úvod
homepage

Komentáře

článku: Pivovar Belveder - Železná Ruda

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Železná Ruda Belveder, (Joe garage brewery, 21.07.2007 16:47) celé vlákno | reagovat
Tak chlapci , nechte toho pošťuchování a jeďte se napřed podívat na to o čem tady vedete řeč.
Snažím se být sládkem teprve 32 let a mám pokoru před všemi kteří umí uvařit dobré ( a tím samozřejmě zajímavé) pivo . Můj systém JGB je schopen vyrobit téměř všechny druhy piv.Pivovar v Železné Rudě skutečně nastartoval tak , že majitel mě navštívil se svým synem vyloženě náhodně .A tam vznikla myšlenka vlastního pivovaru.Od myšlenky k realizaci uběhla dlouhý rok ale povedlo se .Nový sládek jemuž jsem ,, osobou zodpovědnou " (jak zní předpis živnostenského úřadu) se učí svědomitě a nadšeně.
.Jestliže stavím někomu pivovar tak zároveň musím garantovat majiteli kvalitu várky.On do toho investuje dost peněz ale na tak malém pivovaru by se zkušený starý sládek neuživil. Vědom si toho připravil jsem k tomu potřebné materiály a to v takovém rozsahu aby je dotyčný dokázal vstřebat.( kromě poviné praxe a posléze dozoru )
Tak tedy pivovar Belveder je kapacitně 200 l / var ( nevím co se panu Radkovi na tom nezdá ? , moc malý nebo moc velký....... ?)Piva jsou vařena zatím v základním gardu tj. 3 druhy .Co se týče jejich charakteru tak ležák 11 je opravdu jinak odlišná od ostatních piv , co se týče Belgrádu tak to je chuťově blízské k bavorským ,, mercnům" .Tmavá třinácka je hodně vzdálená českým tmavým pivům.Tady bych hledal příbuznost s irskými stouty(.Tak mi piva hodnotili odborníci z VÚPS Praha¨).Klientela z Bavorska ještě nedorazila ( je jí v ŽR poskrovnu ) aby hodnotila.
Trochu k panu Žaliovi , ...: myslíte te si že neumíme vařit jiná piva než české ležáky ? Pil jste múj xxxbiter ( První pivní tramvaj Praha ) ? Nebo medové pivo , nebo Ale- Fat boy , 18 Yellow Shark ? Rauch jsem vařil již vloni ....
Nový sládek se musí naučit nejdříve abecedu a potom se pustí dál. do větších,,pivních vět".Nemusíte mít strach nuda nebude..........připravujeme od samého počátku další kroky .Ale to vyžaduje čas.my to nehodláme troubit dopředu...
K sousedům do Německa jezdím pravidelně ( mám tam švagra ) a samozřejmě spolu s jeho přáteli navštěvujeme malé pivovary , co se do nás vejde .Byl jsem na zkušené v Irsku , ve střední Anglii , v Kalifornii( tady mám obvzlášť dobré vztahy se sládky ( Paul Holborn je tam z té party L.A. a San D. )Mexiko Tijuana cervesa .....Vietnam , Rusko atd...
Jenom že my své zážitky příliš neventilujeme.Není moc času protože je třeba vařit , vařit a vařit. Nakrmit rodinu , banku , finanční úřad , dodavatele.....je toho někdy nad hlavu .....no nic ....pojedeteli kolem ( Plzně , Ž.Rudy )zastavte a ochutnejte potom to zkuste vyhodnotit.Kritiku mám rád protože bez dobré reflexe by to mohla být cesta do pekel.....Dej Bůh štěstí ....Joe garage brewer
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání