úvod
homepage

Co nového u Ferdinanda? vytisknout článek

Přidáno: 23. června 2004  •  Autor: Pavel Houser
průměrné hodnocení Hodnocení: 2,7 hodnotících Hodnotících: 57 počet zobrazení Zobrazeno: 4030x

Jaká je současnost a budoucnost benešovského pivovaru očima jeho provozovatelů? Přinášíme vám souhrnné informace z tiskové konference.

1.Dnes pochází 80 % příjmů benešovského pivovaru z prodeje lahvového piva. Není proto divu, že by podnik rád tento poměr změnil a chce být více vidět i v restauracích.

2.Pro zviditelnění pivovar rozjíždí novou reklamní kampaň. Ta bude probíhat zejména v regionálních médiích, s ústředními slogany "Ferdinand - skutečné pivo" a "Našli společnou řeč". V kampani bude pivo prezentováno jako nástroj sblížení protikladů. Podle představ pivovaru tak na billboardech najdou „společnou řeč“ kupříkladu jeptiška a žena vzhledem připomínající prostitutku. Nedílnou součástí kampaně má být i změna grafické prezentace pivovaru. Dočkáme se tak nového loga (s důrazem na kombinaci tmavozelené a zlaté), etiket, i nové podoby internetové prezentace pivovaru (http://www.pivovarbenesov.cz/, zatím není zcela funkční).

 V pozadí si všimněte nového loga. Je vidět, že vychází z původního.
V pozadí si všimněte nového loga. Je vidět, že vychází z původního.

3.Pivovar se hodlá více zaměřit na produkci plechovkového piva a to jak pro domácí trh, tak na vývoz.

4.Benešovští hodlají nadále klást důraz především na světlou dvanáctku a desítku. Vedení firmy se tak přiklání k názoru, že produkce speciálů je pro malé pivovary cestou do pekel, zejména díky vysokým nákladům na jejich zavádění v kombinaci s jejich nízkým odbytem.

5.V Benešově se na rozdíl od některých velkovýrobců stále vyrábí klasickým způsobem. To znamená, že ležák zraje 60–70 dní. Pivovar však hodlá do nových technologií investovat 20 milionů Kč (z toho letos 13 mil.). Loni vystavili 109 000 hl, což odpovídá přibližně 23. místu v ČR, letos je v plánu 125 000 hl.

Závěrem, po všech optimistických vizích prezentovaných podnikem, dovolte taky názor autora. V regionu je hlavním konkurentem Ferdinanda Gambrinus. Na tiskové konferenci jsem se proto představitelů Benešovského pivovaru zeptal, zda dokáží zajistit, aby se jejich pivo točilo v náležité kvalitě. Prý to pokládají za svou prioritu. Přiznám se, že toto pokládám obecně za neduh malých pivovarů. Často nemají prostředky (speciálně k tomu určené zaměstnance apod.), aby hostince kontrolovali, eventuálně jsou rádi, že jejich pivo vůbec točí a nejsou ve vyjednávací pozici, která by umožňovala provozovateli hospody něco diktovat. I proto pokládá řada lidí "standardní géčko" ve vesnických hospodách za bezpečnější čepovanou volbu a pivo z malých pivovarů si raději kupují lahvové v řetězcích nebo ve specializovaných prodejnách.

Uvidíme tedy, jak bude Benešovský pivovar ve své snaze o zajištění kvality úspěšný. Nic jiného mu ovšem nezbývá, protože jen prodejem v obchodních řetězcích se malé pivovary mohou jen obtížně uživit. A navíc - popularita značky se zkrátka nebuduje v supermarketech, ale u hospodského stolu.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 20 komentářů, poslední komentář: 07.05.2009 14:58 Komentovat
Kde jsou dobrá piva ladislav07.05.2009 14:58
Hledám místa prodeje poblíž Zruče nad Sázavou. Zajímají mě piva Hubert - Kácov a 7...
Kvasnicový Ferdinand Petr Buriánek04.04.2009 12:24
Dnes měli v pivovarské prodejně nefiltrovaný ležák (45 Kč/1,5 l) a nef. 7 kulí (50...
Re: Re: Kvasnicový Ferdinand Petr Buriánek16.03.2009 21:34
Jasně, MDT 24. 3. 09, ale pivo v pořádku. U toho nefiltrovaného ležáku asi hodně záleží...
Re: Kvasnicový Ferdinand Jiří Kaňa16.03.2009 19:47
A dáte vědět, až bude? Já tam byl teď v pátek, nefiltrovaný ležák mi zrovna moc...
Kvasnicový Ferdinand Petr Buriánek16.03.2009 15:29
Tuto sobotu jsem trávil v Benešově a tak jsem na chvilku zaskočil do pivovarské prodejny. V...
pomoc... Martin Štros19.04.2007 20:49
asi bychom měli trošku víc bumbat Ferdíka než obvykle, každá vypitá lahev dobrá!
Benešov a jejho piva Tomáš Semrád19.04.2007 15:20
No já zmínil těch "Sedm kulí" ve smyslu, že když se někde daří tomuto speciálu,...
Prodej honza19.04.2007 13:00
No, abychom se zde nehandrkovali jako u diskuse u Herolda. Ono je sice hezky, ze v jedny prodejne...
Vyhledávání