Komentáře
článku: Posmrtný život opavského Zlatovaru
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Naposledy jsem jej pil začátkem září v Žimrovicích, U Dihlů a co vím tak jej čepovali taky v Háji ve Slezsku v hospodě u nádraží. Celkem exotika v tom našem pivním světě moravskoslezského kraje – kde takřka není jiné volby než Ostravar nebo produkty z PU.
Hospoda 4. c.ks.v Háji U nádraží byla a dosud je naprosto geniálním stánkem. Pamatuji jak tam v březnu 1983 obsluhoval starý výčepní ve fraku, který točil opavskou 10°a později i 12° v kvalitě v té době na Severní Moravě nevídané, později výčepní kamarád Pavel Fischer a velice příjemné pivní překvapení na jaře 1990. I dnes nálevna zachovává dávnou zlatovarskou tradici. Před pár lety mne upoutala na nápojovém lístku tzv. "rumunská káva" (kafe s rumem).
Vyhledávání