Komentáře
článku: Konec pivovaru Louny. Je to tragédie?
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé1 | 2 |
Zobrazit komentáře:
podle vláken
Text tohoto komentáře byl vymazán, jelikož porušoval publikační pravidla našeho portálu!
Rozhodně bych je nevyhazoval. Před rokem, možná je to o něco déle, jsem četl v hospodářských novinách oznámení, že mezi akcionáře Pivovaru Louny a.s. má být rozdělen zisk ve výši několika desítek milionů. Už si to moc přesně nepamatuju, ale docela mě překvapilo, že zrušený pivovar, který neuvařil v daném roce ani litr piva rozděluje, tak obrovskou sumu. Článeček jsem si vystřihl, ale zapadl mi za skříň. Protože se budu stěhovat, předpokládám, že ho za tou skříní najdu a upřesním svou informaci.
Jsem vlastníkem akcií Pivovaru Louny...co tedy dál s těmito akciemi? Poradí mi někdo? Děkuji Vám. d-asistent@email.cz
Tak zničili prosperující podnik jehož jsem stále ještě akcionářem ve prospěch nadnárodní společnosti a já podle Vás mám zakládat další a kde? A za co? Za to co vyplácí(nebo spíše nevyplácí) okradeným akcionářům? Heineken Ve Znojmě vlastní bývalý Pivovar Hostan a klade si podmínku pří prodeji městu, aby se po dobu deseti let nevařilo v areálu pivo.Tyto společnosti vydělávají tolik peněz že každou konkurenci bez problémů odstraní.
Mě je osobně úplně jedno kdo je majitelem, ale hlavně, že dokáže uvařit fortelné pivo, které má chut a říz.
Včera jsem si koupil pakl vánoční 12 a už jsem si objednal u vedoucí Pétu Voka.
Včera jsem si koupil pakl vánoční 12 a už jsem si objednal u vedoucí Pétu Voka.
Můžu Vás uklidnit, Krumlov už o moc víc zmršit nejde :-)
Scénář Drinks Union se může samozřejmě kdykoliv opakovat, moc se obávám. A to nejen u K-Brewery nebo jiných podobných. Ale zatím se tak nestalo tak je nebudu odepisovat a pranýřovat. Odplivnu si, až to provedou.
A mimochodem: Krumlov má teď dost kolísavou kvalitu. Majitel, bývalý vekslák, na mě přesto pokaždé působí jako slušný člověk a fandím mu, zejména co na něj vyhlásili falešný konkurz, neboť ty pozemky pod pivovarem v Krumlově asi táhnou leckterýho vykuka.
A mimochodem: Krumlov má teď dost kolísavou kvalitu. Majitel, bývalý vekslák, na mě přesto pokaždé působí jako slušný člověk a fandím mu, zejména co na něj vyhlásili falešný konkurz, neboť ty pozemky pod pivovarem v Krumlově asi táhnou leckterýho vykuka.
Souhlas. Si moc dobře pamatuji prohlášení majitele Krásnýho Března když to přebíral.
Mojí osobní poslední možností, jak si dopřát kvalitní pivo je Krumlov. Jestli i tohle někdy někdo zmrší tak přestávám pít pivo. Protože už tady ŽÁDNÉ NEBUDE!!!
K-Brewery má solidní podíl na trhu, ale díky hospodám,které si od K-Brewery vemou peníze. Je to stejná obchodní politika jako si hospody kupoval Zlatopramen. Myslím že je v rukou hospodských zda zanikne tradice piva v čechách, nebo jí prodají.
Taky se obávám toho, že pánové z K-Brewery dají přednost zisku před tradicí. Solidní podíl na trhu už mají, zatajit místo výroby už taky umí, takže zbývá jen vnutit Lobkowicze obyvatelům všech koutů země (jako se to poměrně nedávno podařilo se Zlatopramenem) a společnost je připravena k prodeji solventnímu zájemci.
Protože jsem na tom pivu o kterém se bavíme, vyrostl a mám v paměti jeho chut předloni a dnes. Proto.
A ještě by mě zajímal důvod proč by se scénář Drinks Union neměl opakovat?
A ještě by mě zajímal důvod proč by se scénář Drinks Union neměl opakovat?
měl kolega přispěvatel provokovat nebo si dělat srandu??? To by asi šel diskutovat třeba na www.prča.cz. Má naopak zásadní pravdu a fandí pivovarům, které jsou schopny uchovat (skutečně) ČESKÉ a (skutečně) PIVO i dalším generacím. To že K-Brewery vyčlenili pivo ze svého portfolia jako zbraň proti mainstreemovým europivům a vytěžují si v rámci skupiny výrobní kapacity, k tomu jsou donuceni realitou dnešního trhu. Pořád je tento krok o 1000% sympatičtější, než kdyby majitelé PMS, K-Brewery apod. napodobili zbohatlé z Drinks Union a nabídli naše rodinné stříbro západoevropským, americkým, ruským či jiným velkosoudruhům.
