úvod
homepage

Komentáře

článku: Co nového u Ferdinanda?

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Ferdo, drž se!, (Tomáš Semrád, 19.04.2007 07:50) celé vlákno | reagovat
Ano i já jsem zahlédl před časem, tuším v prosinci 2006 v Hospodářských novinách inzerát na odkoupení dluhů Pivovaru Ferdinad...No snad nebude tak zle!
Co se týká ekonomiky Ferdinada, tak rozhodně jeho "nepříznivá" situace (pokud opravdu existuje) není Martine příčinou toho, že Carefour vycouval z Česka a lahvové benešovské pivo tak ztratilo odbyt. Tento řetězec, i když dával hodně příležitostí malým pivovarům (nejen Ferdovi), zas neměl tady tolik svých obchodních jednotek, aby významně ovlivnil prodeje toho kterého z nich (tedy i Ferdy). Proto také z Česka odešel, chyběl mu podíl, který předpokládal, že získá. Mimochodem v brněnském Globusu se celkem dobře prodává "červený" speciálek "Sedm kulí", takže zas tak špatně bych to neviděl. Spíš si myslím, že špatnou strategií benešovského pivovaru je velká orientaci na diskonty typu Lídl (těch už je u nás na můj vkus nebetyčně) a na v nich prodávaná lehká piva....
Každopádně držím Ferdovi palce, i když s ním do kontaktu často nepřijdu, tak jeho dvanáctka je hodně dobrá a jeho ztráta z české pivní mapy by mě hodně bolela...Na pivovar Nová Paka byl svého času vyhlášen konkurs, avšak on i během něj vyráběl a zůstal tady s náma. Důležité je prokázání živataschopnosti a budoucnosti, pak se případný další kupec vždy najde!
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání