úvod
homepage

Komentáře

článku: Posmrtný život opavského Zlatovaru

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle vláken

Zlatovar, (KG, 27.10.2012 17:12) celé vlákno | reagovat
Nejlepe točí Zlatovar v Opavě U Zelené Lípy (taktéž u Menšíků) ul. Rolnicka 62 .... sice to je pajzl ale v lete je posezení venku , a nevím jak to dělaj ale Zlatovar je tam Boží...
Opavský pivovar, (Naděžda Hluchníková, 29.03.2011 16:40) celé vlákno | reagovat
Od roku 1989 se nejen v Opavě, ale v celé naší republice ničí vše, co vytvořili naši předkové a na co jsme byli hrdi.Všechny naše továrny se nástupem ODS zrušily a následně vykradly. A tak se nám brzy po revoluci " narodili" tzv. milionáři.Byli chytří a nacpali si kapsy s požehnáním nové nastolené vlády, která novými zákony rozkrádání a korupci podpořila a podporuje dodnes. Je víc než zločin, že byla zničena nádherná historická, architektonicky zajímavá stavba,jako byl pivovar. Obávám se, že nezůstalo jen u něj. Nejhorší na tom všem je,že opavané jen přihlížejí a je jim vše jedno. Nikdo neprotestoval, nikdo nebojoval, nikdo se za pivovar nepostavil.Stále se jen bezmocně díváme na to, jak se rozkrádá naše zem. Naše vláda se chová jako prodejná holka, která je všeho schopna pro peníze. Kde zůstaly lidské hodnoty a lidská práce? Vážíme si ještě něčeho vůbec?Nová generace mladých se ve školách učí sexu s nařízením vlády a nikdo je neučí kázni, slušnosti, úctě a vážit si lidí a věcí. Všeho toho, co kdy naši předkové vytvořili svou poctivou prací a pílí.Jako vzory pro budoucnost mají korupci, hamižnost a neúctu k čemukoli.
Re: moje poslední setkání se Zlatovarem, (Moro, 28.02.2011 06:20) celé vlákno | reagovat
Tak to už bohužel 100% nebyl Zlatovar. Jinak - občas dotoho podniku taky zajdu a onen Zlatovar byl vlastně nefiltrovanou Litovlí. Od okamžiku, kdy pro ně vaří Janáček, jsem tam bohužel ještě nebyl.
zlatovar, (chiara, 17.02.2011 15:40) celé vlákno | reagovat
Moje babička se v pivovaře v Opavě nadřela jak kůň. Zlatovar jsem milovala, jako malá jsem jej měla prolezený od sklepa až po půdu a pak přijde machýrek tipu Kolek a kam šlápne, 100 let tráva neroste. Zdupal vše, co se dalo.
Re: Na růžku, (blackdog, 14.02.2011 09:13) celé vlákno | reagovat
A taky tam čepují plzeňské patoky :-(.
Na růžku, (Kolemjdoucí, 14.02.2011 08:14) celé vlákno | reagovat
Na růžku nebo pokud se jedná o dnešní opavskou hospodu Na rožku tak dnes tam čepují Slezan z Minipivovaru Slezan u Leskovce.
na růžku, (Jiri.j, 10.02.2011 16:18) celé vlákno | reagovat
Osobně si Zlatovar již moc nepamatuji, ale dobře ošetřená ho mívali v jedné opavské hospodě, tuším, že se jmenovala Na růžku.
Měli 10 i 12. Nebylo to rozhodně pivo mého srdce, ale kdo ví, jaké pivo by se tam vařilo dnes. Třeba by bylo vynikající. Proto je ho 2x škoda. Navíc mě uchvátila i architektura pivovaru....
moje poslední setkání se Zlatovarem, (DoubleP, 08.02.2011 08:29) celé vlákno | reagovat
Naposledy se mi podařilo Zlatovar ochutnat v Opavě a to 4.11.2010 ve Středověké krčmě a to dokonce ve formě nefiltrované. Na opavskou mizérii pivní nabídky docela příjemné zakončení večera.
Re: Zlatovar rád na něj vzpomínám, (Martin Jarošek, 08.02.2011 07:49) celé vlákno | reagovat
Hospoda 4. c.ks.v Háji U nádraží byla a dosud je naprosto geniálním stánkem. Pamatuji jak tam v březnu 1983 obsluhoval starý výčepní ve fraku, který točil opavskou 10°a později i 12° v kvalitě v té době na Severní Moravě nevídané, později výčepní kamarád Pavel Fischer a velice příjemné pivní překvapení na jaře 1990. I dnes nálevna zachovává dávnou zlatovarskou tradici. Před pár lety mne upoutala na nápojovém lístku tzv. "rumunská káva" (kafe s rumem).
Zlatovar rád na něj vzpomínám, (Kolemjdoucí, 07.02.2011 13:39) celé vlákno | reagovat
Naposledy jsem jej pil začátkem září v Žimrovicích, U Dihlů a co vím tak jej čepovali taky v Háji ve Slezsku v hospodě u nádraží. Celkem exotika v tom našem pivním světě moravskoslezského kraje – kde takřka není jiné volby než Ostravar nebo produkty z PU.
Zlatovar v Ostravě, (David Ručka, 06.02.2011 21:11) celé vlákno | reagovat
V první polovině devadesátých let jsme strávili mnohé slastné chvíle v ostravské zlatovarské pivnici. Mívali i nefiltrované, což tehdy ještě byla rarita. Pivo teklo do krku úplně samo. Do tohoto žel totálně zakouřeného podniku chodili dělníci v montérkách i podnikatelé v oblecích.
Dodnes si pamatuju na svou hrůzu, žal a vztek, když jsem jednou místo do Zlatovaru došel do čínské restaurace...
miesto pôvodu, (Libor, 06.02.2011 08:51) celé vlákno | reagovat
Po zrušení sa najskôr varil súbežne v Litovli a Přerove (v jednom sudové a v druhom fľaškové)
a v súčasnosti sa nie "údajne" - ale na 1000% varí v Uherskom Brode.
Ale nejedná sa o nič iné než o Janáčka s inou etiketou... (info z pivovaru)
Takže keby sa objavili kecy o pôvodnej receptúre - sú to len PR žblepty...
Pritom na originál Zlatovárka mám z autokempu v Budišově nad Budišovkou len tie najkrajšie spomienky...
Vyhledávání