úvod
homepage

Komentáře

článku: České pivo, český slad – předsudky a skutečnost.

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Ještě více článků o surovinách, (Roman Holoubek, 06.05.2004 07:16) celé vlákno | reagovat
Chápu opovržení pp. Fandy i Sládka CZ. I já jsem příznivcem "velkých" piv z malých pivovarů. Díky své méně masové orientaci nemusí nabízet neutrální pivo (které nikoho z běžných konzumentů neurazí). Tím můžou být, a většinou i jsou, mnohem zajímavější v chuti.

Zpět však k článku. Považuji se za pivaře s jistými znalostmi, ale tyto se většinou týkají výroby samotného piva. Málo se píše o výrobě používaných surovin a o jejich vlivu na chuť a další vlastnosti piva.

Proto jsem rád i za takovýto napůl reklamně psaný příspěvek. Rád bych touto cestou poděkoval Honzovi Kočkovi a dalším nadšencům, např. Marku Kodedovi, kteří mi pomáhají s rozšiřováním znalostí o mém koníčku.

Má prosba je: více článků o sladu, chmelu, kvasinkách, vodě, přídatných látkách a jejich vlastností.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání