úvod
homepage

Komentáře

článku: Pivní styly – Skotsko

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Belgian Scotch Ale, (Petr Žalio, 22.03.2008 14:50) celé vlákno | reagovat
Kromě výtečného GORDONS HIGHLAND SCOTCH ALE, vařeného pro belgický trh a francouzský trh, o kterém psal JJ, bych rád zmínil dva zajímavé vzorky "skotského" vařené přímo v Belgii.

SILLY SCOTCH (17 Plato,8% alk)- malý pivovárek v Silly (provincie Hainaut). Pivo má barvu tmavé mědi. Spíše se jedná o chuťový hybrid mezi typy Strong Belgian Scotch Ale a Saison (které pivovar též vaří). V chuti je však výrazněji sladově čokoládové (natažený slad),velmi tělnaté, bohaté, karamelově- máslové, přesto osvěžující-šumivé, kořeněné se stopou po lékořici, ovocnými a rozinkovými podtóny. Skutená lahůdka. Používají se tři druhy sladu (karamelový, světlý-na Pale Ale a aromatický) a chmelené britským Kent Goldings a bavorským Hallertau. Kromě normální láhve se prodává i v korkové (O,75l)-čerstvější, šumivější, výraznější, komplexnější.

CAMPBELL´S SCOTCH ALE (7,3 % akl.) - původně vařeno v britském pivovaru Whitbread, dnes se vaří licenčně v Lovani. Řadí se spíše opět do kategorie Strong Scotch Ale. Aroma kořeněné, karamelové, po Oude portském. Tělnaté, hebké. V chuti melasovitě sladové, karamelově-čokoládové, kořeněné, po madeiře s hřejivým alkoholovým dozníváním. Přestože patří InBev jedná se překvapivě o velmi příjemné, společenské pití.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání