úvod
homepage

Komentáře

článku: Tentokráte Měšťanský pivovar v Poličce

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Naše lahvové pivo se třetím rokem již nepasteruje. Sudové pivo je pasterované kromě ručně stáčeného nefiltrovaného piva do sudů., (Karel Witz, 26.08.2008 13:50) celé vlákno | reagovat
Naše lahvové pivo se již třetím rokem vůbec nepasteruje. Naše sudové pivo se pasteruje do nadcházející zimy, kdy připravujeme instalaci dalšího MMS filtru Handtmann. Potom si budeme moci vyvěsit na firmu PRODEJ NEPASTEROVANÉHO PIVA. Sudové pivo, stáčené z ležáckého tanku v ležáckém sklepě při teplotě 1-2°C je nejenom nepasterované, ale není ani poprvé filtrované na křemelinovém filtru. To je pivo, které je ještě zajímavější, než pivo filtrované a pasterované. Toto pivo si původně objednávali naše babičky a dědečkové. Mělo trvanlivost 2-3 dny. Ale ani tato minimální trvanlivost nebyla překážkou v konzumaci. Na hospodu jezdil forman 3 x týdně. Naše pivo by mělo splňovat tři základní požadavky - normální pivo pro normální lidi za normální peníze. Na www.pivovar-policka.cz naleznete ceny piva pro smluvní odběratele. Určitě nejsou vysoké. Nikdo nám nedluží a ani my nikomu nedlužíme. Pivo vaříme na celoměděnné dvounádobové varně Novák & Jahn Praha s mosazným zcezovacím korýtem r.1930, z výhradně vlastní vody a žateckého poloraného červeňáku - chmelu. Závěrem: Pijte poličské pivo denně. V malých dávkách posílíte svého ducha, při větších uchováte alespoň své zdraví.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání