úvod
homepage

Komentáře

článku: Co nového u Ferdinanda?

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Kde jsou dobrá piva, (ladislav, 07.05.2009 14:58) celé vlákno | reagovat
Hledám místa prodeje poblíž Zruče nad Sázavou. Zajímají mě piva Hubert - Kácov a 7 kulí - Benešov. Nechce se mi ani do jednoho z uvedených měst, něco blíž.
Díky
Kvasnicový Ferdinand, (Petr Buriánek, 04.04.2009 12:24) celé vlákno | reagovat
Dnes měli v pivovarské prodejně nefiltrovaný ležák (45 Kč/1,5 l) a nef. 7 kulí (50 Kč/1,5 l).
Kvasnicový Ferdinand, (Petr Buriánek, 16.03.2009 15:29) celé vlákno | reagovat
Tuto sobotu jsem trávil v Benešově a tak jsem na chvilku zaskočil do pivovarské prodejny. V lednici tam mají v PET lahvích na prodej kvasnicový ležák (velmi dobrý). Dále tam prodávali v akci Sedm kulí 5 Kč/0,5l lahev. Koncem března by mělo být k dostání Sedm kulí v nefiltrované verzi.
Re: Kvasnicový Ferdinand, (Jiří Kaňa, 16.03.2009 19:47) celé vlákno | reagovat
A dáte vědět, až bude? Já tam byl teď v pátek, nefiltrovaný ležák mi zrovna moc nechutnal, ale pro nefiltrovaných 7 kulí bych se tam vypravil rád.
Ta akce byla zjevně kvůli končící DMT. Ale potěšila :-)
Re: Re: Kvasnicový Ferdinand, (Petr Buriánek, 16.03.2009 21:34) celé vlákno | reagovat
Jasně, MDT 24. 3. 09, ale pivo v pořádku. U toho nefiltrovaného ležáku asi hodně záleží na čerstvosti... Jestli se tam koncem března dostanu, tak jistě dám vědět.
pomoc..., (Martin Štros, 19.04.2007 20:49) celé vlákno | reagovat
asi bychom měli trošku víc bumbat Ferdíka než obvykle, každá vypitá lahev dobrá!
Benešov a jejho piva, (Tomáš Semrád, 19.04.2007 15:20) celé vlákno | reagovat
No já zmínil těch "Sedm kulí" ve smyslu, že když se někde daří tomuto speciálu, mimochodem, velmi povedenému, proč by se v jiných obchodech nedařilo třeba jejich ležáku, černému pivu či desítce, namísto těch diskontních piv...Možná se na ně až zbytečně orientují, no nevím...Mně jejich ležák chutná, rozhodně se nemusí za nic stydět a je škoda, že to valí přes ty laciná piva.
Co víš Honzo, třeba do zahraničí vozí své pivo, ale tam se prodává pod značkou belgického Jupilera...:-), pamatuješ?
Prodej, (honza, 19.04.2007 13:00) celé vlákno | reagovat
No, abychom se zde nehandrkovali jako u diskuse u Herolda. Ono je sice hezky, ze v jedny prodejne "jede" special, ale to pivovar velikosti Benesova nevytrhne.

Nejspis je dost pravdy na tom, ze podil jejich znacky na celem vystavu je maly, tudiz zbytek delaji diskonty. A ty zpravy,ze budou vozit do UK, Nemecka...

A ted se zatim propousti cast lidi. Jeste ze je pivovar v centru, treba ho nekdo koupi na lofty a zachova vyrobu alespon v malem.

Ferdo, drž se!, (Tomáš Semrád, 19.04.2007 07:50) celé vlákno | reagovat
Ano i já jsem zahlédl před časem, tuším v prosinci 2006 v Hospodářských novinách inzerát na odkoupení dluhů Pivovaru Ferdinad...No snad nebude tak zle!
Co se týká ekonomiky Ferdinada, tak rozhodně jeho "nepříznivá" situace (pokud opravdu existuje) není Martine příčinou toho, že Carefour vycouval z Česka a lahvové benešovské pivo tak ztratilo odbyt. Tento řetězec, i když dával hodně příležitostí malým pivovarům (nejen Ferdovi), zas neměl tady tolik svých obchodních jednotek, aby významně ovlivnil prodeje toho kterého z nich (tedy i Ferdy). Proto také z Česka odešel, chyběl mu podíl, který předpokládal, že získá. Mimochodem v brněnském Globusu se celkem dobře prodává "červený" speciálek "Sedm kulí", takže zas tak špatně bych to neviděl. Spíš si myslím, že špatnou strategií benešovského pivovaru je velká orientaci na diskonty typu Lídl (těch už je u nás na můj vkus nebetyčně) a na v nich prodávaná lehká piva....
Každopádně držím Ferdovi palce, i když s ním do kontaktu často nepřijdu, tak jeho dvanáctka je hodně dobrá a jeho ztráta z české pivní mapy by mě hodně bolela...Na pivovar Nová Paka byl svého času vyhlášen konkurs, avšak on i během něj vyráběl a zůstal tady s náma. Důležité je prokázání živataschopnosti a budoucnosti, pak se případný další kupec vždy najde!
Ferda, (Petr Buriánek, 18.04.2007 13:13) celé vlákno | reagovat
To Standa Jakoubek: Jojo, to černý tam mají vynikající.
to by byla škoda, (Standa Jakoubek, 18.04.2007 10:28) celé vlákno | reagovat
to by byla sakre škoda, kdyby Ferdinanda zavřeli; občas se vyskytuju v Praze a chodíme do velmi stylově zařízené hospody s Ferdinandem nedaleko hlavního nádraží; a takový černý Ferda z tupláku fakt nemá chybu
To by byla škoda ...., (Chody, 18.04.2007 07:33) celé vlákno | reagovat
... Ferdinanda mám docela rád, zvláště dvanáctku jsem si občas v Carrefouru po basičce koupil, ostatní piva nebyli moc k dostání, Sedm kulí mě moc neoslovilo, no mám tři doma, tak uvidím.
Reorganizace, (Petr Buriánek, 18.04.2007 07:11) celé vlákno | reagovat
V rámci reorganizace by mělo být propuštěno cca 20 % lidí, více viz: http://www.pivovary.info/view.php?cisloclanku=2007040011
konec pivovaru ?, (Martin Štros, 17.04.2007 22:04) celé vlákno | reagovat
Četl jsem, že Ferdinand je na tom ekonomicky dost špatně a hrozí mu zánik. Máte o tom nějaké informace? Logické by to bylo, po odchodu Carrefouru z ČR pivovaru výrazně poklesl odbyt, navíc ve středních Čechách je velká konkurence.
Upřímně řečeno, mně pivo z Benešova moc nechutná (výjimku ale tvoří Sedm kulí!), ale stejně jako každého pivovaru by mi i Ferdinanda bylo líto. Snad se udrží.
gecko versus male pivovary, (pavel houser, 24.06.2004 17:17) celé vlákno | reagovat
mozna jsem se spatne vyjadril

Jedna vec je hospoda, kde se toci oboje, tam myslim, ze si lecktery clovek vcetne me da to mistni pivo, at uz je to ze zasady, zvedavosti ci hamiznosti :-). Pokud prijdu do hospody, kde se toci _take_ G, pak si (mozna neopravnene) reknu, ze si velkopivovar ohlidal, aby se tam s pivem (v konecnem dusledku jakymkoliv) nedelala uplna zverstva.

Slo mi o to, ze v hospode, kde je jen mistni pivovar a pokud na prvni pohled nebudi duveru po strance hygieny, ani takovou zaruku nevidim a treba to ani nezkusim a rovnou pujdu jinam. Proto je podle me dulezite, aby se i male pivovary staraly o to, co hostinsti s jejich pivem delaji...

(samozrejme to ma X dalsich rovin; ted se bavime jak je to z hlediska pijaka na vylete, ne usedlika na miste XY; navic na vylety nechodi clovek obvykle sam. volba "standardni znacky" muze pak vysledkem toho, ze je proste sterilni/prumerna. skupinka take kazdopadne opet zamiri radsi tam, kde se nabizi vic znacek piva vedle sebe. atd.)
Slavnosti, (Zbyněk Holan, 24.06.2004 16:41) celé vlákno | reagovat
Tuto sobotu by měla proběhnout slavnost pivovaru Benešov.
Speciály - cesta do pekel ?, (Petr, 24.06.2004 13:22) celé vlákno | reagovat
Speciály skutečně nemohou být významné z ekonomického hlediska, dělají ale pivovaru dobrou reklamu. Často se tak právě přes speciály může spotřebitel seznámit s pivovarem, který dosud vůbec neznal nebo vůči kterému měl předsudky z minulosti.
... ale já tomu věřím,, (Petr Pavlas, 24.06.2004 10:25) celé vlákno | reagovat
že si řada lidí kupuje lahvové z místního pivovaru (je levnější) a pak v hospodě se soutočí dává přednost G, protože chce být před lidmi "in". Rovněž mám za to, že G je méně náročné na údržbu pivních trubek - prostě nechutná ani mikroorganismům. Navíc pro hostinské je atraktivní i tím, že si na něj "pivaři" rádi připlatí, kdežto místní (třeba i ležák) by chtěli téměř za velkoobchodní cenu.
ale no tak..., (Jiří Kaňa, 24.06.2004 07:22) celé vlákno | reagovat
Petře, přečti si, prosím, ten odstavec ještě jednou. Zjistíš, že v něm nikdo "bezpečnější Géčko" nepropaguje. Autor jenom popsal místy neutěšenou situaci, za kterou, jak předpokládám, nemůže. Pokud máš pocit, že bych měl tvůj předchozí příspěvek smazat, dej vědět.

Jinak já osobně moc něvěřím tomu, že si někdo kupuje lahvové z místního pivovaru a pak v hospodě se soutočí dává přednost G.
Pivu zdar ale ne G, (Petr Vacha, 23.06.2004 16:59) celé vlákno | reagovat
Pane,
s vasimi slovy o bezpecnejsim Gecku - jdete laskave do prdele.

Bez ucty
Petr Vacha
Vyhledávání