V Bělči je výborné pivo vařené podle programu počítačem.Takže k chybě v kvalitě nemůže dojít.Všechno TIRUZI jsou pomluvy.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pro skalní mini......,
(Lukáš Provazník, 31.01.2010 12:56)
celé vlákno | reagovat
Takže vaření na jeden rmut je v pořádku? Pravda, dvourmut je ekonomicky náročnější, ale u mini přivřeme oči (stejně jako u ostatních věcí - používání chmel. extraktu např.). To jen ti zlovolní a velcí můžou být peskováni za šizení surovin a technologických postupů. Jinak já bych dokonce ani proti infuzi u ležáku toho zas tak moc neměl, kdyby to nebyl takovej humus, jako mají ve Starým Harcově. Byl to jeden z nejhorších zážitků nejenom loňského roku. A to že pivo často vaří lidi, kteří nejsou původně sládci (namátkou Permon)? To taky asi není nelepší přístup. A absolvovat kurz vaření v Podskalský zřejmě nebude stačit. Každopádně nedostatek zkušeností, a/nebo nedostatečný technologický postup a/nebo nic moc suroviny tvoří základ toho, že jsou u nás k dostání takové strašlivé hrůzy jako jsou piva z Mačic, Loučné nad Desnou, Starého Harcova, Žebětína, Velichova, Přerova, weizenbier z Horních Dubének, nebo výtvory, které prostě jen příliš nezaujmou: Sentice, Dalešice, Dětenice, Žamberk, Vyšší Brod, ostatní piva z Horních Dubének ...
"Je otázkou jestli jednormutové pivo s menším účinností využití surovin má větší spektrum chuti než domrtě využitý slad při dvourmutovém způsobu vaření v počítačem řízeném provozu průmyslového pivovaru?" - opravdu exitují pouze tyto dvě možnosti? To asi těžko.
"Je otázkou jestli jednormutové pivo s menším účinností využití surovin má větší spektrum chuti než domrtě využitý slad při dvourmutovém způsobu vaření v počítačem řízeném provozu průmyslového pivovaru?" - opravdu exitují pouze tyto dvě možnosti? To asi těžko.
Vždy a v každé odborné literatuře je zmíněno, že dvourmutový způsob je náročnější na energii s vyšším výtěžkem na sypání, než jednormutový, a třírmutový má ekonomický význam pouze pro tmavá piva vzhledem k energetické náročnosti. Jelikož náklady surovin oproti nákladům za práci a za energii dělají u mini úplně jiný poměr než u průmyslových pivovarů není pro mini ekonomické vařit na dva a více rmutů (a někteří tak činí). Je otázkou jestli jednormutové pivo s menším účinností využití surovin má větší spektrum chuti než domrtě využitý slad při dvourmutovém způsobu vaření v počítačem řízeném provozu průmyslového pivovaru?
Otírat se o minipivovar, který se nesnaží zaplnit trh ( ale žije pouze ze sousedů), nehraje si o nej, hraje si pouze na vlastním písečku bez vyšších ambicí, je ubohé použití extrémních argumentů na neadekvátním případu.
Otírat se o minipivovar, který se nesnaží zaplnit trh ( ale žije pouze ze sousedů), nehraje si o nej, hraje si pouze na vlastním písečku bez vyšších ambicí, je ubohé použití extrémních argumentů na neadekvátním případu.
Infúzně vaří Vendelín Krkoška, ale o nikom dalším nic nevím. Ovšem např. v Kroměříži se sice vaří ležák dekokčně, ale pouze na jeden rmut.
To snad nemyslíte vážně, nebo chcete jenom provokovat! Zkuste si zjistit co se stalo např. v pivovaru Vysoký Chlumec. Podívejte se na "nový" sortiment a zjistěte si kde se vaří. A pak znovu začněte fandit ...... bla, bla..
Ahojda, to je strašná pohádka, kterak se Pepík sládkem stal. To se vážně nedá číst.:o)V Bělči u konkurence se jeho produkt moc neujal a raději si ho už nenakoupili.
Ale zdenku nezatracuj mini hned.Zkusíme to odjinud-např. vzděláváním. http://vydavatelstvi.vscht.cz/katalog/uid_isbn-978-80-7080-734-7 Teď vyšla odborná kniha ,která by neměla chybět v žádném pivovaru, a to především v malých. Má trochu více stránek,ale nejsou na škodu.Jenom by mě zajímalo,kolik malých pivovarů si ji koupí a ještě více kolika sládkům nebude za obtíž si ji prostudovat (to znamená přečíst a pochopit)- a užitečné postupy a znalosti aplikovat do praxe.Ale určitě těm chytřejším to napoví, že učit se musí stále, protože vstupy a vstupní prostředí procesů je sice podobné,ale stále se trochu mění.Tak hodně zdaru a dej bůh štěstí.
p.s. Ahoj Martine.Koukám, že tu už o Louny nejde ale musím přiznat že neodborné užívání některých povolených látek a neodborná sanitace, není pro náš pajšlík nic moc.To probereme až někdy osobně.Břeťa
p.s. Ahoj Martine.Koukám, že tu už o Louny nejde ale musím přiznat že neodborné užívání některých povolených látek a neodborná sanitace, není pro náš pajšlík nic moc.To probereme až někdy osobně.Břeťa
1 | 2 |
Vyhledávání