úvod
homepage

Komentáře

článku: Pablo’s Tacos v Pelhřimově - pivovar, hospoda a Paul Holborn

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

To Martin Borský, (Petr Žalio, 12.06.2007 22:56) celé vlákno | reagovat
Jen na vysvětlenou:
1/ - tmavý Dunkles Lager (viz Herold Granát) je původně mnichovský tmavý styl ležáku, který jsme u nás převzali v 19 století z Bavorska. Tudíž nejde jak píšete - Vaše citace: "o udržení malého českého pivovaru se zachováním opravdu klasické technologie. Jen doplním, že skvělá chuť granátu se datuje ještě z dob, kdy pivovar vlastnil Výzkumný ústav podniku Pivovary a sladovny. Byl to český podnik, tuším" konec citace. Historie sahá daleko dál.
2/ Nevím odkud jste, ale u nás v Brně se cena lahvového piva v obchodě pohybuje cc 15,-kč a točeného cc 30,-kč
tudíž cenový rozdíl není poloviční jak vy říkáte, ale nepatrný.
3/ Většina pivovarů používá chmelový extrakt dovezený především z Číny, některé používají granule, a téměř žádný hlávkový chmel. Pokud ho přece jen použijí, nejedná se o Poloraný žatecký červeňák (typ Saaz), který se z 90% vyváží na zahraniční trhy, protože je to jedna z mála aromatických světových odrůd, ale o jiné, nově vyšlechtěné odrůdy (Premiant , Sládek, Bor , Agnus) a také zejména z jiných oblastí než je žatecko (Tršice)
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání