úvod
homepage

Komentáře

článku: Minipivovar Ostrava - Zábřeh

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

dva minipivovary, (jaro stofko, 03.12.2007 17:20) celé vlákno | reagovat
bol som na burze v Ostrave, 24.11. U Chýlků a som ubezpečený, že v Ostrave fungujú dva minipivovary, mám aj z oboch sklenice,jeden je 1.ostravský minipivovar Qásek (pivo som pil bolo super)a druhý je Zámecký pivovar Zábřeh
Byla jsem tam, a ochutnal, (Roman Holoubek, 14.09.2007 13:57) celé vlákno | reagovat
Byl jsem v novém mini v Zábřehu. Z toho co jsem viděl jsem měl velmi příznivý dojem. Zdá se, že tady proběhla citlivá rekonstrukce, architekta bych pochválil.
Dal jsem si jídlo v pivnici - originálním výtahem doputovalo z kuchyně - a bylo skvělé. Jelikož jsem, byl autem, požádal jsem o naplnění do PET (vlastní neměli, ale já jsem vždy připraven :-).
Drobnou vadou bylo, že obsluha pivnice nemá přehled o dojetém jídle ve výtahu - chybí zde signalizace upozorňující, že už je to tu.
Další a to už malinko větším prohřeškem bylo, že mladá slečna se nikdy asi neučila čepovat pivo. postavit sklenici a proudem do ní lít pivo - pak je rozbité a navíc čepuje zbytečně dlouho - a to tam mají (dle mne to nejlepší čím se dá čepovat) Nostalgie. A tímto způsobem mi čepovala 30 minut i pivo do PETky. Takže říz jsem si doma nevychutnal:-) No i bez toho dokáži (doufám) zhodnotit a posoudit koupenou světlou 11 Pikard. Známka 3 odpovídá, že pivo je velmi chutné, ale má své vady, přiznám se, že nejvíce mi vadila mírná moučnost. V každém případě se vždy (bude-li to možné) zastavím.
Konečně i Ostrava, (MirEgg, 30.08.2007 14:13) celé vlákno | reagovat
Vypadá to velice pěkně a už se nemohu dočkat až ochutnám jejich Pikarty :-) Chystám se tam na vysvěcení 28. září a při jednom nejspíše okusím i Biovar a porozhlédnu se za Vulkánem ;-)
nevadí, (jato, 28.07.2007 00:12) celé vlákno | reagovat
, že je druhy, pivo može dele ležet.
Nestíháme, (Martin Povýšil, 26.07.2007 15:44) celé vlákno | reagovat
Je perfektní, že vznikají stále nové a nové minipivoary. Pro mne to je ovšem trošinku osobní tragédie, protože nestíháme s kolegy z SPT všechny pivovárky objíždět. V Ostravě jsme byli před měsícem (bohužel pan Štverka trochu zklamal, takže jsme se do Biovaru ani nepodívali) a už je tady další minipivovar. Mohu jen doufat, že se podaří je pozvat na vánoce do Prahy. Honzo, je to na tobě.
Tleskám, (Zbyněk Holan, 25.07.2007 14:43) celé vlákno | reagovat
Velmi kladně hodnotím tento projekt, který najednou zachránil chátrající zámek, otevřel minipivovar i s hotelem a tím přinesl lidem další zajímavou turistickou atrakci, jenž samozřejmě zvýší zájem o město ! Držím palce a přeji pivovaru skvělou budoucnost !

P.S. jestli někdo uvažuje o podobném záměru, tak vybízím - s chutí do toho - vyhrajete !

P.S.2 už se těším na první -stovku- minipivovarů !
Podstatné, (Roman Holoubek, 24.07.2007 11:20) celé vlákno | reagovat
Není podstatné, kdo je první. Podstatná bude kvalita piva. A celková "příjemnost" prostředí a obsluhy. A dodal bych, že nejpodstatnější je, že jsou.

Jen houšť. Čím více bude malých pivovarů, tím více zákazníků ochutná a možná i přejde na poctivější piva. Tím se buduje osvěta, tím se budují zákazníci i pro ostatní malé pivovary. Zákazníci, kteří při své cestě do jiného regionu raději usednou k místnímu, než ke globálu. Podotýkám jen, že je podstatné, aby malí vyráběli kvalitní a chutné pivo, jinak by mohlo jít o medvědí službu. Žel i tací mezi námi jsou.
prvni ci druhy, (honza, 24.07.2007 10:54) celé vlákno | reagovat
Jak je videt, Biovar uz vari a prodava, kdezto Zabreh zatim doladuje. Tudiz prioritu by mel mit Biovar. Biovar i zde: http://freudovopivo.cz/pivovar_biovar.html

Vzhledem k technologii a narocnosti uprav stavajicich prostor bych tipoval, ze Zabreh zacal se svym zamerem driv, Biovar ale zacal driv s vlastnim prodejem. Je to ale jen muj dohad...
Biovar, (lada, 24.07.2007 10:25) celé vlákno | reagovat
Prvni nebo druhy?

http://www.pivovary.info/prehled/biovar/biovar.htm
Vyhledávání