Komentáře
článku: Minipivovar Ostrava - Zábřeh
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit komentáře:
podle času
bol som na burze v Ostrave, 24.11. U Chýlků a som ubezpečený, že v Ostrave fungujú dva minipivovary, mám aj z oboch sklenice,jeden je 1.ostravský minipivovar Qásek (pivo som pil bolo super)a druhý je Zámecký pivovar Zábřeh
Byl jsem v novém mini v Zábřehu. Z toho co jsem viděl jsem měl velmi příznivý dojem. Zdá se, že tady proběhla citlivá rekonstrukce, architekta bych pochválil.
Dal jsem si jídlo v pivnici - originálním výtahem doputovalo z kuchyně - a bylo skvělé. Jelikož jsem, byl autem, požádal jsem o naplnění do PET (vlastní neměli, ale já jsem vždy připraven :-).
Drobnou vadou bylo, že obsluha pivnice nemá přehled o dojetém jídle ve výtahu - chybí zde signalizace upozorňující, že už je to tu.
Další a to už malinko větším prohřeškem bylo, že mladá slečna se nikdy asi neučila čepovat pivo. postavit sklenici a proudem do ní lít pivo - pak je rozbité a navíc čepuje zbytečně dlouho - a to tam mají (dle mne to nejlepší čím se dá čepovat) Nostalgie. A tímto způsobem mi čepovala 30 minut i pivo do PETky. Takže říz jsem si doma nevychutnal:-) No i bez toho dokáži (doufám) zhodnotit a posoudit koupenou světlou 11 Pikard. Známka 3 odpovídá, že pivo je velmi chutné, ale má své vady, přiznám se, že nejvíce mi vadila mírná moučnost. V každém případě se vždy (bude-li to možné) zastavím.
Dal jsem si jídlo v pivnici - originálním výtahem doputovalo z kuchyně - a bylo skvělé. Jelikož jsem, byl autem, požádal jsem o naplnění do PET (vlastní neměli, ale já jsem vždy připraven :-).
Drobnou vadou bylo, že obsluha pivnice nemá přehled o dojetém jídle ve výtahu - chybí zde signalizace upozorňující, že už je to tu.
Další a to už malinko větším prohřeškem bylo, že mladá slečna se nikdy asi neučila čepovat pivo. postavit sklenici a proudem do ní lít pivo - pak je rozbité a navíc čepuje zbytečně dlouho - a to tam mají (dle mne to nejlepší čím se dá čepovat) Nostalgie. A tímto způsobem mi čepovala 30 minut i pivo do PETky. Takže říz jsem si doma nevychutnal:-) No i bez toho dokáži (doufám) zhodnotit a posoudit koupenou světlou 11 Pikard. Známka 3 odpovídá, že pivo je velmi chutné, ale má své vady, přiznám se, že nejvíce mi vadila mírná moučnost. V každém případě se vždy (bude-li to možné) zastavím.
Vypadá to velice pěkně a už se nemohu dočkat až ochutnám jejich Pikarty :-) Chystám se tam na vysvěcení 28. září a při jednom nejspíše okusím i Biovar a porozhlédnu se za Vulkánem ;-)
, že je druhy, pivo može dele ležet.
Je perfektní, že vznikají stále nové a nové minipivoary. Pro mne to je ovšem trošinku osobní tragédie, protože nestíháme s kolegy z SPT všechny pivovárky objíždět. V Ostravě jsme byli před měsícem (bohužel pan Štverka trochu zklamal, takže jsme se do Biovaru ani nepodívali) a už je tady další minipivovar. Mohu jen doufat, že se podaří je pozvat na vánoce do Prahy. Honzo, je to na tobě.
Velmi kladně hodnotím tento projekt, který najednou zachránil chátrající zámek, otevřel minipivovar i s hotelem a tím přinesl lidem další zajímavou turistickou atrakci, jenž samozřejmě zvýší zájem o město ! Držím palce a přeji pivovaru skvělou budoucnost !
P.S. jestli někdo uvažuje o podobném záměru, tak vybízím - s chutí do toho - vyhrajete !
P.S.2 už se těším na první -stovku- minipivovarů !
P.S. jestli někdo uvažuje o podobném záměru, tak vybízím - s chutí do toho - vyhrajete !
P.S.2 už se těším na první -stovku- minipivovarů !
Není podstatné, kdo je první. Podstatná bude kvalita piva. A celková "příjemnost" prostředí a obsluhy. A dodal bych, že nejpodstatnější je, že jsou.
Jen houšť. Čím více bude malých pivovarů, tím více zákazníků ochutná a možná i přejde na poctivější piva. Tím se buduje osvěta, tím se budují zákazníci i pro ostatní malé pivovary. Zákazníci, kteří při své cestě do jiného regionu raději usednou k místnímu, než ke globálu. Podotýkám jen, že je podstatné, aby malí vyráběli kvalitní a chutné pivo, jinak by mohlo jít o medvědí službu. Žel i tací mezi námi jsou.
Jen houšť. Čím více bude malých pivovarů, tím více zákazníků ochutná a možná i přejde na poctivější piva. Tím se buduje osvěta, tím se budují zákazníci i pro ostatní malé pivovary. Zákazníci, kteří při své cestě do jiného regionu raději usednou k místnímu, než ke globálu. Podotýkám jen, že je podstatné, aby malí vyráběli kvalitní a chutné pivo, jinak by mohlo jít o medvědí službu. Žel i tací mezi námi jsou.
Jak je videt, Biovar uz vari a prodava, kdezto Zabreh zatim doladuje. Tudiz prioritu by mel mit Biovar. Biovar i zde: http://freudovopivo.cz/pivovar_biovar.html
Vzhledem k technologii a narocnosti uprav stavajicich prostor bych tipoval, ze Zabreh zacal se svym zamerem driv, Biovar ale zacal driv s vlastnim prodejem. Je to ale jen muj dohad...
Vzhledem k technologii a narocnosti uprav stavajicich prostor bych tipoval, ze Zabreh zacal se svym zamerem driv, Biovar ale zacal driv s vlastnim prodejem. Je to ale jen muj dohad...
Prvni nebo druhy?
http://www.pivovary.info/prehled/biovar/biovar.htm
http://www.pivovary.info/prehled/biovar/biovar.htm
Vyhledávání