úvod
homepage

Komentáře

článku: English ales I.

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Porter, (steve, 16.10.2008 13:28) celé vlákno | reagovat
Ty vynechány málo info o tom, jak 'vrátný' dostala své jméno
Porter je skutečně uvedeno již za 1721, ale žádný spisovatel před Feltham říká, že byla učiněna replikovat "tři závity." Namísto toho se zdá být více-ve věku rozvoje hnědé pivo, které byly provedeny v Londýně. Před 1700, Londýn pivovarnické poslal své pivo velmi mladí a žádné stárnutí byla provedena buď na hostinský nebo prodejce. Porter byl první pivo, které mají být ve věku na pivovar a odeslán ve stavu způsobilém k být opilý okamžitě. Bylo to první pivo, které by mohly být na každém velkém měřítku, a Londýn porter pivovarů, jako jsou Whitbread, Truman, Parsons a Thrale, finančně dosáhnout velkého úspěchu.
Předčasné Londýn nosiči byly silné pivo moderních standardů. První pokusy s vodoměr v 1770s zaznamenány Porter jako s OG (původní gravitace) na 1,071 ° a 6,6% ABV [3]. Zvýšení daně v průběhu napoleonské války tlačila její gravitace dolů asi 1,055 °, kde zůstal po celý zbytek z 19. století. Obrovské popularitě stylu vyzváni k výrobě piva nosiči v široké škále sílu. Ty začaly s Stout Porter na Jednolůžko okolo 1.066 °, Dvojitá Stout Porter (např. Guinness) na 1,072 °, Triple Stout Porter na 1,078 ° a Imperial Stout Porter na 1,095 ° a více. Vzhledem k tomu, že 19. století pokročila tak se Porter přípona byla postupně zrušena. Britská pivovarská, nicméně nadále používat Porter jako obecný pojem pro oba nosiči a anglické piva.
Vrátní, tmavé pivo upřednostňují londýnské ulice a řeky vrátní, tedy jméno, bylo první vyvinula v časném 1700s. Byl poměrně silný moderních standardů (nad 6% ABV) a vrátní vypil ji držet krok, protože jejich energie prováděné na pozemky a vypnutí lodí po celém Londýně a na ulicích.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání