupim!
Baltic Porter - Baltika 6, (Lukáš Houska, 28.04.2008 19:13) celé vlákno | reagovat
Vynikající zástupce baltických porterů - Baltika číslo 6 je v Praze k zakoupení (tedy ještě na podzim byla, leč nečekám změnu) v prodejně Kalinka ve Volutově ulici, kousek od stanice metra Hůrka. Je to "ruský" obchůdek a mají kompletní sadu Baltiky (0-9) a další ruská piva (ta bohužel v PET balení...).
Re: Re: Re: Jsme Češi, pijme tedy česká piva ???, (Martin Štros, 28.04.2008 19:07) celé vlákno | reagovat
To je pořád dokola. Žalio neúnavně šije do čekého piva, český pivař vrací úder. Nechcete toho už nechat a pít si všichni co chcete? A psát spíš poznatky a výměny zkušenosztí, místo přesvědčování o to m co se má a nemá pít?
Re: Re: Jsme Češi, pijme tedy česká piva ???, (Weetek, 28.04.2008 17:48) celé vlákno | reagovat
No, doufám, že tohle je míněno jen jako velký vtip, milý Čechu/Antihnusáku. Tak jako hermelín není camembert, ani pardubický porter není totéž, co třeba porter od A. le Coqa. To nemám z reklamy, ale z vlastní zkušenosti. Takže nejen nadhled, ale i přehled, kolego! Bohemka taky není opravdové šampaňské :-)
Re: Re: Jsme Češi, pijme tedy česká piva ???, (jiri.kana, 28.04.2008 17:07) celé vlákno | reagovat
Kde máme vynikající porter z Pardubic? Možná tak na Pardubicku...

A co když někde náhodou vaří lepšího portera, než v Pardubicích? To ho mám zavrhnout jenom kvůli národnímu cítění?
Re: Jsme Češi, pijme tedy česká piva ???, (čech, 28.04.2008 16:58) celé vlákno | reagovat
Baltický Porter.. máme přece vynikajicí porter z Pardubic, a camembertu se tady v čechách říká hermelín.. takže se, milý Weetku tolik nenechávej zblbnout cizáckejma reklamama, skodí to národnimu cítění i Tobe samotnýmu!
Jsme Češi, pijme tedy česká piva ???, (Weetek, 27.04.2008 18:17) celé vlákno | reagovat
A proč?, ptám se! Respektive přesněji, proč JENOM česká piva? Když mám chuť na baltic porter (a to já mám, protože je to pivo velmi komplexní a zajímavé chuti), těžko si ho mohu dopřát v české produkci, prostě proto, že ho žádný český pivovar nevaří. takže velmi rád sáhnu po výrobku pivovaru zahraničního. To je jako s dobrými sýry. Mám si odepřít potěšení z francouzského camembertu jen proto, že u nás se dělá akorát Apetito? Rozhled, milý antihnusáku, a nadhled! Chce to nadhled!
Re: Re: British Beer v Polsku, (Honza Kočka, 26.04.2008 16:41) celé vlákno | reagovat
Ono nas tech "blaznu" bude urcite vic:)

Myslim, ze omezovat se jen na ceska piva je celkem chyba. I u ostatnich pivnich narodu se najdou piva, event. pivni styly, ktere by i zarytemu ceskemu pivari(nemluvim o konzumentovi),mohla chutnat. Toz tak...
Re: British Beer v Polsku, (antihnusák, 26.04.2008 13:42) celé vlákno | reagovat
Narozdíl od Polska máme vynikající pivo, takže nepotřebujeme importovat. A těch pár bláznů jako PŽ a JJ to nevytrhne. Jsme Češi, pijme tedy česká piva. Moraváci možná radši nějaké lahůdky z ciziny. Proti gustu žádný dišputát. Ale pořád ČR jen pivně schazovat značí u pánů o mnohém ...
British Beer v Polsku, (Petr Žalio, 26.04.2008 11:05) celé vlákno | reagovat
Pokud by se někomu zdálo, že je malá šance tyto lahůdky ochutnat, tak opak je pravdou. Díky dovozci John King Polska, je možné všechny dané typy piv koupit kousek za hranicemi v Polsku v francouzských hypermarketech. Nej výběr má Auchan, pot. L´ECLERC.
Ceny jsou přijatelné díky slabé libře(cc 50-60,-Kč/ 0,5l či pintu).
Kromě běžných Ales jsem narazil na skutešné skvosty, jako jsou značky FULLERS (London Pride Ale, ESB-Extra Special Bitter), YOUNGS (Old Nick-Barley Wine, Double Chocolate Stout, medové Waggle Dance Ale) , MARSTONS (IPA), SHEPERD NAME (Spitfire, Bishop Finger, 1698 - Strong Ale) a dokonce i na řezané Old Ale STRONG SUFFOLK.
Dále skotské BELHAVEN 80s a spousty Baltic Porters nejen z Polska, ale také z Pobaltí (Litva, Lotyšsko) a Ukrajiny (Lvivskij Porter)ap.
Narazíte určitě i na jiná britská piva i belgická (lambics,wit,red,trappe,abbey), francouzská(scotch,BDG), holandská,německá. Bohužel dovozce nemá web stránky (alespoň se mi je nepodařilo najít), kde by byla kompletní nabídka.
Škoda, že ČR se opět nechala zahanbit, a zařadila se zase o kousek zpět:).
Jsem zvědavý, kdy nás v nabídce importovaných piv předběhne Albánie (pokud se již nestalo?):)
12
Vyhledávání