úvod
homepage

Komentáře

článku: Vídeňský ležák a märzen

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Ochutnal jsem jej, (Roman Holoubek, 15.07.2007 18:15) celé vlákno | reagovat
Pokud jsme oba měli stejné pivo, pak máme asi rozdílné chutě. Pro jistotu jsem si dal i druhý kus (z láhve), takže chuť hostinský neovlivnil a musím říci, že mne sice neurazilo, ale ani nenadchlo.

PS: měl jsem je v lednu letošního roku.

Na: http://www.ottakringer.at/index.asp?ph_id=20

popisují následně toto pivo takto (dovolil jsem si udělat přibližný překlad): Vídeňská směs zvláštního typu: naše kupáž (použili výraz z vinařské terminologie pro mísení vín!) dráždivého světlého a svůdného tmavého piva. To co vzešlo ven je zlatohnědý Ottakringer Schnitt (řezák) - ušlechtilá, značně elegantní pivní směs.

Z textu mi tedy vůbec nevyplývá, že jde o čistý vídeňský ležák, ale jen o "obyčejný" řezák. Docela by mne zajímalo, jak to tedy doopravdy je - dám dotaz na pivovar.

Z pohledu běžného zákazníka je jedno, jak se dané pivo vyrábí, ale nás čtenáře pivních serverů to zajímá.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání