úvod
homepage

Komentáře

článku: Ostravar Sto15° se pije o sto6

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Narozdíl od celé řady, (DanD, 25.04.2012 20:27) celé vlákno | reagovat
europiv, které postrádají jakoukoliv charakteritickou chuť se toto o Ostraváčku říct nedá, ten jistě specifickou chutí disponuje. Bohužel pro mě je tato chuť poněkud nelibá, mám dojem jakési bakelitové natrpklosti. Proto taky nezvládnu víc jak tři ostravary za sebou a už ten třetí dopíjím se sebezapřením.
Naproti tomu Bazal i 115 můžu zcela bez problémů, tam tu pachuť necítím. Bohužel Bazal se už dnes čepuje minimálně a 115 je jen dočasná záležitost.
Co se týče HGB, tak si nejsem jistý, zda jej Ostravar využívá. Sice jsem při exkurzi v pivovaru viděl ve filtrovně cisternu na odkysličenou vodu určenou k ředění, ale zároveň mám dojem, jako bych zahlédl jednotlivé ležácké tanky odlišené na ležák a výčepní. Ale třeba se mi to jen zdálo.
Každopádně CK tanky v Ostravaru rozhodně nemají.
Re: Narozdíl od celé řady, (hroch, 07.05.2012 13:02) celé vlákno | reagovat
to že jsou odlišené tanky na "ležák" a "výčepní" nemusí znamenat že nepoužívají HGB. Prostě konečné výčepní například ředí např. z "výčepní" patnáctky a konečný ležák ředí z jiné patnáctky třeba více hořké, nebo s trochu jiným sypáním druhů sladů. Zvláště kvuli sypání chmele při chmelovaru je žádoucí aby to byl jiný recept, to výčepní naředěné ze stejného polotovaru by bylo pocitově hořčí než ležák.
Re: Re: Narozdíl od celé řady, (DanD, 08.05.2012 17:55) celé vlákno | reagovat
Tak tohle europivovary netrápí. Třeba Radegast ředí jak desítku, tak dvanáctku ze stejné kmenové várky.
Vyhledávání