úvod
homepage

Komentáře

článku: Pivovar Belveder - Železná Ruda

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Odborníci ze zahraničí:), (Petr Žalio, 20.07.2007 15:48) celé vlákno | reagovat
1/ Já myslel Svijany 12 - Bitter, které jsou jediné tzv. chmelené za studena (tz 1 chmelení na chmelovaru, 2 studené - v ležáckých tancích). Ostatní svijanská neprochází touto procedurou.
Ale zejména Rychtář 12, jehož chuť. charakteristiku jsem již jednou popsal pod článkem Ležák a Pilsener -viz.
" Příjemné chmelové aroma ve vůni i chuti - se stopou po pryskyřici a mátě, relativně příjemná sladovost, menší tělnatost, občerstvující, svěží, řízné s lahodně-suchým chmel. doznívání, opět se stopou mátovosti (minty)."
Používá se zde (snad jako v posledním? (budvar ?) CZ pivovaře) hlávkový chmel, navíc nej CZ odrůdy: žateckého poloraného červeňáku. Toto pivo se liší celkem výrazně od ostatních , Svijany již méně, ale i tak jsou daleko chutnější.
I když poslední dobou zaznamenávám pokles chuť. kvality a Svijany 13 mi teď přijdou lepší..
Ale mluvím zde o točeném a ještě v perfektní formě ošetření a natočení. Lahvové - žádné:)

2/ No, po zamyšlení...asi máte pravdu! To budou muset uvařit asi odborníci ze zahraničí. Jsem tedy zvědav alespoň na Paula Holborna v Pelhřimově.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání