úvod
homepage

Komentáře

článku: Deset královských let

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Nostalgie, (Tomáš Semrád, 18.04.2005 09:32) celé vlákno | reagovat
Díky krušovické černé desítce jsem přišel na chuť pivu jako takovému. Zpočátku mé "pivní kariéry" jsem pil pouze toto. Avšak postupem času jsem poznával chuťově mnohem zajímavější a originálnější piva, která dnes upřednosňuji a vyhledávám. Dnes tak ve mně akorát zůstaly vzpomínky na moje pivní začátky v souvislosti s Kruškami. Tehdy také bylo podstatně víc hospod, které ho měly na čepu. Teda alespoň v Brně. Musím souhlasit s názorem Romana, že dnes prakticky jen Mušketýr je z portfolia Krušovic pivo, které má jistý chrakter a které mně oslovuje, ostatní se už opravdu bohužel přiblížili evropskému standardu. Ale i přesto jsem Krušovicím vděčný za to, že ve mně tehdy dokázaly vyvolat zdravou závislost na pivu jako nápoji a vzbudit ve mně o něj zájem. Díky. Do dalších deseti let jim proto přeji, aby se tak trochu dokázaly postavit stávajícímu vývoji a poněkud tím pivním kolem pohnuly trochu zpátky. Určitě by to nebylo na škodu věci.
nekalá soutěž, (Petr Sitař, 13.02.2005 23:33) celé vlákno | reagovat
Nejenom výstavbou nového pivovaru, razantním a nákladným marketingem a tehdy i skvělým jménem mezi veřejností byl umožněn raketový vzestup. Ale i nekalou soutěží ve formě uzavíraní smluv s hostinci jež je zavazovaly k nákupu zlatavého moku výhradně od příslušného výrobce, za což jim Úřad pro ochranu hospodářské soutěže udělil v roce 1998 směšnou pokutu 250 tisíc korun, kterou po odvolání neskutečně snížil na cca pětinu. To se pak porušují zákony?!
Tehdy pan Pavel Gregorič ragoval v tisku (Mladá fronta DNES z 21.04.1998) takto:
"Já se domnívám, že postupujeme správně, protože tak hájíme oprávněný zájem zákazníka i pivovaru". Podle něho závazek exkluzivního odběru v každé restauraci zajišťoval konzumentovi to nejdůležitější - jistotu, že pije právě takové pivo, které si objednal. "Navíc, pokud uzavřeme s restaurací smlouvu o výhradním prodeji, pak je to většinou na základě jejího výběrového řízení," dodal Gregorič.
Dr. Oetker, (Martin Borský, 07.02.2005 22:19) celé vlákno | reagovat
Jako asi většina z pivovarských příznivců, pamatuji Krušovice ještě s velkým K. Od spuštění výroby ve zcela nové fabrice, postavené na zelené louce ve druhé polovině 90. let se o tradičním českém pivu nedá mluvit. Sledujete to také? Čím větší kolos se angažuje ve vaření piva, tím je toto pivo nepitelnější. Krušovice "vaří" Dr. Oetker...
Opravdu nejlepší rok?, (Roman Holoubek, 01.02.2005 12:17) celé vlákno | reagovat
Pan ředitel píše o roku 2004 jako nejúspěšnějším. nevím jak v oblasti zisku, ale ve výstavu šlo o rok, kdy se podařilo zvrátit sestupnou tendenci výstavu.

V historii zatím nejvyššího výstavu dosáhli v roce 1997 a to 1.002.802 hl. Od té doby nastal výrazný pokles zvrácený až v roce loňském.

Domnívám se, že raketový vzestup byl umožněn nejen výstavbou pivovaru, nejen razantním a nákladným marketingem, ale tehdy i skvělým jménem mezi veřejností (i já mám milé vzpomínky na chuťově výtečné regionální Krušovice). Jak ale začala z tohoto velkopivovaru vycházet europiva, nastal výrazný pokles zájmu, to je ten propad. Až se vrátili k Mušketýrovi (našim jazýčkům chuťově bližšímu). Nejprve jedenáctkou, pak (k vůli možnosti většího rozšíření, objemu i ceny) přešli na desítku. (Mimochodem obsahuje i malé procento pšenice, čímž je chuť bohatší). To je jediné, co se ještě od Krušovic dle mého názoru dá pít.
Co to je?, (Jiří Kaňa, 31.01.2005 09:17) celé vlákno | reagovat
Co to je? Třeba připomínka jednoho malého krušovického výročí a snad i podnět k diskusi o tom, kam to v Krušovicích za ty roky dopracovali.
Jistě jste si všimnul, že PR materiály zařazujeme mezi články jen zřídka a patřičně označené (a nebojte se, hodláme v tom setrvat). Tenhle nám zrovna připadal přijatelný.
Mimochodem, 1.4. bude hůř...
Co to je?, (Kovar, 31.01.2005 08:54) celé vlákno | reagovat
To si snad děláte srandu? Dnes není 1.4.
Vyhledávání