Komentáře
článku: Deset královských let
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit komentáře:
podle vláken
Díky krušovické černé desítce jsem přišel na chuť pivu jako takovému. Zpočátku mé "pivní kariéry" jsem pil pouze toto. Avšak postupem času jsem poznával chuťově mnohem zajímavější a originálnější piva, která dnes upřednosňuji a vyhledávám. Dnes tak ve mně akorát zůstaly vzpomínky na moje pivní začátky v souvislosti s Kruškami. Tehdy také bylo podstatně víc hospod, které ho měly na čepu. Teda alespoň v Brně. Musím souhlasit s názorem Romana, že dnes prakticky jen Mušketýr je z portfolia Krušovic pivo, které má jistý chrakter a které mně oslovuje, ostatní se už opravdu bohužel přiblížili evropskému standardu. Ale i přesto jsem Krušovicím vděčný za to, že ve mně tehdy dokázaly vyvolat zdravou závislost na pivu jako nápoji a vzbudit ve mně o něj zájem. Díky. Do dalších deseti let jim proto přeji, aby se tak trochu dokázaly postavit stávajícímu vývoji a poněkud tím pivním kolem pohnuly trochu zpátky. Určitě by to nebylo na škodu věci.
Nejenom výstavbou nového pivovaru, razantním a nákladným marketingem a tehdy i skvělým jménem mezi veřejností byl umožněn raketový vzestup. Ale i nekalou soutěží ve formě uzavíraní smluv s hostinci jež je zavazovaly k nákupu zlatavého moku výhradně od příslušného výrobce, za což jim Úřad pro ochranu hospodářské soutěže udělil v roce 1998 směšnou pokutu 250 tisíc korun, kterou po odvolání neskutečně snížil na cca pětinu. To se pak porušují zákony?!
Tehdy pan Pavel Gregorič ragoval v tisku (Mladá fronta DNES z 21.04.1998) takto:
"Já se domnívám, že postupujeme správně, protože tak hájíme oprávněný zájem zákazníka i pivovaru". Podle něho závazek exkluzivního odběru v každé restauraci zajišťoval konzumentovi to nejdůležitější - jistotu, že pije právě takové pivo, které si objednal. "Navíc, pokud uzavřeme s restaurací smlouvu o výhradním prodeji, pak je to většinou na základě jejího výběrového řízení," dodal Gregorič.
Tehdy pan Pavel Gregorič ragoval v tisku (Mladá fronta DNES z 21.04.1998) takto:
"Já se domnívám, že postupujeme správně, protože tak hájíme oprávněný zájem zákazníka i pivovaru". Podle něho závazek exkluzivního odběru v každé restauraci zajišťoval konzumentovi to nejdůležitější - jistotu, že pije právě takové pivo, které si objednal. "Navíc, pokud uzavřeme s restaurací smlouvu o výhradním prodeji, pak je to většinou na základě jejího výběrového řízení," dodal Gregorič.
Jako asi většina z pivovarských příznivců, pamatuji Krušovice ještě s velkým K. Od spuštění výroby ve zcela nové fabrice, postavené na zelené louce ve druhé polovině 90. let se o tradičním českém pivu nedá mluvit. Sledujete to také? Čím větší kolos se angažuje ve vaření piva, tím je toto pivo nepitelnější. Krušovice "vaří" Dr. Oetker...
Pan ředitel píše o roku 2004 jako nejúspěšnějším. nevím jak v oblasti zisku, ale ve výstavu šlo o rok, kdy se podařilo zvrátit sestupnou tendenci výstavu.
V historii zatím nejvyššího výstavu dosáhli v roce 1997 a to 1.002.802 hl. Od té doby nastal výrazný pokles zvrácený až v roce loňském.
Domnívám se, že raketový vzestup byl umožněn nejen výstavbou pivovaru, nejen razantním a nákladným marketingem, ale tehdy i skvělým jménem mezi veřejností (i já mám milé vzpomínky na chuťově výtečné regionální Krušovice). Jak ale začala z tohoto velkopivovaru vycházet europiva, nastal výrazný pokles zájmu, to je ten propad. Až se vrátili k Mušketýrovi (našim jazýčkům chuťově bližšímu). Nejprve jedenáctkou, pak (k vůli možnosti většího rozšíření, objemu i ceny) přešli na desítku. (Mimochodem obsahuje i malé procento pšenice, čímž je chuť bohatší). To je jediné, co se ještě od Krušovic dle mého názoru dá pít.
V historii zatím nejvyššího výstavu dosáhli v roce 1997 a to 1.002.802 hl. Od té doby nastal výrazný pokles zvrácený až v roce loňském.
Domnívám se, že raketový vzestup byl umožněn nejen výstavbou pivovaru, nejen razantním a nákladným marketingem, ale tehdy i skvělým jménem mezi veřejností (i já mám milé vzpomínky na chuťově výtečné regionální Krušovice). Jak ale začala z tohoto velkopivovaru vycházet europiva, nastal výrazný pokles zájmu, to je ten propad. Až se vrátili k Mušketýrovi (našim jazýčkům chuťově bližšímu). Nejprve jedenáctkou, pak (k vůli možnosti většího rozšíření, objemu i ceny) přešli na desítku. (Mimochodem obsahuje i malé procento pšenice, čímž je chuť bohatší). To je jediné, co se ještě od Krušovic dle mého názoru dá pít.
Co to je? Třeba připomínka jednoho malého krušovického výročí a snad i podnět k diskusi o tom, kam to v Krušovicích za ty roky dopracovali.
Jistě jste si všimnul, že PR materiály zařazujeme mezi články jen zřídka a patřičně označené (a nebojte se, hodláme v tom setrvat). Tenhle nám zrovna připadal přijatelný.
Mimochodem, 1.4. bude hůř...
Jistě jste si všimnul, že PR materiály zařazujeme mezi články jen zřídka a patřičně označené (a nebojte se, hodláme v tom setrvat). Tenhle nám zrovna připadal přijatelný.
Mimochodem, 1.4. bude hůř...
To si snad děláte srandu? Dnes není 1.4.
Vyhledávání